Princeza Charlene i Albert II. ovog su ljeta proslavili 12. godišnjicu braka

 JULIEN DELFOSSE/DPPI/SHUTTERSTOCK
Problemi u braku?

Najtužnija princeza ljeto je provela u Švicarskoj, a palaču posjećuje samo kad je - neophodno

Princeza Charlene i Albert II. od Monaka početkom ovog ljeta su obilježili dvanaestu godišnjicu braka u kojem podižu blizance Gabriellu i Jacquesa.

Princeza Charlene i Albert II. od Monaka početkom ovog ljeta su obilježili dvanaestu godišnjicu braka u kojem podižu blizance Gabriellu i Jacquesa.

Ovog ljeta navršila se dvanaesta godišnjica njihovog braka, ali monegaška princeza Charlene i njezin suprug, knez Albert II. od Monaka nisu imali mnogo razloga za slavlje. Jer više praktički ne dijele ni stol ni postelju, a u javnosti se zajedno pojavljuju iznimno rijetko, samo kad to protokolarne dužnosti od njih zahtijevaju. Posljednji put smo ih zajedno vidjeli zadnjeg vikenda u srpnju, na tradicionalnom balu Crvenog križa, jednoj od najvećih humanitarnih gala svečanosti u kneževini, koju je 1948. pokrenuo Albertov djed Louis II. od Monaka.

Prije toga zajedno su se pojavili u svečanoj loži na Velikoj nagradi Monte Carla, tradicionalnoj i po mnogima najatraktivnijoj utrci bolida Formule 1, a između ta dva događaja princ Albert je samostalno putovao po svijetu, te se između ostalog zabavljao na teniskom turniru u Wimbledonu.

Mnogobrojne napise, glasine i tračeve o krahu njihove veze, razvodu pred vratima i tome da je princeza Charlene svojevrsna zatočenica Prinčeve palače, službene rezidencije kneževskog para, glasnogovornici palače proglasili su zlonamjernima, a sad su se pojavili i novi.

Prema njima se princeza Charlene, naime, iz Monte Carla preselila u Švicarsku, gdje zapravo živi, a u Monako dolazi samo povodom službenih događaja i dužnosti na kojima je njezina nazočnost - neophodna. Za to vrijeme knez Albert II. s blizancima Gabriellom i Jacquesom živi u Monaku, gdje brat i sestra idu u školu i odrađuju sve svoje ostale izvannastavne aktivnosti. S mamom i tatom su uživali na obiteljskom ljetovanju na luksuznoj jahti kazahtanskog oligarha Bulata Utemuratova, čije se bogatstvo procjenjuje na 2,5 milijardi eura.

image

Na Velikoj nagradi Monte Carla u Monaku u svibnju

JAKUB PORZYCKI/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK

Princeza Charlene, podsjetimo, u švicarskoj se klinici prije nekoliko godina liječila od tada misteriozne bolesti, monegaški kneževski par zimski odmor tradicionalno provodi u luksuznom švicarskom zimovalištu Gstaadu, a sad je čini se, najtužnija princeza na svijetu u toj zemlji pronašla svoj - dom. Kako god, stasita i snažna žena, bivša južnoafrička plivačka reprezentativka od princeze pučanke, koja je plakala i na dan svog vjenčanja na svadbenoj svečanosti u Monte Carlu prije dvanaest godina, prema općem mišljenju pretvorila se u vlastitu sjenu kojoj samo još djeca mogu izmamiti neusiljen osmijeh na lice.

Linker
27. travanj 2024 07:39