To mu nije trebalo

Neslana šala Ikera Casillasa mogla bi skupo stajati španjolsku repku

Ne zna se što ga je nagnalo da objavi da je gej, no ubrzo se doznalo da to nije njegov ‘izlazak iz ormara‘, nego primitivna sprdnja, a kako nije imao objašnjenje za svoj postupak, sjeo je u avion i odletio u nepoznatom smjeru.

Šale iz testosteronom i mačizmom nabijenih nogometnih svlačionica u pravilu ostaju tamo gdje su izgovorene - jer su za širu javnost najčešće previše grube, neukusne, seksističke te politički i u svakom drugom pogledu nekorektne. Bivši vratar Real Madrida i španjolske reprezentacije Iker Casillas prekršio je to pravilo i grubo se našalio sa svojih 9,7 milijuna sljedbenika na Twitteru objavivši: "Espero que me respeten: soy gay" ("Nadam se da ćete me poštovati: ja sam gej")". Na kratku Casillasovu objavu nadovezao se njegov stari pajdaš Carles Puyol, bivši branič Barcelone i španjolske reprezentacije.

"Vrijeme je da ispričamo našu priču, Iker", napisao je Puyol u poruci ukrašenoj emotikonom poljupca.

Njihova kratka prepiska moćno je odjeknula na društvenim mrežama i izazvala gomilu reakcija. Homofobični obožavatelji zasuli su ih prijetnjama i obećanjima da će gorjeti u paklu, a LGBT zajednica vatreno ih je branila u nadi da je i u natražnjačkom svijetu vrhunskog nogometa napokon došlo vrijeme izlaženja iz ormara. Uzalud im nade: bila je to samo glupa psina, zbog koje se prvi pokajao i ispričao Carles Puyol koji, koliko je poznato, nikad nije igrao za momčad duginih boja. Već dugo je u sretnoj vezi sa ženom koja se zove Vanesa Lorenzo i imaju dvoje djece.

image

S bivšom suprugom Sarom Carbonero ima dva sina

MOVENOTICIAS/ZUMA PRESS/PROF

Kad je i on shvatio da si je zabio autogol, Casillas je brže-bolje obrisao svoju kontroverznu objavu, koja mu je u dva sata priskrbila više od 250.000 lajkova, a onda se počeo nevješto pravdati da mu je netko hakirao račun na Twitteru. Na kraju je sjeo u zrakoplov i otputovao u nepoznatom smjeru, što dalje od nezgodnih pitanja.

Australski nogometaš Josh Cavallo, koji se u listopadu prošle godine izjasnio kao homoseksualac, dobro je objasnio zašto su Casillas i Puyol svojom zafrkancijom prevršili mjeru: "Težak je to put kroz koji mora proći svaka LGBTQ+ osoba, a razočaravajuće je vidjeti svoje uzore i legende nogometa kako se tome rugaju. To prelazi granice običnog nepoštivanja.

Oglasio se i Tottenhamov bivši branič Jose En­­rique, koji je svoje sunarodnjake Casillasa i Puyola nazvao jadnicima te ih optužio da jačaju homofobne stavove kojih je već ionako pun nogomet.

image

Sa španjolskom glumicom Alejandrom Onievom navodno je trenutno u vezi

CHIRRINA/SHUTTERSTOCK EDITORIA

Tko je pažljivije pratio Ikerov privatni život, teško bi progutao njegovu neumjesnu podvalu i sprdnju s osjetljivom temom istospolnih veza među nogometnim zvijezdama. Lani se u ožujku nakon pet godina braka razveo od sportske novinarke Sare Carbonero, s kojom ima dva sina: Martina i Lucasa. Iz nogometa se povukao nakon što je 2020. na treningu doživio srčani zastoj, no u njegovom oštećenom srcu i dalje ima mjesta za lijepe žene.

Po najnovijem, legenda Reala u vezi je s 30-godišnjom španjolskom glumicom Alejandrom Onievom. Od 2004. do 2008. djevojka mu je bila španjolska misica Eva Gonzalez, koju je ostavio zbog sada bivše supruge Carbonero. Pripisivali su mu i aferu sa Shakirom, koja se nedavno rastala od Barcelonina braniča Gerarda Piquea, no Iker je prošlog mjeseca demantirao glasine da je bio intiman s kolumbijskom pjevačicom.

image

Nakon razvoda povezivali su ga i sa Shakirom

GIGI IORIO/SPLASHNEWS.COM/SP

Neki vjeruju da je psinu na Twitteru izveo zato što su ga mediji iznervirali "kopajući" po njegovu ljubavnom životu nakon razvoda.

Komičari dobro znaju da je u njihovu zanatu najvažniji tajming, a loša se šala, uz ostalo, prepoznaje i po trapavu tajmingu. Casillas i Puyol, koji su 2010. sa španjolskom reprezentacijom osvojili svjetsko nogometno prvenstvo, svoj su neslani skeč izveli nekih šest tjedana prije početka Svjetskog nogometnog prvenstva u Kataru, državi koja istospolne veze proganja zatvorom, pa čak i smrtnom kaznom. Ako se zaista i od srca žele ispričati svima koje su povrijedili, dva bi nogometna veterana za promjenu mogla ozbiljno podržati progonjene u Kataru.

Linker
16. travanj 2024 07:41