Uspomena na mladost

Kad blagdani pođu po zlu: Danijela Dvornik o Božiću bez Dine koji nikad neće zaboraviti

Svatko od nas u riznici sjećanja krije događaj koji nije prošao kako je priželjkivao... Jednog takvog prisjetila se i naša poznata blogerica iz vremena dok je Dino bio živ, a Ella djevojčica.

Da blagdani često nisu ni blizu savršenom scenariju romantičnih holivudskih ili britanskih filmova kakve smo navikli gledati u blagdansko vrijeme, za Gloria.hr je posvjedočilo i nekoliko poznatih osoba čije ćemo vam priče otkriti ovih dana. Među njima je prva blogerica i influencerica Danijela Dvornik.

Kopajući po uspomenama, Danijela se prisjetila božićne anegdote koju će pamtiti dok je živa, a zbog koje godinama u svom domu nema živi bor. Dogodilo se to tamo negdje krajem 90-ih, 1997. ili 1998. godine kada su ona, Dino i tada šestogodišnja Ella upravo uselili u novi stan.

Danijela je, kaže, željela da im taj Božić bude posebno lijep i da u novi dom unese nove ukrase i živi bor jer su stan uredili baš "po guštu".

"Otišla sam u krasan dućan u centru Zagreba koji je prodavao dekoracije za kuću iz Francuske. Kupila sam razne ukrase, kuglice, sve što se moglo naći. Uopće nije bilo jeftino, ali za tu priliku, kad nam je lijepo uređen stan, to mi je sve izgledalo bajkovito i kupila sam ih. Na kraju je bilo pitanje kakav bor kupiti", počinje svoju priču.

image

Danijela, Ella i Dino Dvornik snimjeni 90-ih

GLORIA ARHIVA

Već tada je, dodaje, bila ekološki osviještena i nije joj padalo na pamet kupiti rezani bor.

"Bilo mi je žao jelki i borova koji se sijeku i kasnije bacaju pa sam izabrala onaj u posudi, s korijenom, da ga poslije presadim".

U šopingu je bila sama, jer su takve "aktivnosti" Dini, kako je ispričala, bie tlaka. "Znao je reći: ‘Pa tko će to nositi, pa ovo, pa ono‘... U njega se nisam uzdala i taj sam bor stavila u auto i nekako ga dogurala do ulaza u stan. Dok sam ga vukla, nešto sam krivo uhvatila i presjeklo me u leđima! Teški išijas. Dok sam bila u pokretu, boljelo je, ali sam mislila da će proći", povjerila je Danijela.

Međutim, guranje tog bora u kuću koštalo ju je u konačnici zdravlja te je morala odležati do Nove godine. Oktititi bor usjela je samo zahvaljujući blokadi koju joj je dao liječnik, ali koja je kratko djelovala.

"Ela je bila premala da mi puno pomogne (prvi razed osnovne), a Dino je stalno bio na putu. Izmučila sam se. Teško je i opisati koliko me je boljelo, ali želja je bila veća. Sve sam okitila i namjestila, a onda se stvarno više nisam mogla pomaknuti s kreveta. Cijeli Božić sam preležala, a do Nove godine nisam se mogla pomaknit‘."

No, najgori dio tek je uslijedio. Iako je danima ležala zbog bolova u leđima, blagdani su prošli i bor je trebalo raskititi i odnijeti iz stana.

"Kad je trebalo raskititi taj bor koji se počeo osipati, nastao je problem. Opet nema Dina, a bilo me je strah samoj se opet s tim uhvatiti u koštac. Zato je taj bor stajao, osipao se, dolje je sve bilo puno iglica - dok Dino nije došao. U jednom sam mu trenutku rekla da taj bor trebalo iznijeti iz stana, možda ga posadit ako pokaže znakove da bi se mogao oporaviti", priča Danijela i nastavlja anegdotu koje se živo sjeća i nakon toliko godina: "On je, pak, uzeo bor koji sam u međuvremenu jedva raskitila, otvorio balkon, i sa prvog kata našeg stana, šiknuo ga dolje, u vrt".

Iako ne zna što se s tim drvcem dogodilo kasnije, to joj je bilo prvo i zadnje iskustvo s pravim borom.

"Silna želja da sve napravim kako treba, koštala me ležanja. Od te godine imamo umjetni", otkriva Danijela.

A da su Dvornikovi posebna obitelj govori još jedna njihova tradicija. "Moram dodati i to da su se kod nas pokloni otvarali čim bi ‘ušli‘ u kuću. Kad bi moji ukućani ugledali poklon, smjesta se otvarao. Vikala sam, a Dino bi mi rekao: ‘A što bi čekali tri dana? Neka se dite raduje sad!‘ Naučila sam da iako se ništa nije odvilo kako bi trebalo, ispalo bi dobro na kraju", dočarala nam je uspješna blogerica dio blagdanske tradicije u njezinom domu iz vremena dok je Dino bio živ, a Ella djevojčica.

Linker
18. travanj 2024 09:54