KLJUČNA ODLUKA

Nema nade za holivudskog glumca: Život mu je obilježen skandalima i borbom s ovisnostima

Članovi obitelji holivudskog glumca Toma Sizemorea moraju odlučiti hoće li ga prema liječničkoj preporuci isključiti s aparata za održavanje života.

Liječnička dijagnoza je jasna i nedvosmislena: "Nakon aneurizme mozga koju je pretrpio 18. veljače pacijent je u beznadežnom stanju. Nema nikakvih pokazatelja da bi se njegovo stanje moglo poboljšati i obitelj mora odlučiti hoće li ga se isključiti s aparata za održavanje života i tako okončati njegove daljnje patnje".

Riječ je o slučaju 61-godišnjeg holivudskog glumca Toma Sizemorea, poznatim po epizodnim ulogama čvrstih momaka u filmovima devedesetih kao što su "Spašavajući vojnika Ryana", "Pad crnog jastreba", "Rođeni ubojice", "Pearl Harbor", "Čudni dani"... U njegovoj filmografiji je više od dvjesto naslova, a i po njegovom životu mogao bi se snimiti film, jer se Tom Sizemore od svoje petnaeste godine borio s ovisnošću o drogama iz čega su proizašli brojni drugi skandali vezani uz njega, ali je usprkos tome bio omiljen među filmašima. Tako ga je, primjerice, Robert De Niro glavom i bradom osobno prijavio u rehabilitacijsku kliniku na odvikavanje prije deset godina.

image

Glumio je u filmu ‘Vrućina‘

WARNER BROS./REGENCY ENTERPRIS COLLECTION CHRISTOPHEL VIA AFP

Zbog droge mu je propao brak s kolegicom Maeve Quinlan potkraj devedesetih, a 17-godišnje sinove blizance Jaydena i Jaggera je dobio s Janelle McIntire u srpnju 2005. Te godine na internetu se pojavila snimka njegovih orgija, koju je distribuirala pornografska kompanija Vivid Entertainment, a Tom Sizemore se osobno uključio u promociju ustvrdivši pred kamerama da je u njegovom krevetu uz ostale završila i Paris Hilton.Američka poduzetnica i nasljednica obiteljskog hotelskog carstva to je, dakako, demantirala ustvrdivši da je Sizemore na taj način želio privući pozornost i povećati prodaju svoje snimke.

image

Sa sinovima blizancima Jaydenom i Jaggerom na filmskoj premijeri 2012.

GOFFPHOTOS.COM/GOFF PHOTOS/PROFIMEDIA

Prije pet godina suočio se s optužbama za seksualno uznemiravanje maloljetnice zbog neprimjerenog ponašanja na setu filma "Born Killers", ali je sudac istrage predmet na kraju odbacio. No, na zatvorsku kaznu od sedam mjeseci je osuđen zbog nasilja u obitelji, jer je 2003. zlostavljao tadašnju partnericu Heidi Fleiss, bivšu holivudsku madam, s kojom se 2010. pojavio u trećoj sezoni reality showa "Celebrity Rehab with Dr. Drew".

image

Na pariškoj premijeri filma ‘Five Thirteen‘ 2014.

JULIEN SARKISSIAN/BESTIMAGE/PROFIMEDIA

Skandaloznom izjavom da je imala aferu s bivšim američkim predsjednikom Billom Clintonom pokušao je ocrniti bivšu djevojku, glumicu Elizabeth Hurley, a svoje riječi je povukao pod prijetnjom optužbe. Ispričao se navodeći da je snimka nastala bez njegovog znanja pod utjecajem narkotika. Kako god, njegov je život u rukama drugih, a kakvu će odluku donijeti članovi njegove obitelji bit će priopćeno ovih dana, izjavio je Sizemoreov agent Charles Lago.

image

Tom Sizemore

JOHN CHAPPLE/JOHNCHAPPLE.COM/MEGA/THE MEGA AGENCY/PROFIMEDIA
Linker
19. travanj 2024 17:25