ANTHONY HARVEY/SHUTTERSTOCK
ŽENSKE PRIČE

Londonska premijera Daine Oniunas Pusić: Kći Vesne Pusić zablistala uz zvijezdu "Seinfelda"

Scenaristica Daina Oniunas Pusić potpisuje filmsku priču "Tuesday" u kojoj glavne uloge igraju Lola Petticrew i Julia Louis-Dreyfus.

Scenaristica Daina Oniunas Pusić potpisuje filmsku priču "Tuesday" u kojoj glavne uloge igraju Lola Petticrew i Julia Louis-Dreyfus.

Da nije bilo pandemije koronavirusa vjerojatno ne bismo morali dvije godine čekati na prvu londonsku premijeru 38-godišnje zagrebačke scenaristice Daine Oniunas Pusić, a o pohvalama koje stižu na račun njene kćeri ovih dana se oglasila i bivša potpredsjednica Vlade Vesna Pusić. Na društvenim mrežama je kratko poručila da je jako ponosna na kći koja je napisala scenarij za film "Tuesday" ("Utorak")

Gotovo da nema uglednijeg filmskog magazina koji se nije osvrnuo na prvi dugometražni film čiji scenarij potpisuje Daina Oniunas Pusić. Još za vrijeme snimanja očekivanja su bila velika, što zbog odlične priče, a što zbog glumačke ekipe na čelu s komičarkom Julijom Louis-Dreyfus, koja u popularnom TV serijalu "Seinfeld" igra Elaine.

image

Daina Oniunas-Pusić i Julia Louis-Dreyfus

ANTHONY HARVEY/SHUTTERSTOCK

Filmska radnja vrti se oko odnosa majke i kćeri: mladu ženu igra irska glumica Lola Petticrew, dok njezinu majku tumači Dreyfusova koja je na svom Twitteru nahvalila Dainu. "Oduševljena sam što sam dio ove divlje vožnje koja se zove "Tuesday" u društvu odlične glumačke postave pod vodstvom izvanredne Daine Pusić", napisala je simpatična glumica.

image

Daina Oniunas-Pusić

ANTHONY HARVEY/SHUTTERSTOCK

Producent filma je američka kompanija A24 koja stoji i iza Oscarom nagrađene drame "Moonlight" iz 2016. Daina Oniunas Pusić bila je studentica zagrebačke Akademije dramskih umjetnosti, a školovanje je nastavila u Londonu na tamošnjoj filmskoj školi. Prije deset godina dobila je nagradu Jelena Rajković za najboljeg hrvatskog filmaša mlađeg od 30 godina.

Njezin prvi kratki film "Zvijer" osvojio je brojne nagrade, uključujući i Zlatna kolica na Zagreb Film Festivalu. I njezin drugi projekt, kratkometražna komedija "Rhonna &Donna" odlično je primljen kod kritike i publike, a prikazan je na nekoliko festivala. Zbog Daininog najnovijeg uspjeha osobito je sretna mama Vesna.

image

Lola Petticrew, Daina Oniunas-Pusić i Julia Louis-Dreyfus

ANTHONY HARVEY/SHUTTERSTOCK

"Ja sam ovdje u ulozi mame i kao i uvijek jako sam ponosna na Dainu. Ovo je njezino vrijeme, rezultat njezinog rada i mi, kao njezini mama i tata se možemo samo veseliti", kazala nam je bivša saborska zastupnica.

Linker
27. travanj 2024 04:16