LUCA CARLINO/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK
MCDREAMY

Muškarac naših snova: Od štrebera do najseksepilnijeg frajera

Američki glumac Patrick Dempsey, koji je proglašen najseksi frajerom na svijetu, ima fetiš na brze automobile i zrele žene, pa se prvi put vjenčao s 27 godina starijom kolegicom, no pravu ljubav pronašao je tek u drugom braku s vršnjakinjom Jillian Fink.

Američki glumac Patrick Dempsey, koji je proglašen najseksi frajerom na svijetu, ima fetiš na brze automobile i zrele žene, pa se prvi put vjenčao s 27 godina starijom kolegicom, no pravu ljubav pronašao je tek u drugom braku s vršnjakinjom Jillian Fink.

Kad je magazin People 2010. proglasio kanadskog glumca Ryana Reynoldsa najseksi muškarcem na svijetu, televizijska kuća ABC nagovorila je njegovog kolegu Patricka Dempseyja da sudjeluje u duhovitom skeču koji se i dandanas prepričava. Dok su dvije voditeljice u TV studiju gledateljima otkrivale da je pobjednik Ryan, u drugom planu pojavio se "ljutiti" Patrick te počeo vikati "neee" i bijesno lupati rukama po staklenom izlogu studija, protestirajući što on nije odabran za najpoželjnijeg frajera na svijetu. Sve je to, naravno, bilo namješteno, ali činjenica da je Dempsey bio spreman našaliti se na vlastiti račun oduševila je njegove obožavatelje. Trinaest godina kasnije fatalni doktor Derek Shepherd iz serije "Uvod u anatomiju" konačno je osvojio laskavu titulu koju je odavno zaslužio, i to u svojoj pedeset i sedmoj godini, čime je i službeno postao drugi najstariji Peopleov "najseksi frajer" svih vremena (prvi je Sean Connery kojem je to uspjelo s 59).

image

Na filmskom festivalu u Veneciji gdje je promovirao film ‘Ferrari

AGF/Sipa Press/Profimedia

"Ne odustajte od svojih snova, ljudi, kad tad će se ostvariti!", duhovito je komentirao Patrick Dempsey, otkrivši u showu Jimmyja Kimmela kako su svi njegovi članovi obitelji, 57-godišnja supruga Jillian, 21-godišnja kći Talula te 16-godišnji sinovi, blizanci Sullivan i Darby, prasnuli u smijeh kad im je priopćio vijest.

image

Naslovnica magazina People

People

"Tko bi ikada mogao pomisliti da će ovaj klinac jednog dana postati najseksi muškarac na svijetu", zaključio je i Kimmel, okrenuvši prema kamerama fotografiju Patricka kao neuglednog štrebera s debelim crnim naočalama iz komedije "Meatballs 3" snimljene davne 1987. Doista, rijetko bi se tko okladio da će taj 175 centimetara visoki žgoljavko s kovrčavom fudbalerkom i pomalo krivim nosom jednog dana postati holivudska zvijezda te jedan od najpoželjnijih frajera na svijetu.

image

U romantičnoj komediji ‘Posebna narudžba‘ glumi mladića koji unosi romantiku u živote zapostavljenih i tužnih žena

PROFIMEDIA

Dempsey kaže kako uspješnu karijeru prije svega duguje - svojoj disleksiji. Problemi s učenjem i čitanjem natjerali su ga da se još od puberteta trudi dvostruko više od svih ostalih, a taj mu je kodeks marljivosti i ambicije, tvrdi, mnogo pomogao i kad je odlučio postati glumac. U srednjoj školi zainteresirao se za žonglerstvo te počeo odlaziti na međunarodna natjecanja na kojima je, iznimno talentiran i vješt, uvijek puhao za vrat najboljem žongleru svih vremena Anthonyju Gattu, ali u ranim dvadesetima ipak je prevagnuo Patrickov interes za glumu.

image

Kao štreber u filmu ‘Ljubav nije na prodaju‘ iz 1987

EVERETT

Isprva je nastupao s jednom kazališnom trupom, potom počeo snimati tinejdžerske komedije u kojima je uglavnom igrao uloge štrebera te romantične filmove, no svjetsku slavu stekao je zahvaljujući dramskoj seriji "Uvod u anatomiju". Dempsey je u njoj od 2005. do 2015. glumio jednu od glavnih uloga - zgodnog i šarmantnog neurokirurga kojem je osoblje dalo prigodan nadimak McDreamy, a TV gledateljice očarano su se složile da nikome tako dobro ne stoji bijela kuta kao Dempseyju. Popularnost mu je donijela nove filmske ponude, ali i pojačan interes za njegov ljubavni život, koji su obilježile dvije žene.

image

Patrick je veliki fan autoutrka pa je s veseljem prihvatio ulogu poznatog talijanskog vozača Piera Taruffija, kojeg glumi u filmu ‘Ferrari‘

