NOVA GLORIA

Lucija Šerbedžija: Ponovno sama i sretna

Zagrebačka glumica Lucija Šerbedžija, koju gledamo u showu "Zvijezde pjevaju", za novi broj Glorije otkriva s kojim se izazovima susreće kao majka dvoje tinejdžera, zašto se žene i dalje gleda kroz prizmu fizičkog izgleda te da bi odlazak psihijatru trebao biti jednak posjetu zubaru ili ginekologu.

U HRT-ovoj emisiji "Zvijezde pjevaju" tri emisije za redom u samom vrhu stoje dva imena: Lucija Šerbedžija i Ivanka Mazurkijević, njezina mentorica. Ništa čudno, jer je Lucija prava renesansna umjetnica i žena: glumi, pjeva i pleše. Na pragu 50-ih zadovoljnija je nego ikada, a u suživotu s dvoje razigranih tinejdžera u šali kaže da ima nove uloge: one bankomata i kuharice.

S Ivankom Mazurkijević ste dugogodišnja prijateljica, ali i suradnica, a ona vam je sada i mentorica u showu "Zvijezde pjevaju". Kako izgleda vaša nova suradnja?

- Ivanka i ja se sjajno provodimo i super mi je što mi je partnerica. Sretna sam da sam u tom showu i nadam se da ću ostati još malo. Puno se smijemo i zabavljamo i pjevamo. Savršen smo spoj.

Je li vama glumački uspon bio nešto teži nego nekom muškarcu - kolegi?

- Iako živimo u jako patrijarhalnom društvu koje se sporo kreće ka nečemu drugačijem i slobodnijem, u kazalištu osobno to nisam osjetila. Suvremeno doba je ipak donijelo važne promjene. Sve su dostupnije kvalitetne ženske uloge i ženska iskustva pretočena u umjetnost.

Živite s dvoje tinejdžera, što je, pretpostavljamo, zabavno i izazovno?

- Dobro ste detektirali, djeca su mi stvarno pravi tinejdžeri. Imaju 13 i 15 godina i predivna su bića, i iako se divim toj njihovoj slobodi i samostalnosti, priznajem da mi je odvajanje - taj nužni proces zdrave separacije - teško pao, to da nisu više bebice koje se maze, i da sam uglavnom u funkciji bankomata i kuharice. I sluge. Šalim se malo, ali vjerujem da razumijete.

image

Stilistica: Anela Martinović
make-up: Seka Kožul
frizura: Antonija Studio
Snimano u showroomu Trika

Kreativno vodstvo: Romano Decker

VEDRAN PETEH/ CROPIX

Doživljavate li se kao samohrana majka?

- Mislim da to ne bi bilo fer reći. Imala sam veliku podršku svog bivšeg partnera, njihovog oca Filipa Gajića. On je izuzetno brižan otac i sveprisutan u njihovom životu. Činjenica da nas troje živimo skupa je od mene zahtijevala da povremeno preuzmem obje uloge - i mušku i žensku, i majke i oca, a s tim se nije nužno bilo lako nositi.

Je li teško živjeti izvan partnerstva koje bi rasteretilo sve te hektične obveze?

- Budući da sam solo, ne bi bilo pošteno reći da je teško. Dapače!

Jesu li prekidi nužno teški?

- Kada emocionalno odrastete, stvari postanu pristojne i zrele pa i prekidi, tako da ništa nije teško.

Što ste iz zadnjeg prekida ljubavnog odnosa ponajviše naučili? Koje su vam "ljubavne lekcije" osobito važne?

- Iz prekida svakog odnosa se da naučiti puno, bio on ljubavan, prijateljski ili poslovan. Moj djed Dane mi je svojevremeno dao važan savjet, a on je, usput rečeno, doživio 104 godine. Naime, kad sam se rastajala, rekao je: "Sine, glupo je da se ljudi svađaju, treba samo pružiti ruku, reći hvala i otići dalje." Jednostavno, točno i predivno, zar ne?

Cijeli intervju s Lucijom Šerbedžijom, u kojem govori i o paralelnoj pjevačkoj karijeri, njezi, psihoterapiji i najvažnijim životnim lekcijama pronađite u novom broju magazina Gloria uz koji nemojte propustiti kupone na dar.

image
Gloria produkcija

U novom broju magazina Gloria ne propustite i ove teme:

  • KRALJ CHARLES Posljednje pripreme za krunidbu
  • MALIA OBAMA Filmska karijera predsjednikove kćeri
  • LOVRO MAJER Zagrebački dani nogometne zvijezde
  • SPECIJAL: POGLED U BOLJU BUDUĆNOST Prilog o zdravlju očiju
  • LEWIS HAMILTON Modni stil pilota Formule 1
  • MARIJA ANDRIJAŠEVIĆ Zdravi obroci fitness trenerice i nutricionistice
  • PUTOVANJE: FARSKI OTOCI Ivana Čuljak na dalekom sjeveru
  • FELJTON: KEANU REEVES Netipična holivudska zvijezda
Linker
05. ožujak 2024 13:38