Bolje je

Luce otkrila veseliju stranu i novi posao: ‘Šalim se da se dižem s pijevcima, ali ne bunim se‘

Zagrebačka glazbenica odnedavno radi i kao radijska voditeljica, osim toga u novoj pjesmi otkrila je kako se kvalitetno i uspješno obračunati sa ‘smaračima‘.

Luce je pokazala malo veseliju i optimističniju verziju sebe, sada je za pjesmu Bolje je glazbenica Lucija Ćustić predstavila i pripadajući videospot. A u skladu s veselom pjesmom zagrebačka pjevačica otkrila nam je što njoj može popraviti dan. "Dobra vijest, dobra fora - smijeh općenito, oni fini zagrljaji kad kliknu oba tijela kao puzzla u svoje mjesto ili ključ u bravu, neka spontana odluka, predivna vizura, određena pjesma - pogotovo kad otkrijem neku novu, dobar parfem, neka nasumična gesta ili znak pažnje, nebitno jesam li ju dobila ili primila. Ima toga puno i mogla bih nabrajati još dugo, samo nekad zaboravimo, ja prva, koliko je toga lijepoga oko nas", kazala je Luce.

Spot je nastao u samo nekoliko ‘takeova‘, a režirao ga je Dinko Čvorić Doringo udružen s Luce uspio je dobiti razigranost i vrckavost koja odgovara pjesmi. Iako vesela i vrckava, ona govori o ‘smaračima‘ koji pušu za vratom i tome kako se nositi s njima. Luce je otkrila kako to rješava u stvarnom životu, je li baš isto kao i u svojoj pjesmi.

"Bude svega, što u ‘stvarnom životu‘, što na društvenim mrežama. Nekako prihvatiš da će takvih uvijek biti i da jedino što možeš je promijeniti svoju percepciju koliko će te to zaista smarati, osim naravno kad ti takvi smarači toliko troše energiju da se moraš odmaknuti i dati im vrlo jasno do znanja da te puste na miru. Dosta sam tolerantna i rijetko kad ću baš impulzivno reagirati u takvim situacijama, ali jednom kad mi ‘prekipi‘ znači da je netko stvarno pretjerao i tad više neću imati obzira", otkrila je.

Zagrebačka glazbenica ima još novosti, osim spota, naime, postala je dio tima Hrvatskog radija, u eteru je, kako kaže zasad, utorcima od 16 do 18 sati i subotama od 6 do 10 sati ujutro.

image

Luce je od nedavno dio ekipe Hrvatskog radija

PRESS

"U mozaičnim emisijama slušateljima predlažem kamo otići na izložbu, koncert, festival, predstavu. Šalim se da se dižem s pijevcima sad, ali ne bunim se. Sve se to dogodilo zahvaljujući mom šefu Zlatku Turkalju Turkiju, koji je znao da već neko vrijeme tražim posao i u rujnu ove godine me pozvao na audiciju, s kojom je čini se bio vrlo zadovoljan i nakon nje mi rekao da krenem dolaziti u neke smjene kolegama na priučavanje. Pratila sam, bilježila, dosađivala s pitanjima, upijala kao spužva svo znanje koje su mi stariji i iskusniji kolege prenosili. Mjesec dana kasnije, imala sam ‘vatreno krštenje‘ i prvi put odradila šihtu u eteru Hrvatskog radija. Nakon šihte Turki je došao do mene i rekao: ‘Čestitam kolegice, to je to‘. I počela je moja radio priča", ispričala nam je Luce.

Osim pjevanja i radijske ‘šihte‘ Luce se može čuti kao glas u reklamama, a kako kaže velika joj je želja i sinkronizirati crtiće. Osim toga medijsko iskustvo brusila je i pišući kolumne za GlorijuGlam.

A po svemu sudeći s druge strane medija jako joj se svidjelo, kako sama kaže - odlično je.

image

Pjevačica je objavila pjesmu ‘Bolje je‘

PRESS

"Odlično. Dinamično, nikad dosadno i iako je puno stresa i na radiju, jer sve ide uživo i treba biti itekako spreman na improvizacije na licu mjesta, a uz to i treba moći i znati prenijeti poruku i emociju slušatelju isključivo preko svog glasa, nitko te ne gleda i s te strane je pritisak puno manji. Na pozornici su sva svjetla uperena u tebe i ako si tremaš kao što ja jesam, taj pritisak i grč mogu nekad biti dosta demotivirajući i na trenutke potpuno paralizirati izvođača, a znam ih mnogo koji bitku vode s tim problemom. No, svi smo mi na kraju dana od krvi i mesa, s nesigurnostima i raznim propitkivanjima i analiziranjima na dnevnoj bazi, a ja se trudim prihvatiti ih kao sastavni i neizostavni dio ovog šašavog, ali mog putovanja", opisala je Luce.

Sve ju je to dovelo do mjesta - baš kao i u pjesmi - na kojem se jako dobro osjeća i s kojim je jako zadovoljna. Osim što se veseli svojim radijskim šihtama, prijemu pjesme kod publike priprema i novi album za proljeće, a ono što si još želi je i što više koncerata.

Linker
15. travanj 2024 13:26