Može shvatiti

Meghan o bolnoj temi: ‘Nikoga se ne smije prisiljavati da donosi odluke koje ne želi‘

Vojvotkinja od Sussexa priključila se protivnicima odluke američkog Vrhovnog suda koja je saveznim državama dala pravo odlučivanja o uvođenju zabrane abortusa.

Nismo dugo čekali da se oko odluke Vrhovnog suda o uklanjanju ustavnog prava na pobačaj javnosti obrati i Meghan Markel koja je prije dvije godine osobno pošla kroz traumatično iskustvo pobačaja. Supruga vojvode Harryja o ovoj je temi razgovarala s novinarkom Glorijom Stein za Vogue, a intervju su prenijeli brojni američki mediji svjesni koliko je njezin glas važan.

image

Oko teme abortusa Meghan ima veliku podršku svog supruga

MEGA/THE MEGA AGENCY/PROFIMEDIA

"Znam kakav je osjećaj pobačaja, o čemu sam javno govorila. Što više normaliziramo razgovor o stvarima koje utječu na naše živote i tijela, to će više ljudi shvatiti koliko je potrebno imati zaštitu na svakom koraku", kazala je Meghan u svom nedavnom intervjuu na temu abortusa.

Vojvotkinja od Sussexa novinarki je i rekla kako nakon ove odluke Vrhovnog suda samo razmišlja da je sretna što ima svoje dvoje djece te da je njezin suprug Harry jako uzrujan oko svega kao i ona. A podsjetila je i na njezinu intimnu ispovijest unatrag dvije godine objavljenu u New York Timesu u kojoj je opisala kako je teško proživjela spontani pobačaj.

"Harry i ja smo puno pričali o ovome. On je također borac za ženska prava i smatra da mi moramo imati pravo na izbor ", istaknula je Meghan i nastavila.

"Izgubiti dijete znači nositi gotovo nepodnošljivu tugu, koju su mnogi doživjeli, ali o kojoj se malo govori. To jutro kad sam imala spontani, sve je bilo uobičajeno kao i svaki drugi dan. Napravila sam doručak. Nahranila pse. Uzela vitamine. Pronašla tu čarapu koja nedostaje. Pokupila nevaljalu bojicu koja se kotrljala ispod stola. Zabacila kosu u rep prije nego što sam izvukla sina iz krevetića. Nakon što sam mu promijenila pelenu, osjetila sam oštar grč. Spustila sam se na pod s njim u naručju, pjevušila uspavanku kako bismo oboje bili mirni, vesela melodija bila je u oštroj suprotnosti s mojim osjećajem da nešto nije u redu. Znala sam, dok sam držala svoje prvorođeno dijete, da gubim drugo", stoji u Meghaninom otvorenom pismu iz studenog 2020. čije je ulomke sada ponovila u nadi da će tako institucije odgovorne za novu situaciju s abortusom prizvati razumu.

Čitajte i: Meghan Markle izgubila drugo dijete: 'Osjetila sam oštru bol. Pala sam na pod, sa sinom u naručju. znala sam'

Linker
20. travanj 2024 09:57