VJENČANJE IZ SNOVA

‘Najljepša vjenčanica koju sam ikad vidjela‘: Haljina Lady Amelije posveta je princezi Diani

Nećakinja Lady Diane, te sestrična prinčeva Williama i Harryja udala se za svog zaručnika Grega Malletta u Južnoafričkoj Republici.

Napokon smo dočekali i prve fotografije vjenčanja Lady Amelije Spencer, nećakinje pokojne princeze Diane, koja se nepune tri godine nakon zaruka udala za Grega Malletta. U vezi su već četrnaest godina, a zaručili su se u srpnju 2020. "Najljepši dan mog života, ne mogu te voljeti više i jedva čekam naš veliki dan", napisala je tada Lady Amelia Spencer.

Vjenčanje je održano u vinariji Quoin Rock u Južnoafričkoj Republici, gdje je Lady Amelia Spencer odrasla, jer su se njezini roditelji ondje preselili 1995. iz Londona. Lady Amelia nosila je Versaceovu čipkastu vjenčanicu s dugim šlepom koja je uzvanike ostavila bez daha. Haljina je ukrašena Swarovski kristalima i cvjetnim uzorcima, a za njenu izradu bilo je potrebno više od dva i pol mjeseca, izjavila je mladenka u ekskluzivnoj reportaži za britanski magazin Hello. Mladenka je raskošni svadbeni look zaokružila Jimmy Choo cipelama i velom od tila, a suprotno dvorskim običajima nije nosila tijaru čime je odstupila od tradicije.

"Najiskrenije tvrdim da je moja vjenčanica najljepša haljina koju sam ikad vidjela. Uvjerena sam da bi moja teta, princeza Diana bila jako ponosna na mene. Diana je obožavala Versace, u Versaceu su obožavali nju, tako da je ova haljina moja specijalna posveta njoj", izjavila je Lady Amelia Spencer.

Lady Amelia Spencer je kći devetog Grofa Spencera, brata Lady Di, i njegove prve supruge Victorije Aitken. U braku su dobili četvero djece: uz kćeri blizanke Ameliju i Elizu, imaju i sina Louisa, te najstariju kći Kitty. Djeca su nastavila živjeti u Južnoafričkoj Republici s majkom i nakon razvoda roditelja 1997., svega nekoliko mjeseci nakon pogibije Lady Diane u prometnoj nesreći u pariškom tunelu. A blizanke su u domovinu dolazile povremeno: primjerice bile su pozvane na obilježavanje desete godišnjice Dianine pogibije 2007., kao i na vjenčanje princa Williama i Kate Middleton 2011.

image

Sestre blizanke Lady Amelia i Eliza Spencer

ACTION PRESS/SHUTTERSTOCK

"Strastvena sam osoba, kao i moja pokojna teta, vjerujem da sam tu osobinu naslijedila od nje", izjavila je Amelia Spencer u razgovoru za tjednik Hello. U Veliku Britaniju se preselila preklani skupa sa svojom sestrom blizankom i odmah se prometnula u zvijezdu londonskog društvenog života. U Londonu je opstala zaštitno lice luksuznih brendova, a bavi se i modelingom: debitantski nastup na londonskom Tjednu mode imala je u veljači kad je nosila reviju Josha Bircha Jonesa.

Linker
20. travanj 2024 16:12