slavna manekenka

Kate Moss bez šminke otkrila koje proizvode za njegu lica koristi

Manekenka se osvrnula na zgode s bivšim ljubavnicama, Johnnyjem Deppom i Peteom Dohertyjem, no i dalje izbjegava pričati o svojoj epizodi s bijelim prahom.

O pikanterijama iz života Kate Moss, top modela i jedne od najvećih britanskih partijanerica, štošta se nagađa ali tek je sada, kad je napunila 48. godina i donekle se smirila, otkrila za britanski Vogue što je istina među pripovijestima isprepletenim sa samo njoj svojstvenim ‘mačjim’ hodom na modnoj pisti. Pokazalo se da je većina priča istinita, stoga krećemo od one za koju i danas prekrasna manekenka tvrdi da je laž: nikad nije posegnula za heroinom iako je na svom specifičnom izgledu, prozvanom heroinski šik, od početka karijere 1988. do danas zaradila oko 70 milijuna dolara.

Ta ‘zakrpa’ oduvijek joj je išla na živce, ali joj se definitivno isplatila. Dala joj je touch divljine, nepredvidivosti, nekontroliranu energiju i snagu u magnetski privlačnom pogledu - zbog čega su njezin editorijali uvijek bili drugačiji od drugih. Zanimljivo je to da još uvijek izbjegava decidirano reći je li u svima znanoj epizodi s bijelim prahom u toaletu hotela tijekom posjeta Južnoj Africi 1998. - kad su je nadzorne kamere snimile da u ‘powder roomu’ nešto ušmrkava - to bio kokain? Čuli smo samo to da su, eto, mnogi u njezinom krugu tih godina imali epizode s ‘bijelim’, kako god to shvatili.

image
PA IMAGES/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA

Ono što bi druge manekenke ‘pokopalo’, Kate Moss se opraštalo. Neko vrijeme imala je zbog bijele epizode strku u karijeri (izgubila je ugovor s H&M vrijedan četiri milijuna funta), pričalo se o otkazivanju drugih unosnih ugovora, no dizajneri su je obožavali i naposljetku je sve gurnuto u stranu. Danas je dio pop kulture: simbol razdoblja u kojem su glazba, seks, droga i moda funkcionirali u simbiozi.

S Vogueom je podijelila i svoju beauty rutinu, a pred kamerom se pojavila bez šminke. Kate ne koristi velike količine ni preparativnih ni dekorativnih proizvoda. O njezi lica još uvijek uči od svoje kćeri, ali u rutinu je uvrstila proizvod s visokim zaštitnim faktorom.

Ono što je javnosti nedovoljno poznato, njezin je nevjerojatan smisao za humor. Kako je od 1994. do 1998. bila u vezi s Johnnyjem Deppom, zacijelo joj je trebao. Kako drugačije protumačiti njegovu osebujnu gestu: poklonio joj je dijamantnu ogrlicu koju je, umjesto da je da umotati, ugurao između svojih guzova.

image

Kate Moss u Londonu

TOPSTAR/BACKGRID/BACKGRID UK/PROFIMEDIA

"Bili su to prvi dijamanti koje sam dobila. Išli smo na večeru i rekao mi je da ima nešto u guzici, bi li pogledala što je to? Stavila sam ruku u njegove hlače i izvadila dijamante", ispričala je.

Iskupio joj se za njezin 32. rođendana: platio je 750 funti kako bi joj sobarica u londonskom hotelu Portobello napunila kadu šampanjcem. Smatralo se da su raskinuli kad ju, navodno, u trenutku nekontroliranog bijesa, bacio niz stepenice tijekom ljetovanja na Jamajci, međutim ona kaže da je sve laž.

"Izlazili smo iz sobe, a Johnny je napustio sobu prije mene. Bila je oluja i klizila sam niz stepenice. Ozlijedila sam leđa i vrištala jer me je boljelo, a nisam shvaćala što mi se dogodilo. Johnny me nije gurnuo", ispričala je dok je tijekom suđenja Amber Heard zbog klevete svjedočila putem video veze.

image

Fate Tony i Kate Moss

EVENING STANDARD/EYEVINE/PROFIMEDIA

Teško je reći da li je njezina ljubav s glazbenikom (oni su joj oduvijek slabost) Peteom Dohertyjem, zločestim dečkom londonske glazbene scene kojem ni jedan porok nije bio stran, bila burnija od ljubavi s Johnnyjem Deppom? Nije joj poklanjao dijamante već bižuteriju, nije bio kavalir, varao ju je bez pardona, naveliko se opijao i drogirao, pa ipak, Kate ga je od 2005. do 2007. ludo voljela. Bili su kralj i kraljica glazbenog festivala Glastonbury gdje je isfurala legendarni look: kratke hlače Alexandera McQueena i čizme Hunter zbog tona blata, po čemu je festival također poznat.

Razdvojila ih je njegova ovisnost: drogu je volio više od nje, a ona se s tim nije mogla nositi. Ako smo i na tren pomislili da su preko tri desetljeća nevjerojatno uspješne karijere, burnog života i desetaka ludih tuluma uljuljkali Kate Moss u smiren i dosadnjikav stil života imućnih Britanaca, njezin modni izbor tijekom razgovora za Vogue otkriva sve. Nosi haljinu Stelle McCartney omiljenog leopard uzorka. Nitko ga ne zna nositi poput nje jer je Kate Moss još uvijek personifikacija printa koji nosi. Kraljica zauvijek.

Linker
21. travanj 2024 09:13