POTPUNO OČARAN

Luka Nižetić pohvalio se novim uspjehom: ‘Zahvaljujući njoj pomičem vlastite granice‘

Splitski pjevač prije godinu dana pod vodstvom Mirele Kardašević počeo je trenirati ronjenje na dah, a iza njega je nastup na prvom državnom prvenstvu.

Bolju učiteljicu i trenericu od Mirele Kardašević, višestruke svjetske prvakinje i rekorderke u ronjenju na dah, 39-godišnji splitski pjevač i ugostitelj Luka Nižetić nije mogao ni zamisliti. Upoznali su se u Komiži na Visu gdje Mirela Kardašević svakog ljeta drži svoju školu ronjenja, a Luka Nižetić ondje vodi svoj restoran. Kaže da je oduvijek bio vezan uz vodu, kao klinac je trenirao plivanje i skokove u vodu, pa ga je naravno zanimalo i to čime se Mirela, naša sportska svjetska rekorderka, bavi. "Pitala me želim li zaroniti, a ja sam odmah pristao. I tako smo krenuli: prvo dva metra, pa pet, pa petnaest... Ronjenje na dah meni, baš kao i glazba, pruža osjećaj slobode, jer u obje te moje ljubavi mogu pomicati granice, postavljati nove ciljeve i izazove. Osjećaj kada zadržim dah i zaronim je nešto posebno, prepušten si samom sebi i kao u glazbi dotičeš svoje najdublje ja", opisao je Luka Nižetić za Jutarnji list svoje podvodne doživljaje u morskom plavetnilu.

image

Luka Nižetić i Mirela Kardašević

PRIVATNI ALBUM
image

Luka Nižetić

PRIVATNI ALBUM

U nešto više od godinu dana treninga u bazenu i na moru Luka je postao spreman za svoje prvo veliko natjecanje - državno prvenstvo u ronjenju na dah koje je prošlog vikenda održano u Rijeci, gdje je osvojio dvije momčadske medalje.

"Ljudi moji, četiri zarona u dvadeset i sedam sati, četiri bijela kartona i dva zlatna pehara. Ekipno muškarci zajedno s ‘velikim‘ Goranom Čolakom i ekipno klub Društvo za podvodne sportove Zagreb. Izvan svih očekivanja, samo u najluđim snovima. Umoran, smožden i neopisivo sretan", objavio je Luka Nižetić u svojoj poruci na Instagramu, a zahvalio se svojoj trenerici i prijateljici Mireli Kardašević, kao i svom autoru pjesama Mariju Mihaljeviću i njegovoj supruzi Dini, koji su za njega navijali na bazenima Kantrida.

image

Luka Nižetić u Rijeci

PRIVATNI ALBUM

Luka se natjecao u četiri ronilačke discipline: ronjenju s perajama, zadržavanju daha pod vodom, ronjenju s monoperajom, te bez pomagala. A kako mu je krenulo, pod uz vodstvo svoje trenerice Mirele Kardašević, iduće godine mogli pasti i novi osobni rekordi.

Linker
25. travanj 2024 21:46