Profimedia, Abaca
Women in the World Summit

Kanadski premijer je opet učinio nešto zbog čega ga svijet još više voli

"Uključiti žene i isticati ih na pozicijama od značaja nije samo pristojna stvar koju možete učiniti već i najpametnijia." bila je jedna od izjava kojom je trenutačno najomiljeniji političar na svijetu, Justin Trudeau, osvojio nove simpatije publike na nedavnom gostovanju u New Yorku.

Samoprozvani feminist Justin Trudeau imao je priliku sa svijetom podijeliti svoja stajališta na nedavno održanoj konferenciji u New Yorku na temu "Women in the World". Njegovi već poznati profeministički i liberalni stavovi dali su razloga da ga još više cijenimo. Kanadski premijer čiji je kabinet podrazumijeva jednak broj zaposlenih žena i muškaraca te koji već omogućio 650 milijuna dolara za reproduktivno zdravlje govorio je iskreno o svojim feminističkim stavovima te što svijet mora učiniti kako bi žene zauzele više vodećih pozicija u svijetu.

Njegova feministička pozadina potekla je od majke na koju je iznimno ponosan te sve čemu ga je naučila. "Moja majka trenutno putuje po Kanadi i svijetu dijeleći svoja iskustva o depresiji i bipolarnosti s kojima se borila cijeli život i zbog čega je patila te bila marginalizirana u društvu, posebno u godinama političke karijere mog oca. Skupila je snagu da o tome progovori i da kroz knjige i predavanja pomogne ljudima koji se s tim bore. Iznimno sam ponosan što sam njezin sin." izjavio je Justin Trudeau tijekom ovog gostovanja.

Intervju s njim u cijelosti pogledajte u nastavku jer podijelio je još puno liberalnih stavova koje su ga lansirale visoko na ljestvicu političke popularnosti.

Linker
17. travanj 2024 05:27