U DRUŠTVU SLONOVA

Kraljevski protokol Camille i Charlesa: Bili su počasni gosti na londonskom Balu životinja

Britanski kraljevski par uputio je važnu poruku na balu posvećenom zaštiti biološke raznolikosti i očuvanju ugroženih vrsta.

Da kraljevski protokol uključuje i najneobičnije zadatke uvjerili smo se mnogo puta proteklih godina i desetljeća, ali su rijetke prilike kad su među uzvanicima pripadnici obitelji slonova, najvećih živućih kopnenih sisavaca koji nastanjuju našu planetu. Ti dobrodušni divovi mogu težiti i desetak tona, žive do sedamdeset godina, a dnevno pojedu 150 kilograma trave, grančica, kore drveta, korijenja i voća na dan.

image

Slavlje je održano povodom 20. godišnjice očuvanja obitelji slonova

HEATHCLIFF O‘MALLEY AFP

A cijela slonovska obitelj bila je pozvana na obilježavanje dvadesete godišnjice udruge Elephant Family, koja se zalaže za očuvanje slonovskih staništa u Aziji i bila je organizator tradicionalnog Životinjskog bala koji se nakon stanke od tri godine zbog pandemije koronavirusa održao u vrtu londonskog Lancaster Housea. Kralj Charles III. i njegova supruga kraljica Camilla bili su počasni gosti svečanosti jer su svojim aktivnostima proteklih godina pomogli u prikupljanju milijunskih donacija za brojne udruge koje se zalažu za očuvanje biološke raznolikosti i zaštitu ugroženih vrsta diljem zemaljske kugle.

image

Londonski Lancaster House ugostio je tradicionalni Bal životinja

HEATHCLIFF O‘MALLEY AFP

Kralj Charles III. je u svom govoru istaknuo da bez očuvanja bioraznolikosti i ublažavanja dramatičnih posljedica klimatskih promjena nema niti budućnosti za čovjeka na Zemlji, te dodao da vrijeme za postizanje proklamiranih ciljeva istječe brže nego što smo dosad vjerovali. Svoj doprinos svečanosti dali su i modni brendovi Sabyasachi, Prada, Chloe, Burberry, Charlotte Olympia i Missoni koji su izradili životinjske maske za sve uzvanike.

image

Kralj Charles III. i kraljica Camilla bili su počasni gosti

HEATHCLIFF O‘MALLEY AFP
Linker
29. ožujak 2024 21:24