SHOWBIZ PREGLED

Najveći skandali 2022.: Od svađa i ljubavnih afera do ‘najglasnijeg‘ šamara godine

Dok iščekujemo nove rasplete i nastavke koje će nam donijeti 2023. godina, prisjetili smo se najšokatnijih celebrity priča u godini iza nas.

Sudski sporovi, škakljive prepiske, nepromišljene izjave, pljuske i nevjere - pojedini zapleti iz svijeta slavnih kojima smo svjedočili u 2022. godini posramili bi i najkontroverznije reality showove. Gotovo da nije bilo tjedna u kojem celebrity skandali nisu zauzimali naslovnice i pokretali viralne rasprave na društvenim mrežama. Dok iščekujemo nove rasplete i nastavke koje će nam donijeti 2023. godina, prisjetili smo se najšokantnijih celebrity priča u godini iza nas.

Šamar na Oscarima

Prošlogodišnja dodjela Oscara glumcu Will Smithu je trebala ostati u sjećanju po osvajanju njegovog prvog kipića, no glumčevo postignuće palo je u sjenu skandaloznog fizičkog okršaja s komičarem i glumcem Chrisom Rockom. Nakon što se komičar našalio na račun obrijane glave Jade Pinkett Smith, Will ga je ošamario i povikao: "Ne spominji moju ženu!" Publika je utihnula, nitko nije znao kako reagirati, a gledatelji su posumnjali da je u pitanju samo iscenirani skeč.

image

Will Smith udara Chrisa Rocka

ROBYN BECK/AFP/PROFIMEDIA

Akademija je kasnije objavila da će Smithu biti zabranjeno prisustvovati njezinim događanjima sljedećih deset godina. On je poručio kako prihvaća i poštuje odluku Akademije, a kasnije je objavio video isprike na društvenim mrežama, nazivajući svoje ponašanje "neprihvatljivim".

Suđenje Depp-Heard

Porota je utvrdila da je glumica Amber Heard oklevetala svog bivšeg supruga Johnnyja Deppa kada je 2018. napisala autorski tekst za Washington Post. Iako tom prilikom nije izričito imenovala slavnog glumca, rekla je da je bila žrtva fizičkog i seksualnog nasilja te se moglo lako zaključiti da govori o njemu jer ga je dvije godine ranije javno optužila za zlostavljanje.

image

Amber Heard napušta sudnicu nakon presude

SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

U šestotjednom suđenju isplivale su brojni jezivi detalji, a bivši supružnici zauzeli su jasne stavove optužujući se međusobno za fizički i emocionalni napad. U Deppovu obranu u jednom je trenutku svjedočila i njegova bivša djevojka Kate Moss, a glumac je naposljetku dobio slučaj i više od 10 milijuna dolara.

Nakon što se prvobitno žalila na presudu, Heard je tjednima kasnije šokirala javnost otkrivši da se nagodila s Deppom. Johnny je pak najavio da će nadoknadu od milijun dolara donirati u dobrotvorne svrhe i posvetio se svojoj glazbenoj karijeri, kao i povratku na filmska platna.

Kanye West - gdje početi?

Reperu Kanyeu West 2022. zasigurno neće ostati u dobrom sjećanju. Nakon razvoda od svestrane poduzetnice Kim Kardashian, povezivali su ga s brojnim ljepoticama, a najdulju i najozbiljniju romansu imao je s glumicom Julijom Fox (dva mjeseca). Unatoč tome, Kanyeu nije "sjela" činjenica da je Kim također pronašla novu ljubav, komičara Petea Davidsona. West je vrlo brzo ušao u medijski rat s Peteom, posvetivši mu kontroverzne stihove pjesme "Eazy". Zatim mu je otvoreno prijetio i poručio da "nikada neće upoznati njegovu djecu".

image

Kanye West na pariškom Tjednu mode

JULIEN DE ROSA/AFP/PROFIMEDIA

Nakon Petea, "na tapeti" mu se našla Kim i cijela obitelj Kardashian. Na društvenim mrežama prozivao je bivšu suprugu zbog njezinih odgojnih metoda i optužio Kardashiane da su mu "oteli dijete". U svoje svađe često je uplitao druge zvijezde, zajedničke prijatelje i članove obitelji, a Kimina sestra Khloe ga je u jednom od komentara otvoreno zamolila da prestane.

Na pariškom Tjednu mode West je podigao prašinu majicama s natpisom "White Lives Matter" na modnoj reviji njegove modne marke Yeezy, a sve je kulminiralo nizom antisemitskih komentara na društvenim mrežama, koje je kasnije udvostručio u svojim intervjuima umjesto da se ispriča. Rezultat? Kanye je postao jedna od najomraženijih osoba na internetu i izgubio partnerstva s brojnim brendovima, uključujući Balenciagu i Adidas.

