Prestižna naslovnica velik je kompliment

 IMAGE PRESS AGENCY/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK
Nesvakidašnja titula

Naslovnica o kojoj svi bruje! Kim Kardashian je ‘muškarac i tajkun‘ godine

Vjerojatno jedna od najpoznatijih žena svijeta na jedan dan uskočila je u ‘muške cipele‘ i u dosad neviđenom editorijalu zablistala na naslovnici prestižnog muškog magazina.

Vjerojatno jedna od najpoznatijih žena svijeta na jedan dan uskočila je u ‘muške cipele‘ i u dosad neviđenom editorijalu zablistala na naslovnici prestižnog muškog magazina.

Kim Kardashian je žena koja niže uspjeh za uspjehom, a odsada nosi i onu ‘tajkuna godine‘ baš kao i ‘muškarca godine‘ prema magazinu GQ. Naime, Kim je osvanula na naslovnici prestižnog muškog magazina GQ, a titulu je posvetila svom ocu, losangeleškom odvjetniku Robertu Kardashianu. Priča o tome kako se Kim našla na naslovnici magazina za muškarce, snimila dosad neviđen editorijal (pretvorila se u "frajera") i još dobila titulu kojom joj korporativna Amerike skida kapu zbog poduzetničkih postignuća, počinje činjenicom da 43-godišnja majka četvero djece pretvara u zlato sve što dodirne.

Suvlasnica je tvrtke Skims osnovane 2019. koja danas vrijedi oko četiri milijarde dolara. Pokrenula je i dvije unosne kozmetičke linije, nekoliko parfema, energetsko piće, igru na mobitelu te zatvoreni investicijski fond. Pritom ne računamo pozamašnu zaradu od obiteljskog reality showa čije je prikazivanje počelo 2007. i traje do danas. Uz to, Kim se može pohvaliti još jednim značajnim poslovnim uspjehom. Uskoro pokreće mušku liniju Skimsa što ju je, pak, ponukalo sklopiti unosan "deal" s NBA ligom! Ukratko, Skims za muškarce postaje službeno donje rublje američkih košarkaških zvijezda, a Kim Kardashian tim potezom i sama je dosegnula zvijezde.

U razgovoru za GQ prisjetila se dana kad je bila klinka i penjala se uz policu dupkom popunjenog garderobnog ormara svog oca. Polica je popustila, a Kim se probudila u bolnici s potresom mozga. Čim je ozdravila, nastavila je istraživati tatin ormar, penjati se po policama, izvlačiti njegovu odjeću koja bi joj se svidjela. Njezin nemiran, istraživački duh, silna želja istražiti modu i prokrčiti put u tom varljivom, izazovnom svijetu, urodio je poslovnim uspjehom s kakvim se rijetki mogu pohvaliti.

U poslovnom svijetu je prati sintagma da je žena koja ima "(big) balls", stoga se Kim poigrala tom idejom fotografirajući se za GQ u muškoj odjeći, košulji zakopčanoj do grla stegnutoj kravatom upečatljivog printa i zalizane kose. Pritom je uspjela izgledati vrlo seksi. U drugoj kombinaciji, predimenzioniranom, muškom sakou odabranom za naslovnicu, Kim oblizuje prst držeći u drugoj ruci drži čips.

U razgovoru za prestižni muški magazin je otkrila kako je počela raditi još kao tinejdžerica u trgovini odjećom "Body", kamo je njezin otac, blizak prijatelj O.J. Simpsona a kasnije i član njegovog odvjetničkog tima, navratio kupiti traperice. Hlačama ga je, naposljetku, od svoje prve zarade počastila Kim. Dodala je kako je njen tata koji je preminuo prije 30 godina, mogao njoj i sestrama davati izdašan džeparac jer su bili imućni, no to mu nije padalo na pamet. Htio ih je naučiti zarađivati novac. Zato je Kim, dok je radila u butiku, odlučila pokrenuti posao preprodaje odjeće na eBayu. Tata joj je dopustio koristiti njegovu kreditnu karticu za pokretanje prvog businessa, no morala je brzo otplatiti dug, plus kamate.

image

Kim Kardashian u kampanji za Skims 2019. kad je pokrenula brend

ABACA/SHUTTERSTOCK

"Radila bih na poslu cijeli dan i dala mu svu svoju plaću", rekla je Kim.

Danas, pak, radnu etiku kojoj ju je podučio otac, prenosi na vlastitu djecu. Njena najstarija kći North (10) vikende provodi na kraju njihove ulice.

"Ogroman vrč i puni limunadom, stavlja ga na svoja kolica i spušta se na svoje malo, prodajno mjesto. Ima mali stol i stolice, čak i ventilator kako bi se ohladila kad je doista jako vruće. Ostaje tamo satima. Njeni prijatelji joj pomažu prodavati, pa dijeli novac s njima. Ako se na štandu zaustavi nepoznata osoba, naplatit će joj samo 2 dolara za limunadu. Ali ako vas poznaje, potpuno će vas "oderati". Nazivaju me prijatelji i pričaju da im je naplatila 20 dolara za čašu limunadu. Uzme im novčanicu od 20 dolara i kaže da nema sitnog", ispričala je Kim.

image

S dvoje starije od svoje četvero djece 2022. u Los Angelesu

BROADIMAGE/SHUTTERSTOCK

Dodala je da se trudi da njena djeca žive što normalnije, pa zato i žive u kvartu u kojem klinci mogu bezbrižno voziti bicikle od svog doma do kuća prijatelja. S druge strane, svjesna je činjenice da stanuju u privilegiranom, zatvorenom i vrlo skupom dijelu Los Angelesa s čuvarima na ulazu. Što puno košta, no kaže da je naporno radila kako bi obitelji mogla priuštiti osjećaj sigurnosti.

"Razumijem da to nije normalan život. Nikada nećemo imati normalan obiteljski život bez obzira na sve. Kao roditelj, želim ih zaštititi koliko god mogu," zaključila je Kim Kardashian.

Linker
28. travanj 2024 06:30