RAZOTKRIVANJE

Naš najstariji ‘kauboj‘ zadnji je put zaplakao lani i to zbog žene koje mu je puno značila

Zlatko Horvat (36), koji s ekipom putuje na Svjetsko rukometno prvenstvo u Egipat, samo za magazin Gloria otkriva da se odlično snalazi s kuhačom, usisivačem i pelenama, priznaje da je u suprugu Maju zaljubljen kao i prvog dana, ali i da je lani plakao dvaput...

Tko će vam biti najteži protivnik u Egiptu?

- Uvijek su najopasnije reprezentacije koje se smatraju favoritima za medalje, a ove godine to su Španjolska, Norveška, Francuska, Njemačka, Danska i Slovenija. No, dobro je da ima što više jakih ekipa.

Koji biste trenutak na prvenstvima najradije zaboravili?

- Promašeni penal u polufinalu Svjetskog prvenstva u Francuskoj 2017. No, u proteklih trinaest godina s repkom bilo je puno više lijepih trenutaka. Među najdražima mi je europsko srebro iz Norveške prije trinaest godina jer je to bila moja prva medalja, a i prošlogodišnje EP bilo je za pamćenje.

Što vam se najviše sviđa u Skoplju gdje od lani igrate za Metalurg?

- Ljudi. Makedonci su iznimno otvoreni, srdačni i uvijek su spremni pomoći. Naravno, i kuhinja im je jako dobra. Moji sinovi Andrej i Pavle te kći Lara obožavaju njihove čorbe. Ja pak nastojim jesti raznovrsno, a uz to volim eksperimentirati s hranom. Kuhanje sam zavolio tijekom samoizolacije prošle godine i postao sam pravi majstor za roštilj.

U kojem biste gradu voljeli dočekati starost?

- Uz moj Zagreb, najviše sam vezan za Zadar gdje imamo vikendicu te za ženinu rodnu Kutinu. U svakom slučaju, ne vidim se nigdje izvan Hrvatske.

Kakav ste kućni majstor s obzirom na to da ste završili srednju tehničku školu?

- Solidan. Pohađao sam elektrotehnički smjer i da se nisam našao u sportu, sigurno bih upisao studij elektrotehnike.

Kad ste zadnji put zaplakali?

- Prošle godine. Ali to su bile suze radosnice zbog osvojenog srebra na Europskom prvenstvu. A ove druge sam zadnji put pustio kad je supruzi umrla mama.

Imate li neki skriveni talent?

- Nisam ga još otkrio. No, otvoren sam za nove vještine. Za sada me uveseljavaju sportske aktivnosti poput nogometa, badmintona i najviše od svega - skijanja. Ne sjećam se doba kada nisam skijao.

Što biste promijenili u svom karakteru?

- Prebrzo planem. Doduše, s godinama sam se malo primirio.

Bez čega ne možete zamisliti dan?

- Lud sam za kavom. Dnevno ih popijem barem četiri.

Kako ste sa suprugom Majom u prosincu proslavili dvanaestu godišnjicu braka?

- Nazdravili smo čašom vina, ali preko WhatsAppa. Ona je s djecom bila u Zagrebu, a ja u Skoplju.

Što vas kod nje najviše oduševljava i nakon svih tih godina braka?

- Sve. Divna je žena i majka, vrijedna je, uvijek poletna i spremna na sebe preuzeti što god treba. U našem domu stvarno vrijedi uzrečica da žena drži četiri kantuna u kući.

Pitaju li vas suigrači za neki roditeljski savjet?

- Nemam običaj dijeliti savjete jer smatram da je odgoj djece privatna stvar. No, mogao bih davati poduke iz mijenjanja pelena. Čak sam vještiji s pelenama nego s usisavačem. Zapravo mi nijedan kućanski posao nije stran.

Linker
16. travanj 2024 17:29