Knjaz kod Vatrenih

Knjaz otkriva što je najluđe doznao o nekom nogometašu: ‘Iznenadio me Borna Sosa...‘

Naš najduhovitiji televizijski autor u dokumentarnoj seriji Knjaz kod Vatrenih pokazat će nam kakvi su naši reprezentativci privatno, a nama je otkrio s kim bi se mijenjao na jedan dan i što bi radio s Naomi Campbell.

Robert Knjaz sigurno je jedan od najvećih televizijskih kreativaca koji svojim dokumentarnim serijalima pomiče granice i oduševljava gledatelje. Emisije o osjećajima, životinjama, hrvatskim velikanima, najluđim svjetskim feštama samo su neke od onih koje su nas prikovali uz televizore, zabavile i puno toga naučile, a iz njegove kreativne radionice sad je krenula prva od šest epizoda o našim nogometnim reprezentativcima pod nazivom Knjaz kod Vatrenih.

Naravno, Knjaz na duhovit način otkriva i onu drugu, ne samo sportsku stranu naših nogometaša pred kojima je Liga prvaka, ali i ono najvažnije - Svjetsko nogometno prvenstvo u Kataru koje počinje 20 studenog. Zbog serijala se ponovo rastrčao izvan granica Hrvatske i lovio naše vatrene po njihovim klubovima diljem Europe pa je tako Lovru Majera snimao u francuskom Rennesu, Josipa Juranovića u Celticu, Bornu Barišića u Glasgow Rangersima, Ivana Perišića u londonskom Tottenhamu, Bornu Sosu u Stuttgartu, Joška Gvardiolu u Leipzigu, Mislava Oršića u Zagrebu, a još uvijek se nada da će uspjeti uloviti i Marka Livaju.

image

Robert Knjaz i Lovro Majer u prvoj epizodi serijala

PRIVATNI ALBUM

Robert Knjaz veliki je ljubitelj nogometa pa je našu reprezentaciju bodrio na svim svjetskim i europskim prvenstvima osim 1996. godine u Engleskoj. S njim smo porazgovarali o "najbitnijoj sporednoj stvari na svijetu", vidi li žene u nogometu i s kojim bi se nogometašem zamijenio za jedan dan.

image

S Bornom Sosom u Stuttgartu

PRIVATNI ALBUM

Ideš li u Katar na prvenstvo?

Ne idem u Katar, vrijeme je da vidim kako izgleda prvenstvo u Hrvatskoj. Navodno je ovdje još luđe.

Najdraži nogometaš u svemiru?

Diego Maradona, imao sam ga čast uživo intervjuirati za Dugavsku kabelsku televiziju dok je 1994. igrao u Zagrebu protiv Hrvatske. Noge su mi se tresle jer je on stvarno po svojem talentu i igri - iz svemira.

Koju nogometnu memorabiliju bi volio imati kod kuće ?

Pehar sa svjetskog nogometnog prvenstva koji je osvojila Hrvatska primjerice 1998. u Francuskoj ili 2018. u Rusiji. To bi bilo i lijepo i pravedno.

image

S Bornom Barišićem u Glasgowu

PRIVATNI ALBUM

Tko je u obitelji naslijedio tvoju strast prema nogometu?

Moji sinovi Emanuel i Luka sigurno imaju tu strast, ali sam neki dan pao sa stolice kada mi je kći Sunčica rekla da ide gledati utakmicu s prijateljicama. Očito je ljubav prema nogometu zarazna, no to nije čudno, pa živimo u Hrvatskoj.

Žene u nogometu?

Zašto ne? Imaju sigurno ljepše noge od Messija i Ronalda.

Poredaj po osobnoj važnosti: žena, djeca, nogomet, posao, prijatelji, obitelj…

Pa naravno prvo obitelj; djeca i žena, prijatelji, posao i na kraju nogomet. Nadam se da se nogomet neće uvrijediti kada ovo pročita.

Dinamo ili repka?

To je kao pitanje: “Koga više voliš, mamu ili ženu?‘‘. Repka ipak predstavlja cijelu državu i puno je širi pojam, pa mislim da je reprezentacija uvijek iznad kluba. Ali prva ljubav se isto ne zaboravlja, a to je klub. S tim da kad igramo u Europi podržavam i navijam za sve hrvatske klubove.

image

Knjaz i Ivan Perišić u Londonu

PRIVATNI ALBUM

Kada bi se danas na sat vremena mogao zamijeniti s nekim nogometašem, koji bi to bio?

Iako mi je Ronaldinho simpatičniji, ipak bih se zamijenio s Ronaldom jer me zanima kako je to imati pod kontrolom baš svaku sekundu svog života, isplaniranu svaku kaloriju i svaki udah. Jer moj život je kreativni kaos u kojem nijedan dan nije isti, dakle nešto sasvim suprotno. Tko zna koliko bih izdržao kao Ronaldo...

Što si najluđe čuo o nekom nogometašu?

Iznenadio me Borna Sosa, što ćete vidjeti u mom serijalu Knjaz kod Vatrenih sa svojim simpatičnim i zabavnim supermoćima; može zbrojiti riječi u bilo kojoj rečenici te pisati i lijevom i desnom rukom.

Poraz koji si oplakao i pobjeda koju si danima slavio?

Poraz koji sam oplakao je onaj protiv Francuske 1998. i 2018. godine tako da mi ni slučajno ne spominjite francuski nogomet. Bilo je više pobjeda koje sam danima slavio; Hrvatska – Njemačka s rezultatom 3:0, prolazak u finale Svjetskog prvenstva, Dinamo – Partizan 5:0…

image

S Josipom Juranovićem na stadionu Celtica

PRIVATNI ALBUM

Ćiro ili Dalić?

Ne mogu birati kad su i jedan i drugi hrvatski trenerski velikani, respect! Ja bih samo volio da se i u budućnosti nastavi niz trenera koji će nas voditi do polufinala i finala.

Jesi li ikada ispisao neki grafit posvećen nogometu?

Da samo jedan, hahaha... Samo što to nije za javnost. Pogotovo ako ovo moja mama pročita, bit će za uho.

Za kim bi se prije okrenuo na cesti, za Lukom Modrićem ili Naomi Campbell?

S Naomi Campbell bih se mijenjao za dres, a za Lukom Modrićem bih fićukao.

Linker
17. travanj 2024 01:38