TOČNO U SRIDU

Ljetne kino preporuke Toma Cruisea: Mogli bi vas iznenaditi naslovi koji su ga oduševili

Slavni američki glumac prepuručio je najbolje filmove koji stižu u kina ovoga ljeta i predložio svojim fanovima da ih svakako pogledaju.

Dok na azijskoj turneji promovira posljednji sedmi nastavak "Nemoguće misije: Odmazda prvi dio", jedne od najuspješnijih filmskih franšiza u povijesti sedme umjetnosti, 60-godišnji holivudski velikan Tom Cruise uživa u stasu neospornog superstara. Žene vrište kad se pojavi na crvenom tepihu, u publici se nose transparenti i majice s njegovim likom i imenom, a Tom Cruise koji će 3. srpnja proslaviti svoj 61. rođendan čini se apsolutno uživa u svojih pet minuta slave, koji sad već, doduše, u njegovom slučaju traju gotovo četiri desetljeća.

image

Tom Cruise

JUNG YEON-JE AFP

Lani je na filmski festival u Cannesu na Azurnoj obali stigao kao najveća zvijezda sa svim počastima na svakom koraku, i to povodom svjetske premijere dugo iščekivanog nastavka akcijskog hita "Top Gun: Maverick", koji ga je prije 37 godina lansirao u zvjezdanu orbitu i afirmirao kao jednu od najvećih filmskih zvijezda na svijetu.

image

Glumac na azijskoj turneji promovira sedmi nastavak "Nemoguće misije"

JUNG YEON-JE AFP

Ali osim nevjerojatno uspješne niske blockbustere poput "Nemoguće misije" Tom Cruise potpisuje i glavne uloge u vrhunskim holivudskim umjetničkim ostvarenjima najviše vrijednosti poput "Magnolije", "Rođen 4. srpnja", te erotskom trileru "Oči širom zatvorene", posljednjem filmu kultnog redatelja Stanleyja Kubricka, autora "Odiseje u svemiru", "Isijavanja", "Paklene naranče"..., naslova zbog kojih ga znalci smatraju jednim od najutjecajnijih filmaša u povijesti sedme umjetnosti.

image

Ekipa filma: Christopher McQuarrie, Pom Klementieff, Simon Pegg, Hayley Atwell, Tom Cruise i Vanessa Kirby

JUNG YEON-JE AFP

Zato su njegove filmske preporuke zasigurno pouzdane i točne, a na svojoj azijskoj turneji Tom Cruise je svoje obožavatelje oduševio porukom na Twitteru u kojoj je otkrio naslove koje bi ovog ljeta svakako trebalo pogledati u kinima.

image

Globalnu popularnost stekao je ulogom u filmu "Top Gun"

JUNG YEON-JE AFP

"Nikako nemojte propustiti posljednji nastavak "Indiane Jonesa" u kojem legendarni Harrison Ford posljednji put nastupa u naslovnoj ulozi, biografski triler "Oppenheimer" o tvorcu atomske bombe s Cillianom Murphyjem u glavnoj ulozi, i "Barbie" s Margot Robbie i Ryanom Goslingom u glavnim ulogama. Ovo ljeto je puno čudesnih filmova koje svakako treba pogledati u kinima, a ja sam to već učinio", izjavio je Tom Cruise.

image

Obožavatelji vrište kad se pojavi na crvenom tepihu

JUNG YEON-JE AFP

"Indiana Jones i artefakt sudbine", podsjetimo, u kina stiže ovog tjedna, dok "Oppenheimer" i "Barbie" u globalnu distribuciju kreću 21. srpnja.

image

Tom Cruise je jedna od najvećih holivudskih zvijezda

JUNG YEON-JE AFP
Linker
20. travanj 2024 08:09