INTERVJU

Mirjana Mikulec o velikom poslu u Parizu: ‘Punom parom učim francuski‘

Svaki čovjek može biti dizajner svoje sreće i interijera - to vlastitim primjerom potvrđuje Mirjana Mikulec, koja se dvadeset godina bavi uređenjem prostora i svoje umijeće pokazuje u popularnoj TV emisiji, a pred njom je i veliki posao u Parizu o kojem govori za novi broj magazina Gloria.

Povlačenje nije opcija - životni je moto Zagrepčanke Mirjane Mikulec, najpoznatije hrvatske dizajnerice interijera. Da je filmska junakinja, njezina supermoć bi bila upornost - jer što zamisli, to i ostvari. U ožujku počinje već 23. sezona njezine emisije "InDizajn s Mirjanom Mikulec", napisala je 11 knjiga o uređenju doma, otvorila škole za uređenje interijera u Zagrebu i Splitu, ima vlastitu liniju proizvoda za dom i agenciju za nekretnine, a u listopadu organizira sajam interijera InDizajn u zagrebačkoj Areni. U proteklih 20 godina, koliko se bavi tim poslom, njezina je misija približiti dizajn "običnim" ljudima. Dobro joj ide, jer ima tvrtku koja zapošljava 30 ljudi, od čega 10 arhitekata, a dosad su odradili više od 2000 projekata. Nedavno je otvorila i novi showroom u centru metropole, u kojem predstavlja najnovije svjetske trendove u uređenju interijera. S golemim iskustvom iza sebe, Mirjana Mikulec spremna je za nove velike snove. A najveći, u kojem ima podršku supruga Krešimira, kćeri Matee i Mije, događa se - u Parizu. Iza nje je već nekoliko realiziranih projekata u Francuskoj, a uskoro je očekuje i važan sastanak u Parizu s obitelji Kretz, vlasnicima agencije za prodaju luksuznih nekretnina o kojima je Netflix snimio seriju "L‘Agence".

Koja je poveznica između vas i francuske obitelji Kretz?

- To je priča za film. Kako bih što bolje svladala francuski, gledam mnogo serija i filmova na tom jeziku, pa sam tako na Netflixu gledala "L‘Agence" - reality show obitelj Kretz. Spletom okolnosti, moji klijenti iz Pariza odlučili prodati stan koji sam im uredila preko obitelji Kretz. Pričali su im o meni, što sve radim, a oni su se zainteresirali da me upoznaju. Dogovorili smo sastanak i uskoro ću se naći s njima.

image

Stilistica Iva Gradišer
Snimljeno u showroomu Mirjana Mikulec Interijeri

BILJANA BLIVAJS/ CROPIX

Koliko je za vaš početni uspjeh zaslužan angažman u TV emisiji "InDizajn s Mirjanom Mikulec"?

- Pa ne bih to nazvala početnim uspjehom. Prije emisije moja je tvrtka radila šest godina, a emisija je došla kao kruna svega toga. Prethodile su joj godine pisanja stručnih članaka, knjige, pa je tek onda nastala emisija kao logičan slijed događaja. Vlastita emisija na televiziji je, osim obitelji, najbolja stvar koja mi se dogodila u životu. Bila sam pionirka, željela sam ljudima osvijestiti koliko je dizajn bitan i da on nije samo za jako bogate, nego za sve. Da se prostor može urediti s minimalnim ulaganjima, jer vjerujem da je svatko zaslužio imati lijep dom.

Kako ste se nosili s tim izazovom, jer pred kamere ste došli bez ikakvog televizijskog iskustva?

- Bio mi je to neopisivi stres. Zamislite osobu koja se totalno "zblesira" kad se uključi kamera - to sam bila ja. Na početku sam svaku večer prije emisije plakala jer sam bila uvjerena da sam netelevizična. Prve dvije godine sam se borila sa stravičnom tremom. Ja sam jedna od rijetkih osoba koje su "rasle" pred kamerama. Nisam se sramila pokazati da neke stvari ne znam, ali sam isto tako uvijek bila otvorena za učenje. Jako sam uporna, ne odustajem i spremna sam mnogo raditi kako bih sa svakim novim projektom bila bolja. Na početku sam se stvarno namučila, ali je rezultat to da danas iskreno uživam u snimanju emisija. Jedva čekam početak nove sezone, koja starta 19. ožujka.

U novom broju Glorije pročitajte veliki intervju s Mirjanom Mikulec u kojem govori o obitelji, poduzetničkom duhu, vlastitom domu u centru Zagreba, podršci supruga i ženskim sitnicama kojima ne može odoljeti.

image
GLORIA PRODUKCIJA

novom broju magazina Gloria ne propustite i ove teme:

  • ZVJEZDAN RUŽIĆ U sretnoj vezi na daljinu
  • PRINC HARRY Beskućnik u vlastitoj domovini
  • MICHELLE YEOH Holivudski uspjeh azijske glumice
  • NOVI IDOLI TINEJDŽERA Zvijezde iz ‘Outer Banksa‘
  • MATEA I KARLO MARINKOVIĆ Hokejaški blizanci u akciji
  • LJEPOTA Lejla Filipović: zlatna pravila za njegu ruku
  • LJEPOTA Pred ogledalom: Klara Mucci
  • GASTRO Pekarski hitovi Anamarije Palić i Zrinke Zajec
  • PUTOVANJE: HELGOLAND Ivana Paradžiković na avanturi u Sjevernom moru
  • FELJTON: JOHNNY DEPP Povratak otpisane zvijezde
Linker
25. travanj 2024 13:03