Shutterstock Editorial/Profimedia

Svoju prvu suprugu, danas preminulu redateljicu i glumicu Rochelle Rocky Parker, upoznao je 1984. u kazalištu, tijekom rada na predstavi Brighton Beach Memoirs u kojem je ona glumila - njegovu tetu. Rocky je, naime, bila čak dvadeset i sedam godina starija od osamnaestogodišnjeg Patricka, što ih nije spriječilo da se s vremenom preko ušiju zaljube. Dempseyju je imponirala svojim samopouzdanjem, talentom, savjetima, a vrlo vjerojatno i dobrim vezama u biznisu, dok je udovici s troje djece itekako laskala pažnja šarmantnog mladića. Rocky je prvo bila njegova kolegica, mentorica, učiteljica glume i karijerna savjetnica, a onda i ljubavnica. Ne mareći za zgražavanje okoline, par se vjenčao tri godine kasnije, kad je Patricku bila 21 godina, a Rocky 48, a vezu je tako dobro prihvatio njezin sin Corey (godinu dana stariji od Patricka) da su on i Patrick uskoro postali najbolji prijatelji. S druge strane, Rocky i Patrick nakon nekog vremena su se počeli svađati i udaljavati jedno od drugog, da bi njihov sedmogodišnji brak 1994. završio prilično dramatično, njezinim optužbama za zlostavljanje. Rocky je tvrdila da ju je mladi glumac varao te fizički napao na setu njihovog filma "Can‘t Buy Me Love" iz 1987., na kojem joj je - prema njezinim tvrdnjama - namjerno zalupio vrata kombija preko prstiju. Ružne tvrdnje koje su mu mogle uništiti karijeru naposljetku je opovrgnula 2006., rekavši "kako su joj odvjetnici savjetovali da to izmisli", dok ih Patrick nije želio komentirati.

image

S prvom suprugom Rochelle Rocky Parker vjenčao se kad je njemu bila 21, a njoj 48 godina

GETTY IMAGES

Godinu nakon što su se razveli Dempsey je upoznao svoju drugu suprugu, Jillian Fink, i to u njezinom frizerskom salonu Deluxe. Kad su joj zaposlenici nekoliko dana ranije rekli kako je Patrick Dempsey kod nje zakazao šišanje, nije im vjerovala. Naime, u šali su joj znali podmetati lažna, slavna imena klijenata, pa se Jillian ugodno iznenadila kad se na vratima doista pojavio Patrick. "Bila sam šokirana, ali u isto vrijeme i sretna jer je bio tako sladak!", ispričala je novinarima. Da među njima ima kemije, oboje su shvatili istog trenutka, no kako su se u to vrijeme viđali s drugim ljudima, sve je ostalo na razini flerta. "Jillian bi uvijek koketirala sa mnom kad bih došao na šišanje, a i ja s njom", rekao je kasnije glumac.

image

Sa suprugom Jillian, kćeri Talulom te sinovima Sullivanom i Darbyjem

v

Par je napokon 1997. otišao na svoj prvi spoj, kad joj je Patrick skuhao večeru u svojoj kući, a tri mjeseca kasnije u istoj su počeli zajedno živjeti. Vjenčali su se 1999., dobili troje djece i nastavili uspješno razvijati svoje karijere - Patrick je postao svjetska glumačka zvijezda, a Jill tražena vizažistica i frizerka s vlastitom linijom beauty proizvoda. Slava koju je stekao zahvaljujući ulozi u "Uvodu u anatomiju", a kasnije i filmovima "Začarana", "Kako ukrasti nevjestu", "Dan zaljubljenih" itd., glumcu je u jednom trenutku ozbiljno udarila u glavu pa je na setu s njim postalo neizdrživo, zbog čega su ga, šuška se, 2015. "ubili" u seriji. Ta će mu godina ostati u iznimno lošem sjećanju jer ga je supruga Jill odlučila ostaviti, podnijevši zahtjev za razvod braka. Dozlogrdilo joj je slušati šuškanja o drugim ženama, kao i tolerirati njegovo konstantno odsustvo od kuće - Patrick ju je ipak uspio nagovoriti da pokušaju spasiti brak i vezu, u čemu su i uspjeli.

image

Svjetsku slavu donijela mu je uloga doktora Dereka Shepherda u seriji ‘Uvod u anatomiju‘

Everett Collection

"Nikad se ne smijete ulijeniti niti uzimati partnera zdravo za gotovo. I nikad, baš nikad ne smijete prestati komunicirati", rekao je glumac. Danas, na pragu šezdesetih, više se, kaže, nema potrebe dokazivati nigdje i nikome, osim na automobilističkoj stazi. Dempsey je već desetljećima pasionirani vozač na utrkama sportskih automobila, a upravo je zbog vještine za upravljačem dobio ulogu Piera Taruffija, slavnog talijanskog vozača autoutrka u autobiografskom filmu "Ferrari" Michaela Manna, koji u svjetska kina stiže potkraj godine.

"Nisam bio siguran da će me se sjetiti za tu audiciju, ali sam bio siguran da nema boljeg izbora od mene za ulogu Taruffija... Michael Mann se, srećom, složio sa mnom, a sad on ima sreću da u filmu ima najseksi muškarca na svijetu", našalio se Dempsey.

Linker
29. travanj 2024 02:25