NEZABORAVNI DANI

Na šeikovoj jahti: Najljepše ljetovanje u životu bilo joj je zadnje

Posljednje ljetovanje Lady Diane, neprežaljene princeze od srca, tema je novih nastavaka Netflixovog serijala ‘Kruna‘.

Dok Netflix u potpunoj tajnosti snima prizore posljednjeg ljetovanja Lady Diane za iduću sezonu serijala Kruna s australskom glumicom Elizabeth Debicki u glavnoj ulozi, prisjetili smo se kako je izgledalo najsretnije ljetovanje u životu neprežaljene princeze od srca.

U elitno ljetovalište Saint Tropez na francuskoj Azurnoj obali stigla na jahti svog partnera Dodija Al Fayeda sa sinovima, prinčevima Williamom i Harryjem svega šest tjedana uoči svoje tragične pogibije u automobilskoj nesreći u Parizu 31. kolovoza 1997.

image

Princezin skok u morsko plavetnilo

ANGELI-JACOVIDES/BESTIMAGE/PROFIMEDIA

U svibnju te godine Lady Diana je posjetila Pakistan u akciji prikupljanja pomoći za memorijalnu bolnicu Shaukat za liječenje tumorskih oboljenja koju je inicirao tadašnji pakistanski premijer i njezin veliki prijatelj Imran Khan. Idućeg mjeseca je s Majkom Terezom posjetila je njujorški Bronx i sudjelovala na humanitarnoj aukciji Christie‘sa na kojoj su licitirane neke od njezinih najpoznatijih haljina, a sav novac uplaćen je za liječenje oboljelih od AIDS-a.

image

Lady Diana sa sinovima, prinčevima Harryjem i Williamom

PATRICK HERTZOG/AFP/PROFIMEDIA

Sredinom srpnja Dodi Al Fayed, sin egipatskog milijardera Mohameda Fayeda ustupio joj je očevu jahtu za ljetovanje sa sinovima, tada 15-godišnjim Williamom i 12-godišnjim Harryjem na Azurnoj obali.

image

Sinove je stalno grlila i ljubila

AGENCE/BESTIMAGE/PROFIMEDIA

Bilo je to njezino posljednje ljetovanje, a arhivske fotografije na kojima Lady Di stalno grli sinove, s njima uživa u kupanju, vožnji na skuteru i prskanju prilikom tuširanja nezaboravan su podsjetnik na posljednje dane njezine majčinske sreće.

Dotad se bila potpuno oporavila od lanjskog razvoda od princa Charlesa, koji je bio skandalozan i turbulentan, obilježen njezinim unutranjim borbama, baš kao i početak njihove veze, a pritisak medija i kraljevske kuće bio je tako intenzivan da je Diana jedva podnijela taj izazov.

image

Princeza Diana sa sinom Harryjem na skuteru

MDR/KCS PRESSE/PROFIMEDIA

Nakon njega planirala je novi život i novi početak u kojem bi što više vremena provodila s obožavanim sinovima, ali sudbina je htjela drukčije.

image

Nije ni slutila da joj je to posljednje ljetovanje

PATRICK HERTZOG/AFP/PROFIMEDIA
Linker
18. travanj 2024 23:43