Iščekuje se s nestrpljenjem

Nakon uspjeha u Berlinu, nova serija Dalibora Matanića stiže na platformu HBO Europe

Jedan od najhvaljenijih redatelja s naše filmske scene može se pohvaliti još jednim velikim ostvarenjem čija se radnja s Osijeka širi na Srbiju i Ukrajinu.

Nakon televizijske uspješnice "Područje bez signala" koja je nagrađena Grand Prixom, redatelj Dalibor Matanić neumorno nastavlja nizanje profesionalnih uspjeha. Naime, njegova najnovija serija "Šutnja", snimljena prema trilogiji autora Drage Hedla, premijerno je prikazana u sklopu programa Berlinale Series Market Selects na posljednjem Berlinskom filmskom festivalu uz još 13 televizijskih serija.

No, da je riječ o doista zavidnom ostvarenju potvrđuje suradnja s platformom HBO Europe, o kojoj je izvijestio Hrvatski audiovizualni centar. Za sada su potpisani ugovori s HBO-om za srednju i istočnu Europu, s Lumièreom za flamanski Benelux, a u tijeku su pregovori s ostalim područjima.

image

Ostvarenje jednog od najhvaljenijih domaćih redatelja sada će imati prilike pogledati i strana publika.

SRDJAN VRANCIC/CROPIX

Riječ je o seriji u šest epizoda koja je nastala prema Hedlovim romanima “Izborna šutnja”, “Ispovjedna tajna” i “Kijevska piletina", a prati policajca i novinara koji nastoje raskrinkati aferu poznatog političara.

Riječ je o političkom trileru koji je nastao u koprodukciji s Ukrajinom, Njemačkom i Rusijom, a scenarij potpisuje Marjan Alčevski. Glavnu glumačku ekipu čine Kseniya Mishina, Goran Bogdan i Darko Milas, a oni će nas uvesti u radnju koja se odvija u Osijeku, rodnom gradu Drage Hedla te se širi na Beograd i Kijev.

Čitajte i: Veliki uspjeh Ankice Jurić Tilić i Dalibora Matanića: Uskoro svjetska premijera ‘Područja bez signala‘

Ostvarenje jednog od najhvaljenijih domaćih redatelja sada će imati prilike pogledati i strana publika, a domaća s nestrpljenjem iščekuje 7. ožujka kada će se serija početi emitirati na HTV-u.

Linker
14. travanj 2024 21:51