ŽIVOT ZA PAMĆENJE

Najljepša žena svijeta bila je u lažnom braku i otuđila se od sina kojeg je dobila sa Slovencem

Talijanska filmska diva Gina Lollobrigida preminula je u 96. godini od posljedica komplikacija nakon pada i loma bedrene kosti.

Smatrali su najljepšom ženom na svijetu, bila je utjelovljenje talijanske filozofije slatkog života i seksepila, a posljednje godine svog burnog života talijanska glumica Gina Lollobrigida provela je između svog luksuznog doma u središtu Rima i vile u Švicarskoj u kojoj je provodila ljeto.

image

Frank Sinatra i Gina Lollobrigida u filmu ‘Never So Few‘

SHUTTERSTOCK

Preminula je 16. siječnja u 96. godini od posljedica komplikacija nakon loma bedrene kosti, od koje se nije uspjela oporaviti.

Smatrali su je holivudskim seks simbolom 50-ih i 60-ih godina, a filmski partneri bili su joj najveći velikani od Franka Sinatre i Seana Conneryja do Marcella Mastroiannija i Humphreya Bogarta.

image

U filmu ‘Woman Of Straw‘ partner joj je bio Sean Connery

MOVIESTORE/SHUTTERSTOCK

Rođena je 4. srpnja 1927. u skromnoj obitelji u seocetu Subiaco, u planinskoj regiji Abruzzo u središnjoj Italiji, a odrasla je s tri sestre u obitelji proizvođača namještaja. Nakon Drugog svjetskog rata upisala je studij slikarstva i kiparstva na Akademiji lijepih umjetnosti u Rimu, gdje ju je zapazio filmski lovac na talente.

image

Gina Lollobrigida i Rock Hudson u filmu ‘Come September‘

SHUTTERSTOCK

U njezinoj privlačnosti, ljepoti, energiji i vedrom duhu prepoznao je sve preduvjete za uspjeh na velikom platnu, ali je ona prvo odbila njegov poziv na audiciju, a potom i ulogu koja ju je proslavila, a dobila ju je bez audicije.

image

Carol Reed i Gina Lollobrigida u filmu ‘Trapez‘

SNAP/SHUTTERSTOCK

"Nudili su mi honorar od tisuću lira, a ja sam im rekla da ne bih pristala niti za milijun lira. Nazvali su me i rekli da je uloga moja", prisjetila se Lollobrigida početka svoje karijere koju je obilježilo rivalstvo sa šest godina mlađom Sophijom Loren.

image

Gina Lollobrigida i Errol Flynn u filmu ‘Il Maestro Di Don Giovanni‘

MAHON/VIVA/KOBAL/SHUTTERSTOCK

"To je bila izmišljotina, konstrukcija njezinog tima da joj ime bude u novinama, a mene to zapravo nikad nije zanimalo. Znala sam da na vrhu ima mjesta samo za jednu, a to sam bila - ja", izjavila je glumica koja se 1949. udala za slovenskog liječnika Milka Škofiča, koji je u Rimu radio u uredu Međunarodne organizacije za izbjeglice.

image

Sa suprugom Milkom Škofičem

ANL/SHUTTERSTOCK

Ostavio je medicinu kako bi joj postao menadžer, 1957. dobili su sina Andreu Milka Jr., a razveli su se 1971.

Njezin biološki sin je 2015. pokrenuo prvi u nizu sudskih sporova protiv svoje majke i njezinog mlađahnog osobnog asistenta Andrea Piazzolle kojeg je optužio da je potkrada i želi joj oteti bogatstvo. U zahtjevu za zabranom raspolaganja majčinom imetkom naveo je da je Piazzola preuzeo upravljanje majčinom tvrtkom, prodavao njezine umjetnine i nekretnine, kupio si sportski automobil Ferrari, podizao novac s njenih računa... Dok njegova majka zbog svoje životne dobi ima iskrivljen osjećaj za realnost.

image

Gina Lollobrigida sa sinom Andreom Milkom Jr.

PIERLUIGI PRATURLON/SHUTTERSTOCK

"Ne razumijem što to znači i ne zaslužujem svu ovu gnjavažu. Svoj novac valjda mogu potrošiti s kim god to želim i kako god to želim, a nakon svega imam pravo svoje posljednje godine proživjeti u miru", rekla je glumica i angažirala vlastitog odvjetnika koji se proslavio u sudskim procesima protiv mafijaške organizacije.

image

Gina Lollobrigida sa svojiim osobnim tajnikom Andreom Piazzollom

MASSIMO INSABATO/SHUTTERSTOCK

Da je sklona samozavaravanju pokazala je u listopadu 2006. godine, kad je objavila zaruke s 30 godina mlađim španjolskim biznismenom Javierom Rihauom y Rafolsom. U siječnju 2013. glumica je pokrenula sudski postupak tražeći da se razvrgne njihov "lažni" brak, za koji ju je ona navodno dala pristanak putem opunomoćenika. Na kraju je Javier sudski odgovarao za krivotvorenje papira i prijevaru.

Linker
06. travanj 2024 11:17