BAKE ZNAJU SVE

Najljepša žena na svijetu otkriva čarobnu i ne baš mirisnu formulu za savršenu njegu kose

Indijka Pryanka Chopra, holivudska glumica i pobjednica izbora za Miss svijeta, ljepotu tijela održava i tradicionalnom recepturom.

Svatko od nas ima svoja traumatična iskustva iz bakine kuhinje i to u izuzetno širokom rasponu tema. Primjerice od održavanja zdravlja (spomenimo samo nikad dovoljno nahvaljeno ricinusovo ulje ili dobrobiti koprive u svim oblicima), ljubavnih odnosa (samo ti uzmi ovu čokoladu i počasti je na spoju), kuhanja (juha mora prva na stol uz svaki ručak), pa sve do odabira božićnih i novogodišnjih poklona (gaća i čarapa nikad dosta u ormaru), darova za goste (ne otvaraj bombonjeru nego je proslijedi dalje) te savjeta za čišćenje i održavanje kuće i doma urednima (s octom i limunovim sokom ne možeš pogriješiti).

No, čini se da u tu veliku, vrlo šaroliku i po svim bitnim odrednicama heterogenu skupinu ne spada jedna od najljepših i najuspješnijih žena na svijetu. Riječ je o indijskoj ljepotici Priyanki Chopra (39), pobjednici izbora za Miss svijeta 2000., koja posljednih godina osim u domovini megauspješnu filmsku karijeru gradi i u Hollywoodu, u braku s mlađahnim glazbenikom i glumcem Nickom Jonasom (29).

Priyanka je tako u televizijskom gostovanju u večernjem showu Setha Meyersa, uz ostalo, otkrila neke od svojih rituala ljepote, a najneobičniji među njima je zasigurno onaj o održavanju sjaja kose i kvalitete vlasišta.

- Dok sam bila mala moja se obitelj zbog roditeljskog posla selila diljem zemlje: od Jamshedpura, industrijskog središta pokrajine Bihar, preko Delhija, Chandigarha, Ambala, Ladakha, Pune... No, gdje god da smo živjeli u hladnjaku je moralo biti piva i jaja - izjavila je Chopra.

I objasnila da su to bile glavne namirnice za beauty smjesu kojom je njezina majka, po receptu svoje majke, održavala ljepotu svoje kose i kose vlastite kćeri.

Čitajte i: NIJE MIT - U OVO DOBA GODINE GUBIMO NAJVIŠE KOSE, ALI ZNAMO KAKO TO SPRIJEČITI

- To je po majčinim riječima najbolji i najprirodniji regenarator jer sadržava sve najvažnije sastojke potrebne za vraćanje sjaja kosi i ljekovitu obnovu vlasišta. I bila je apslutno u pravu, još ga ponekad koristim - dodala je ljepotica i naglasila da s tom tradiconalnom recepturom temeljenoj na prirodnim sastojcima postoji jedan mali problem, a to je - prema njezinim riječima, nesnosni smrad. Pogotovo ako ga predugo ostavite na glavi i na vrijeme ne isperete.

- Proguglajte malo i sve će vam biti jasno - odgovorila je Chopra smijući se na pitanje voditelja o načinu priprave. I onda je otkrila da se u umućena jaja dolijeva pivo dok smjesa ne postane savršena.

Najveći je problem, ipak, nanijeti je na kosu, a da pritom ne umrljate prostor u kojem boravite. Jer savršeno sredstvo za skidanje piva i jaja s tekstilnih presvlaka namještaja Priyanka Chopra još nije otkrila.

Linker
20. travanj 2024 08:16