54. ROĐENDAN

Na Ferrarijev party stigla je s drugim! Filmska ljubavna priča Michaela i Corinne Schumacher

Legendarni pilot Formule 1 već devet godina ne živi život dostojan čovjeka zbog nesreće od koje se nikad nije oporavio. Prisjetili smo se ljubavne priče s njegovom voljenom Corinnom.

Obitelj Michaela Schumachera, legendarnog pilota bolida Formule 1 koji 3. siječnja navršava 54 godine života, ovih je blagdana objavila po mnogima najtužniju božićnu fotografiju. Na njoj Corinna Schumacher sa sinom Mickom i kćerkom Ginom-Marijom pozira ispred ukrašenog novogodišnjeg drvca, a uz njih ponovno nema Michaela Schumachera koji već devet godina, od stravičnih posljedica pada na skijanju i teške moždane traume, ne živi život dostojan čovjeka, nego usprkos svim naporima svog medicinskog tima i obitelji, vegetira u krevetu i invalidskim kolicima.

Iz inducirane kome kojom su mu liječnici spasili život, probudio se u lipnju 2014., šest mjeseci nakon nesreće. U rujnu 2015. prebačen je u bolnicu u Švicarskoj, a zatim u svoj dom na obali Ženevskog jezera, gdje s ukućanima komunicira samo očima. Nisu mu pomogli niti inovativni tretmani liječenja matičnim stanicama koji su trebali obnoviti njegov središnji živčani sustav, pa je legendi automobilizma i dalje potrebna 24-satna skrb.

image

Michael Schumacher je sedmerostruki osvajač naslova svjetskog prvaka Formule 1

GP2 SERIES/NEWSCOM/PROFIMEDIA

Premda je okružen ljubavlju i pažnjom svojih najbližih i najboljom medicinskom njegom koju novac može platiti, stanje Michaela Schumachera bazično je nepromijenjeno, s minimalnim pomacima na bolje od fatalne nesreće koju je doživio na skijanju 29. prosinca 2013. godine u francuskim Alpama.

image

Prva zajednička fotografija Michaela i Corinne Schumacher

CLIVE LIMPKIN/DAILY MAIL/SHUTTERSTOCK

No, članovi obitelji sedmerostrukog svjetskog prvaka koji je upisao čak 91 pobjedu u utrkama Formule 1 i dalje ne gube nadu da bi se moglo dogoditi čudo te da bi Michael Schumacher jednog dana možda mogao ponovno samostalno ustati, kretati se i komunicirati s njima. Sve optimistične vijesti koje su se proteklih godina povremeno pojavljivale u svjetskim medijima na kraju su demantirane ili su se pokazale lažnim glasinama. No, dok je za Michaela Schumachera život stao, za Corinnu, Micka i Ginu-Mariju Schumacher bez obzira na sve ide i mora ići dalje.

image

Michael Schumacher je obožavao skijanje

BERNARD ASSET/PANORAMIC/ICON SMI/NEWSCOM/PROFIMEDIA

Nakon dugo godina Corinna Schumacher vratila se velikoj ljubavi - konjima, pa smo je lanjskog ljeta vidjeli ponovno u sedlu. Njemačka aktivistica za prava životinja svojedobno je bila europska prvakinja u dresurnom jahanju u stilu Divljeg zapada u kojem se uzde smiju držati samo jednom rukom.

Pred publiku je izašla na svom ranču CS u Švicarskoj, smještenom u brdima iznad Ženevskog jezera. Bio je to njezin prvi nastup nakon što se potpuno povukla iz javnosti zbog suprugove nesreće i medicinski inducirane kome kojom mu je liječnički konzilij tada spasio život.

image

Michael i Corrina na dodjeli GQ-ovih nagrada 2010. u Berlinu

UWE GEISLER/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA

Corrina i Michael Schumacher upoznali su se prije trideset godina, vjenčali 1995. i dobili kćer Ginu Mariju, koja vodi majčin ranč u Teksasu, te sina Micka Schumachera, koji se poput oca i strica Ralpha Schumachera posvetio utrkama bolida formule 1.

Trenutačno je rezervni vozač u Mercedesovom AMG timu, a premda su mu mnogi proricali sjajnu budućnost u Formuli 1, sada je posve izgledno da se nikada neće ni približiti statusu svoga oca, pa ni strica.

image

Petnaestu godišnjicu braka proslavili su na Maldivima 2010.

RICHARD YOUNG/SHUTTERSTOCK

Fatalni susret Michaela Schumachera i Corrine Betsch dogodio se 1991. na Ferrarijevu partyju na koji je ona stigla s tadašnjim dečkom, njemačkim automobilističkim asom Heinzom-Haraldom Frentzenom. Kad ga je počela pratiti na utrkama bio je to okidač za zlobne glasine da je njihova navodna ljubav samo marketinški trik, no ubrzo se pokazalo da to nije slučaj. Prije vjenčanja proslavili su njegove dvije titule svjetskog prvaka, a Michael Schumacher se u sportske anale upisao kao najmlađi dvostruki pobjednik Formule 1.

U jednom od rijetkih javnih istupa samozatajna Corrina je otkrila da se njezin suprug kobnog dana nećkao treba li uopće sa sinom Mickom otići na stazu, jer je obitelj planirao povesti u Dubai.

image

Corinna i Gina-Maria Schumacher

PEOPLE PEOPLE PICTURE/PATRIC FOUAD/SHUTTERSTOCK

"Uoči odlaska na stazu rekao mi je da uvjeti na snijegu nisu optimalni te da bismo svi skupa trebali odletjeti u Dubai i ondje skakati padobranom", prepričala je Corinna posljednje riječi koje je razmijenila sa suprugom i otada više ne daje izjave za medije.

Nije komentirala niti činjenicu da se Ferrarijev bolid u kojem je Michael Schumacher ostvario pet pobjeda u utrkama 2003. godine, kad je ponovno osvojio naslov svjetskog prvaka, našao na aukciji u Ženevi početkom lanjskog studenog.

Premda su u Sotheby‘su očekivali da će Schumacherov crveni Ferrari Chassis 229 postići cijenu od 9,4 milijuna dolara, na kraju je prodan za - 15 milijuna.

image

Corinna Schumacher s kćerkom Ginom-Marijom na dodjeli specijalnog priznanja Michaelu Schumacheru u Njemačkoj lani

PEOPLE PICTURE/PATRIC FOUAD/SHUTTERSTOCK

"Automobil je poseban jer je to jedan od svega četiri Ferrarija koji je ostvario više od četiri pobjede u utrkama Formule 1. A poseban čar daje mu činjenica kako je njime upravljao jedan od najvećih pilota svih vremena - Michael Schumacher", izjavio je Vincent Luzuy, izvršni pomoćnik direktor prodaje RM Sotheby‘s.

Linker
19. travanj 2024 17:57