Supružnici Brad Falchuk i Gwyneth Paltrow ljeto su proveli u Italiji

 PLANET PHOTOS/PLANET/PROFIMEDIA
DVOSTRUKI STANDARDI

Lijeno ljeto holivudske zvijezde uzelo je svoj danak: ‘Sijedi izrast? Zašto bih ga se sramila?‘

Holivudska glumica i poduzetnica Gwyneth Paltrow ljeto je sa suprugom Bradom Falchukom provela u Italiji.

Holivudska glumica i poduzetnica Gwyneth Paltrow ljeto je sa suprugom Bradom Falchukom provela u Italiji.

Otišla je na more, a s ljetnog odmora se sa sijedim izrastom, koji još nije uklonila, pa se sad mnogi pitaju hoće li se i Gwyneth Paltrow priključiti sve većem broju žena koje objeručke prihvaćaju svoju prirodnu boju kose. U tom slučaju, vjeruju, morala bi razmisliti o promjeni frizure, jer je, što se izgleda tiče, kod tzv. srebrnih pramenova najkritičnija tranzicija.

Njezin opušteni izgled nakon povratka s ljetovanja izazvao je veliki interes fanova koji su sudjelovali u Q&A eventu, koji je Gwyneth Paltrow upriličila na svom Instagram Storyju. "Je li ovo znak da sad puštate sijedu kosu? Usput, odlično vam pristaje", glasilio je jedno pitanje, a 50-godišnja glumica iskreno je odgovorila.

image

Gwyneth Paltrow sa sinom Mosesom Martinom izšla je na ručak u Beverly Hillsu

BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA

"Ne znam, vidjet ću... Zasad je to posljedica lijenosti nakon dužeg ljetnog odmora", rekla je Gwyneth, a u razgovor se uključila videovezom iz svog doma. Pritom je nagnula glavu kako bi zorno pokazala veličinu sijedog izrasta, a istovremeno je pokrenula anketu treba li ostati plavuša ili postati prirodno sijeda, a rezultate će objaviti naknadno.

Proslavljena holivudska glumica i poduzentica prvi put je sjedine pokazala na crvenom tepihu 2020., kad se u društvu supruga Brada Falchucka pojavila na dojeli nagrada Zlatni globus. U razgovoru za srpanjsko izdanje britanskog Voguea Gwyneth Paltrow je progovorila o svom odnosu prema starenju, ali i dvostrukim standardima starenja za žene i muškarce.

"Kao žena, želim ostati zdrava, a ne nepromijenjena duhom i tijelom. Ta ideja da bismo trebali izgledati uvijek isto, kao da smo zaleđeni u prostoru i vremenu oduvijek mi je bila odbojna i karjnje čudna. Divno mi je kad snažne žene poput Andie MacDowell ponosno nose svoje sjedine, koje im tako divno pristaju. No, još uvijek postoje dvostruki standardi: za muškarce su sjedine najčešće dodatni dokaz šarma, baš kao i bore, te promjene na koži, dok se ženama ti prirodni procesi nameću kao problem s kojim se moraju pozabaviti i riješiti ga. Sjedine, bore, koža..., što planirate s tim? Takva pitanja se podrazumijevaju i ne doživljavaju kao napad na našu osobnost, što zapravo jesu", izjavila je Gwyneth.

image

Izrast je prvi put pokazala na 77. dodjeli nagrada Zlatni globus u Los Angelesu 2020.

-/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Iako na prvu zvuči neobično, sa sijedom kosom može se izgledati svježije i mlađe, a odlično stoji ljudima svih dobi. Generalno najbolje pristaje ljudima maslinaste i svijetle puti sa žutim podtonovima. Kao i uvijek najvažniji je stav osobe koja je nosi, a ne treba zaboraviti da se svojedobno smatrala idealom ljepote i ženstvenosti.

Linker
27. travanj 2024 13:22