Sporne poruke Adama Levinea

U rujnu se pjevač Adam Levine našao u središtu skandala nakon što je influencerica Sumner Stroh izjavila da je imao aferu s njom. Njezina izjava potaknula je još nekoliko žena da se oglase, a sve su potvrdile kako su od pjevača benda Maroon 5 dobile vrlo sugestivne poruke na Instagramu.

image

Behati Prinsloo i Adam Levine

IMAGE PRESS AGENCY/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Levine je na svom profilu porekao da je bio nevjeran, ali je priznao da je "prešao granicu" s nekoliko koketnih poruka koje nije trebao poslati. Adamovi pokušaji "sextinga" ubrzo su postali viralni meme na društvenim mrežama, no čini se kako je njegova supruga, manekenka Behati Prinsloo s kojom trenutačno očekuje treće dijete ipak prešla preko svega, jer se par nastavio zajedno pojavljivati u javnosti.

Shakira i Pique

U lipnju je latino pjevačica Shakira objavila da je došao kraj njezinoj ljubavi sa španjolskom nogometnom zvijezdom Gerardom Piqueom. Par se nikada nije vjenčao, no u 11 godina dugoj vezi dobili su dvojicu sinova, Milana i Sashu. Španjolski mediji već su prethodno dulje vrijeme brujali o problemima u njihovom odnosu, a Piquea su povezivali s cijelim nizom lokalnih ljepotica.

image

Gerard Pique i Shakira

ALBERTO SIMON/DYDPPA/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Iako nije poznato je li glasina da ga je pjevačica ulovila u krevetu s drugom istinita, samo dva mjeseca nakon prekida nogometaš se pojavio u javnosti s novom djevojkom. Riječ je o studentici odnosa s javnošću Clari Chiji Marti, koja je od Piquea mlađa 12 godina i navodno radi za za Piqueovu filmsku i TV produkcijsku tvrtku.

Osim ljubavnog kraha, Shakira se u 2022. godini suočila i s optužbama za poreznu prevaru. Prema španjolskom tužiteljstvu, pjevačica je navodno utajila 14,7 milijuna dolara i prijeti joj kazna od 8 godina zatvora. U optužnici stoji kako je zadržala svoje porezno prebivalište na Bahamima između 2011. i 2015., iako je s Piqueom živjela u Barceloni. Međutim, ona tvrdi da je nevina i ne želi prihvatiti nagodbu s pravosuđem.

Vjenčanje Britney Spears

Iako je 2022. za pjevačicu Britney Spears konačno trebala biti godina slobode, donijela joj je nove neočekivane izazove. Nekoliko tjedana nakon što je doživjela spontani pobačaj, pjevačica je u svom domu organizirala vjenčanje s modelom Samom Asgharijem, s kojim je u vezi posljednjih pet godina.

image

Britney Spears i Sam Asghari

IMAGE PRESS AGENCY/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Međutim, njezino vjenčanje iz bajke uspio je pokvariti njezin prvi suprug, Jason Alexander, s kojim je bila u braku samo tri dana. Za vrijeme svadbenih priprema provalio je u njezinu kuću snimajući live prijenos, a uspio je doći sve do njezine zaključane spavaće sobe prije nego što je uhićen.

Samo vjenčanje bilo je vrlo neobično jer se činilo da mnogi od uzvanika ustvari nisu ni poznavali Britney, a njezini sinovi Preston i Jayden još su ranije najavili da neće doći. Također, Britney je oštro osudila tvrdnje da će njezin brat Bryan biti gost, rekavši da on "nikada neće biti pozvan".

Prevara Tristana Thompsona

Početkom prošle godine, košarkaš Tristan Thompson objavio je pismo isprike svojoj bivšoj Khloe Kardashian nakon što je test očinstva potvrdio da je on otac djeteta Maralee Nichols. Naime, Thompson je prevario svoju tadašnju djevojku s trenericom iz Houstona na svoj 30. rođendan sredinom ožujka prošle godine, samo nekoliko sati nakon što mu je Khloé​ izjavila ljubav u slatkoj rođendanskoj čestitki na Instagramu.

image

Khloe Kardashian, True Thompson i Tristan Thompson

SUPPLIED BY LMK/LANDMARK/PROFIMEDIA

"Ne zaslužuješ bol i poniženje koje sam ti nanio. Ne zaslužuješ način na koji sam se ponašao prema tebi tijekom godina", poručio je tom prilikom Tristan.

Cijelu je situaciju dodatno zakompliciralo vijest da Khloe s Tristanom očekuje drugo dijete, začeto umjetnom oplodnjom u studenom 2021. godine. Njihovog sina rodila je surogat majka, a bivši par još uvijek nije otkrio ime bebe.

Linker
25. travanj 2024 15:42