POSVE ISKRENO

Nicole Kidman otkrila dosad nepoznate detalje o sebi: "Pitala sam se što ja tu radim"

Australska glumica Nicole Kidman privatno se smatra vrlo sramežljivom osobom, a najveća podrška su joj majka, mlađa sestra i suprug Keith Urban. Kao mala je mucala pa je zbog toga počela karijeru s pjevačkim ulogama.

U trenutku rođenja svoje starije kćeri Nicole Mary Kidman njezini su roditelji sa studentskim vizama boravili na Havajima, pa proslavljena australska glumica i jedna od najvećih holivudskih zvijezda od rođenja ima i američko državljanstvo. A njezino havajsko ime Hokulani, što u prijevodu znači "nebeska zvijezda" na neki je način zacrtalo i karijeru slavne oskarovke, glumice i producentice, koju pamtimo po filmovima "To Die For", "Oči širom zatvorene", "Drugi", "Australia", te "Sati", za koji je nagrađena zlatnim kipićem.

U ekskluzivnom intervjuu za američki časopis People, koji ove godine slavi svojih pola stoljeća, Nicole Kidman se prisjetila svog dolaska u Sjedinjene Države i svoje prve dodjele Oscara, te otkrila bez čije podrške ne bi uspjela ostvariti svoje snove.

"Umirala sam od straha kad sam se prvi put pojavila na dodjeli Oscara, pitala sam se što ja ovdje radim, hoću li se znati ponašati među svim tim velikim facama i u skladu s očekivanjima..., svašta mi je prolazilo kroz glavu. Ukratko, jedva sam čekala da svečanost dodjele završi, te da se vratim svojoj kući i zavučem pod prekrivač", prisjetila se Nicole Kidman, koja nakon tri desetljeća u Hollywoodu napokon može reći da se u Los Angelesu osjećam kao kod kuće.

image

Nicole Kidman

GREGORY PACE/SHUTTERSTOCK

"Moj dom je Australija, a Los Angeles smatram svojim drugim domom. Mnogo vremena provodim u Sjedinjem Državama, gdje poznajem mnogo ljudi, a imam i dosta prijatelja, svoje pleme, što mi mnogo znači, pogotovo kad sam odvojena od supruga Keitha Urbana, te kćeri Sunday Rose i Faith Margaret, koje su trenutačno u najosjetljivijem adolscentskom dobu odrastanja", priča Nicole Kidman koja je u svijet show biznisa zakoračila kao tinejdžerica.

"Najteže mi je bilo prevladati stidljivost i svladati mucanje, zbog toga sam započela s pjevačkim ulogama. A sama sebi sam oduvijek najveća i najstroža kritičarka", govori glumica, koja se smatra kućnim mišem.

image

Nicole Kidman sa sestrom Antonijom 2005.

ALEX BERLINER/BEI/SHUTTERSTOCK

"Nisam za velike izlaske, više volim kućna druženja s obitelji i prijateljima. Obožavam i plesati, ne mogu se zaustaviti kad Keith pušta stvari po mom ukusu...", otkrila je glumica.

Istaknula je i veliku podršku svoje mlađe sestre, televizijske novinarke Antonije, majke Janelle Ann, te supruga Keitha Urbana, te rekla da svoje kćeri Sunday Rose, koja će početkom lipnja proslaviti 16. rođendan, te 13-godišnju Faith Margaret, smatra božanstvenim osobama i jednostavno ih obožava.

Nicole Kidman i Keith Urban upoznali su se 2005. na gala događaju u Los Angelesu na koji su stigli kao specijalni gosti australskog veleposlanstva u Sjedinjenim Državama. Nicole Kidman u to je vrijeme bila tajno zaručena s glazbenikom Lennyjem Kravitzom, a s Keithom Urbanom je prohodala nakon šest mjeseci. Vjenčali su se u ljeto 2006., a u proteklih osamnaest godina najvećom pobjedom smatraju Urbanovo izliječenje od ovisnosti za što velike zasluge ima i Nicole Kidman.

Upoznala ga je u jednoj od njegovih najgorih faza, ovisnog o raznim supstancama - od alkohola do opijata, i pomogla mu da se oslobodi svojih demona, na čemu joj je on - vječito zahvalan.

image

Nicole Kidman s majkom Janelle u Sydneyju 2001.

JAMES MORGAN/SHUTTERSTOCK
Linker
16. travanj 2024 14:47