Ona ga šiša u svakom pogledu: Monika povremeno radi u maminom frizerskom salonu
 Vedran Peteh
PRVA LIGA U LJUBAVI

Ljubav okrunjena zarukama: Par koji je spojila nogometna lopta

Nema mnogo parova koje je spojila nogometna lopta pa je ta jedinstvena veza igrača Gorice Kristijana Lovrića i članice ŽNK Split Monike Conjar nedavno okrunjena zarukama: on je njoj darovao prsten, a ona njemu - novu frizuru.

Zagrebačka nogometašica i hrvatska reprezentativka Monika Conjar (24) nedavno je trostruko slavila: sa suigračicama iz ŽNK Split prvi put u povijesti tog kluba osvojila je prvenstvo, pa Kup Hrvatske, a za “hat-trick” se pobrinuo njezin dečko Kristijan Lovrić (23). Nogometaš Gorice iz Velike Gorice, s kojim je u vezi godinu i dva mjeseca, uoči dva važna natjecanja ju je - zaprosio. Učinio je to na unajmljenoj jahti dok su plovili iz Splita prema Trogiru, što je njihovu jedinstvenu vezu, jer u svijetu su profesionalni nogometni parovi rijetkost, dodatno učvrstilo.

Privatni album
I Monika i Kristijan vrlo su romantični...

Privatni album
pa su takve bile i zaruke na plovidbi od Splita do Trogira

- U jednom trenutku je rekao skiperu da stane, izgovorio što osjeća prema meni, a onda je uzeo prsten, kleknuo i pitao me želim li se udati za njega. Rasplakala sam se od sreće jer to nisam očekivala, iako je Kristijan tih dana pokazivao neku čudnu nervozu. Bez razmišljanja sam rekla - “da” - otkriva Monika, koja je na dar dobila zlatni prsten s dijamantom. No Monika i Kristijan još neće pred oltar, jer mladi su i žele se posvetiti karijeri, ali već pet mjeseci žive zajedno u njegovom zagrebačkom stanu - što im je svojevrsna “proba” za brak.

Za njihovu je ljubav “kriv“ nogomet, odnosno turnir u futsalu potkraj listopada 2017. u Križevcima, gdje su igrali u protivničkim momčadima - ona kao jedina djevojka. Iako je Kristijan čuo da je Monika neosvojiva, zadivljen njezinom igrom i izgledom javio joj se putem društvenih mreža i pozvao ju da se nađu. Ona je tada igrala za reprezentaciju i nije imala vremena pa je od prvog susreta na terenu do prve zagrebačke kave prošlo čak šest mjeseci.

zagreb 06.06.2019
Kristijan Lovric i Monika Conjar
foto vedran peteh
Vedran Peteh

- Monika je lijepa djevojka, ali i predivna osoba. Dok je nisam upoznao, ženski nogomet me nije zanimao, a sad idem na gotovo svaku njenu utakmicu. Kod kuće zajedno gledamo Ligu prvaka i utakmice naše reprezentacije, ali kako smo oboje stalno u nogometu, u slobodno vrijeme radije pogledamo neki film ili odemo na kuglanje, biljar, tenis...- govori Kristijan, jedan od najboljih strijelaca HNL-a, koji je već nekoliko tetovaža posvetio zaručnici. Dvije prikazuju Monikin lik, treća su njezini inicijali s datumom rođenja, a ovih je dana napravio i četvrtu - stih iz pjesme grupe Dalmatino “Jedina ljubav”, uz koju žele otvoriti ples na vjenčanju.

zagreb 06.06.2019
Kristijan Lovric i Monika Conjar
foto vedran peteh
Vedran Peteh

Oboje su romantični, ali na travnjaku pozitivno drski, te jedno drugo često kritiziraju nakon utakmice.

- Nikad nisam zadovoljna njegovom igrom jer znam da je najbolji i da uvijek može više - iskrena je Monika, a Kristijan dodaje da ga nakon toga ipak pohvali, kao i on nju, jer smatra da je predodređena za međunarodnu karijeru. Ulaskom njezina kluba u Ligu prvaka šanse za inozemni transfer su joj velike, ali i Kristijanu, za kojeg se interesirao turski Bešiktaš, iako je s Goricom potpisao ugovor do 2022. Otkako su oboje u Prvoj ligi, prestali su se natjecati na malonogometnim turnirima, na radost protivnika: lani su, naime, igrali u istoj ekipi na turnirima u Kristijanovu rodnom Ogulinu i potukli suparničke momčadi. On je u tom gradu učinio prve nogometne korake, a roditelji Jozo i Andreja, policajac i radnica u pekari, u prvi klub upisali su ga sa samo pet godina.

zagreb 06.06.2019
Kristijan Lovric i Monika Conjar
foto vedran peteh
Vedran Peteh
Ona ga šiša u svakom pogledu: Monika povremeno radi u maminom frizerskom salonu

U srednjoj Obrtničkoj i tehničkoj školi, gdje je odabrao smjer promet, igrao je s Lukom Cindrićem, koji je poslije postao vrhunski rukometaš. Kristijana je, pak, sportski put odveo Karlovac, pa u Bolognu u Italiji, potom u Črnomelj u Sloveniji, a od 18. godine je u Zagrebu. Bio je član Kustošije i Lokomotive, a unazad godinu dana igra za Goricu.

Monika je nogomet počela igrati s deset godina, a talent je naslijedila od tate Zlatka, bivšeg nogometaša. Odrasla je u zagrebačkoj četvrti Gajnice, a igrala je u klubu iz susjednog Vrapča - kao jedina djevojčica. Nakon dvije godine otišla je u ženski klub Agram, pa u Pomurje iz Slovenije, a od 2017. je u Splitu.

Tijekom karijere naslušala se seksističkih komentara, poput onih da je ženama mjesto za štednjakom, a neki bi je protivnički igrači znali i grubo udariti, no to je nije pokolebalo. Štoviše, ona bi im uzvratila jednakom mjerom.

- Čak me je i mama Nada pokušala udaljiti od nogometa. Htjela je da idem na balet i negodovala kad bi stariji dečki dolazili po mene na kvartovske turnire, ali moja ljubav prema tom sportu bila je jača - kaže Monika, koja se uvijek trudi biti ženstvena. Čak i kad igra ima ruž na usnama i frizuru, a to joj nije problem jer je završila frizersku školu. Njezin najvjerniji klijent je, naravno, zaručnik. - Otkako me Monika šiša - govori Kristijan Lovrić - više ne idem nijednom drugom frizeru.

Linker
11. travanj 2024 13:47