Vjenčanje princa Amauryja od Bourbon-Parme i Pelagije Mac Mahon u Francuskoj je okupilo uzvanike iz europskih kraljevskih kuća

 NIVIERE DAVID/ABACAPRESS.COM/SHUTTERSTOCK
VJENČANICA IZ SNOVA

Kraljevsko vjenčanje u Francuskoj: Mladenkin šlep prekrio stepenište katadrale Saint-Lazare

Vjenčanje princa Amauryja od Bourbon-Parme i Pelagije Mac Mahon u romaničkoj katedrali Saint-Lazare u Autunu okupilo je uzvanike s europskih kraljevskih dvora.

Jedna od najvećih kulturno-povijesnih znamenitosti, romanička katerdrala Saint-Lazare u francuskom gradu Autunu bila je prošlog vikenda pozornica kraljevskog vjenčanja na kojem su se okupili članovi kraljevskih obitelji i kuća iz cijele Europe. Mladoženja, 32-godišnji princ Amaury od Bourbon-Parme i njegova godinu dana starija izabranica Pélagie de Mac Mahon​ zablistali su u punom sjaju, a mladenkina vjenčanica tema je tjedna na kraljevskim dvorima. Mlada je, naime, odabrala elegantnu klasičnu vjenčanicu s tijarom, velom i šlepom koji je, čini se, bio krojen prema velični stepeništa, jer ga je u jednom trenutku potpuno prekrio dok se mlada penjala prema glavnom ulazu u crkvu.

image

Vjenčanje princa Amauryja od Bourbon-Parme i Pelagije Mac Mahon

NIVIERE DAVID/ABACAPRESS.COM/SHUTTERSTOCK

Kad su joj ga djeveruše pomogle odmotati i razviti u punom sjaju pokazalo se da je dugačak petnaestak metara i širok pet, pa su četiri djeveruše, kojima su pomagale još dvije osobe, imale pune ruke posla.

Princ Amaury od Bourbon-Parme je najstariji sin princa Charlesa-Emmanula od Bourbon-Parme i princeze Constance de Ravinel. Kuća Bourbon-Parma je izdanak španjolske kraljevske obitelji, čiji potomci danas žive i rade diljem Europe, uključujući Italiju i Francusku. Mladenka se također ponosi podrijetlom, jer je njezin predak, general Patrice de Mac-Mahon u jednom mandatu u drugoj polovici 19. stoljeća ostavio trag i kao prvi predsjednik Treće Republike.

image

Zaručili su se u Škotskoj, a vjenčali u Francuskoj

NIVIERE DAVID/ABACAPRESS.COM/SHUTTERSTOCK

Mladenka je studirala na međunarodnoj školi Marymount u Londonu, nakon čega je u Cape Townu magistrirala sport i dramu. Među uzvanicima su bili predstavnici kraljevskih dvora iz Danske, Austrije i Luksemburga, a svadbena svečanost održana je u dvorcu Sully. Da se sprema veliko kraljevsko vjenčanje postalo je jasno u ožujku kad su objavljene njihove zaruke u škotskom dvorcu Megginch, a civilno vjenčanje održano je, kako je i običaj pet tjedana uoči crkvenog u gradskoj vijećnici Sullyja.

image

Mladenkin šlep uzvanike je ostavio bez daha

NIVIERE DAVID/ABACAPRESS.COM/SHUTTERSTOCK
Linker
18. travanj 2024 23:35