ništa od slavlja

Ne može bez drame: Otkazana proslava 45. rođendana najtužnije princeze na svijetu

Slavlje je otkazano zbog suprugove bolesti, a glasnogovornik monegaške palače potvrdio je da se Albert treći put zarazio koronom.

Danas slavi 45. rođendan, ali niti važan dan najtužnije princeze na svijetu nije mogao proći bez drame. Charlene od Monaka morala je otkazati proslavu koju je planirala, jer je njezin suprug Albert od Monaka obolio od koronavirusa. I to treći put u tri godine. Monegaški vladar bio je prvi svjetski državnik koji je pokupio koronu i to na samom početku pandemije, u ožujku 2020., a drugi put se zarazio u travnju lanjske godine.

Prema službenom priopćenju s monegaškog dvora bolesnik se dobro osjeća, simptomi su zasad vrlo blagi, pa svoje dužnosti obavlja od kuće. Doduše morao je do daljnjeg otkazati sve svoje protokolarne obaveze, pa i one povodom obilježavanja Dana svete Devote, kršćanske mučenice i zaštitnice kneževine, koji se u Monaku slavi 27. siječnja.

image

Supružnici na dodjeli nagrada Zaklade princeze Grace u New Yorku lani

GUERIN CHARLES/ABACA/SHUTTERSTOCK

Svjetska javnost kao svojevrsnu mučenicu doživljava i njegovu suprugu Charlene, koja se lani nakon dugog izbivanja zbog misteriozne bolesti vratila djeci i obitelji u Monte Carlo. Kasnije je potvrđeno da je bila riječ o teškoj infekcija grla, nosa i uha zbog čega je bila podvrgnuta operaciji i dugotrajnom oporavku.

Charlene Lynette Wittstock rođena je 25. siječnja 1978. u gradu Bulawayju u današnjem Zimbabveu, tadašnjoj Rodeziji, a s roditeljima i mlađom braćom Garethom i Seanom se 1989. preselila u Južnoafričku Republiku. Njezin otac Michael Kenneth Wittstock bio je menadžer prodaje, a majka Lynette je radila kao trenerica plivanja.

image

Prije nego što je postala princeza Charlene je bila južnoafrička reprezentativka u plivanju

ABACA/SHUTTERSTOCK

Proslavila se kao trostruka pobjednica Sveafričkih igara u plivanju 1999. u Johannesburgu, a svoju je zemlju predstavljala na Igrama Commonwealtha 1998. i 2002., te na Olimpijskim igrama u australskom Sydneyju 2000.

Upravo te godine upoznala je budućeg supruga na plivačkoj manifestaciji Mare Nostrum u Monacu, a prvi put su se kao par javnosti predstavili na otvorenju Zimskih olimpijskih igara u Torinu 2006.

"Procijenili smo da je to prava prigoda, jer smo oboje veliki zaljubljenici u sport. To je jedna od naših najčvršćih međusobnih poveznica", izjavila je Charlene u razgovoru za časopis Vogue 2011.

image

Nakon pet godina veze vjenčali su se 2. srpnja 2011. u Monaku

GUIBBAUD-NEBINGER-ORBAN/ABACA/SHUTTERSTOCK

Nakon četiri godine veze zaručili su se 2010., a njihovo trodnevno svadbeno slavlje proglašeno je jednim od društvenih događaja koji su obilježili 2011. godinu. Započelo je koncertom rock benda The Eagles, a završilo vjenčanjem za koje je mladenka odabrala svilenu vjenčanicu Armani Prive. Princeza Charlene proglašena je kraljicom stila zbog svog besprijekornog modnog odabira, a njezini omiljeni brendovi su Giorgio Armani, Dior, Lanvin i Akris.

image

Trodnevno svadbeno slavlje započelo je koncertom rock benda The Eagles

NIVIERE/VILLARD/SIPA PRESS/PROFIMEDIA

Nitko nije bio sretniji od nje kad je 10. prosinca 2014. u Medicinskom centru princeze Grace rodila blizance Gabriellu i Jacquesa, a uz njihov odgoj posvetila se humanitarnom radu. Pokroviteljica je brojnih organizacija i događaja, a 2012. osnovala je vlastitu zakladu u čijem fokusu su djeca i mladi.

image

Cijela obitelj prisustvovala je lanjskom tradicionalnom godišnjem pikniku u Monte Carlu

NIVIERE DAVID/ABACAPRESS.COM/SHUTTERSTOCK

Usprkos besprijekornoj slici o sebi koju je njegovala u protokolarnim prilikama i na društvenim mrežama dugo se nagađalo da princezu Charlene izjeda tjeskoba zbog suprugove neukrotive ćudi. Glasine o njegovim preljubima samo su se pojačale nakon što je princeza kolabirala 1. rujna 2020. za vrijeme boravka u Južnoafričkoj Republici. Nakon što se oporavila od zdravstvene kalvarije kući se napokon vratila lanjskog ožujka.

"Moja supruga je proživjela nevjerojatnu zdravstvenu dramu i njezino je stanje u nekim trenucima bilo vrlo krhko. Svjestan sam svih glasina koje se pojavljuju u medijima, ali Charlenino stanje nije ni na koji način bilo povezano s našim odnosom", izjavio je princ Albert u ekskluzivnom razgovoru za američki časopis People.

image

Sa suprugom Albertom i blizancima Jacquesom i Gabriellom na vojnoj paradi povodom proslave Dana Monaka lanjskog studenog

SHUTTERSTOCK

Nakon povratka u Monte Carlo princeza Charlene je svu svoju energiju, kako je izjavila, usmjerila na djecu, supruga i svoje zdravlje, što su i danas njezini glavni prioriteti.

Linker
23. travanj 2024 19:06