Bruna Sanader, Vedran Vukadinović
 

 DAMJAN TADIĆ/CROPIX
Prinova u obitelji

Ljubavna priča Brune Sanader traje još od srednje škole, a sada su ona i suprug dobili sina

Liječnica Bruna i ekonomist Vedran Vukadinović u vezi su petnaestak godina, a vjenčali su se 2019. na Hvaru.

Liječnica Bruna i ekonomist Vedran Vukadinović u vezi su petnaestak godina, a vjenčali su se 2019. na Hvaru.

Daleko od očiju hrvatske javnosti život nastoji voditi Bruna Sanader Vukadinović, kći nekadašnjeg premijera Republike Hrvatske Ive Sanadera i arheologinje Mirjane Sanader, pa je informacija o rođenju njezinog prvog djeteta došla u domovinu s desetak dana „počeka”. Liječnica Bruna i njezin suprug, ekonomist Vedran Vukadinović, dobili su sina kojem su dali ime Rafael, a mališan je rođen u Engleskoj u kojoj Bruna već neko vrijeme gradi karijeru.

Ljubavni i poslovni životi sada 34-godišnje Brune i njezine dvije godine starije sestre Petre uvijek su zanimali domaću javnost, pogotovo nakon početka Sanaderovog pada 2009. godine. Saznalo se i za Petrin njujorški život na visokoj nozi s tadašnjim dečkom, glumcem Andrejem Dojkićem, što je javnosti loše sjelo. Bruna je ipak bila diskretnija. Koliko je poznato, njezina ljubavna priča s godinu dana starijim Vukadinovićem, zvanim Vuk, traje barem od 2010. godine, a par se poznaje još od srednjoškolskih dana. Nakon završenog Medicinskog fakulteta u Zagrebu 2013. godine, Bruna je nastavila obrazovanje vani, pa je od 2015. godine živjela u Njemačkoj gdje je specijalizirala psihijatriju.

image

Mlada Bruna Sanader, prima nagradu za znanstveni rad na Medicinskom fakultetu 2009. godine

SANDRA ŠIMUNOVIĆ/CROPIX CROPIX
image

Četiri godine nakon vjenčanja Bruna Sanader i Vedran Vukadinović postali su roditelji

TOM DUBRAVEC/CROPIX

Hvarsko vjenčanje

Bruna i Vedran vjenčali su se 25. svibnja 2019. u hvarskoj katedrali sv. Stjepana. Ivo Sanader nije prisustvovao vjenčanju, jer je već bio iza rešetaka zbog „afere Planinska”, pa je na proslavu mogao doći samo u pratnji pravosudnih policajaca, što ipak nije želio. Uz Brunu je, uz majku Mirjanu i prijateljice, do katedrale koračala sestra Petra, koja već dugo živi u SAD-u, gdje se, kako se čuje, osim glumom, bavi i scenarističkim i producentskim poslovima. Kao posljednji uradak pod imenom Petra Sanader na stranici IMDb naveden je kratkometražni film „A Blank” („Praznina”) iz 2016. godine za koji je napisala scenarij i u kojem je odglumila glavnu ulogu.

image

Petra Sanader u kratkometražnom filmu "A Blank"

A BLANK, IMDB/ SCREENSHOT

Bruninom i Vedranovom hvarskom vjenčanju nazočili su gosti iz više zemalja, pa je svećenik služio misu na pet jezika. Nakon što je brak sklopljen, začuo se Mendelsonov „Svadbeni marš”, a netom vjenčani par djeveruše su na izlasku iz katedrale posule laticama ruža. Veselje se nakratko nastavilo ispred katedrale gdje su mladenci zaplesali uz pjesme koje je izvela klapa, a potom se proslava preselila u konobu u jednoj od uvala na Paklenim otocima. Vjenčanju je prisustvovao i prijatelj obitelji Sanader, nekadašnji predsjednik Hrvatskog sabora, Luka Bebić, koji je sada i potvrdio vijest o rođenju prvog Mirjaninog i Ivinog unuka. Kako je rekao za 24 sata, sve je proteklo dobro. Dodao je da su baka i djed presretni, no s prijateljem Ivom sada nije razgovarao budući da je na moru, ali inače ga posjećuje svaki tjedan. Čuo se zato s djedom s tatine strane, nekadašnjim nogometašem, poslovnim čovjekom i bivšim direktorom u Hrvatskoj lutriji, Draganom Vukadinovićem, koji je također presretan zbog prinove u obitelji.

image

Netom vjenčani Bruna Sanader i Vedran Vukadinović

TOM DUBRAVEC/CROPIX

Liječnička karijera

Pisalo se po medijima da je Bruna kao liječnica volontirala u Keniji, a poslije se skrasila u Londonu, gdje je prošle godine otvorila tvrtku Bruna Psychiatry Ltd., pisao je Jutarnji list. Na stranici University College London Hospitals, koja je u sustavu NHS-a, engleske nacionalne zdravstvene službe, dr. Bruna Sanader Vukadinović navedena je kao konzultantica za psihijatriju i medicinu spavanja, specijalizirana za probleme nesanice i poremećaje spavanja. Prema mrežnoj stranici Research Gate, publicirano joj je sedam znanstvenih radova, posljednji u travnju 2022. godine. Početkom ove godine hrvatska je javnost doznala da je Bruna trudna, a tada je i snimljena u zagrebačkom središtu u dobrom raspoloženju na kavi sa suprugom i prijateljima.

Linker
02. svibanj 2024 00:41