TRAŽENA SNIMKA

Njeni pokreti su viralni hit: Pogledajte kako je Kate Middleton postala kraljica Tik Toka

Snimka za kojom je sada poludio cijeli svijet nastala je za posjeta princeze od Walesa danskoj kraljici Margareti II. u Kopenhagenu u veljači prošle godine.

Službeni posjet princeze od Walesa danskoj kraljici Margareti II. danas je davna prošlost, jer se odigrao u veljači prošle godine, no snimka njihovog zajedničkog fotografiranja u kraljevskoj palači u Kopenhagenu tek je sad postala viralna. Tiktoker koji objavljuje pod nadimkom The Royal Watcher, te revno prati zbivanja na kraljevskim dvorima na videosnimci je, naime, primijetio kako se Kate Middleton na šarmantan način približila svojoj domaćici s kojom je tada razgovarala o obilježavanju platinastog jubileja Elizabete II. u Londonu i zlatnog jubileja Margarete II.

image

Princeza od Walesa i kraljica Margareta II. susrele su se lani u veljači

SHUTTERSTOCK

Mjesto radnje je bio salon dvorca Amalienborg, dame su stajale na tepihu, a kad je službeni fotograf podigao objektiv, Kate Middleton je primijetila da je među njima preveliki razmak, te se neprimjetno, klizeći cik-cak u svojim elegantnim cipelama s visokom potpeticom s lijeve strane približila svojoj domaćici. Gornji dio tijela pritom joj je bio ukočen, s lica nije skidala osmijeh, a radile su su samo noge. Tako to rade najveće majstorice i zvijezde društvene kronike, pa je trebalo čak 14 mjeseci da stručno oko blogera s kraljevskih dvora primijeti što se tu zapravo dogodilo.

Kako god davni događaj je na taj način aktualiziran, a snimka je u svega 24 sata pregledana više od milijun puta i zaradila 50 tisuća lajkova, što je, čini se, samo početak njezine viralne slave. Danska kraljica Margareta, koja je nakon smrti kraljice Elizabete II. s 51 godinom na tronu preuzela titulu najdugovječnije vladarice neke zemlje, 16. travnja ove godine je proslavila 83. rođendan.

image

Kaljica Margareta II. je 16. travnja proslavila 83. rođendan

MADS CLAUS RASMUSSEN AFP

Prije devet godina je s pokojnim suprugom princom Henrikom boravila u Zagrebu, a zbog svog karaktera i stila ponašanja ubraja se u nekonvencionalne vladarice – duhovita je, pristupačna, strastvena pušačica, ilustrira knjige pod pseudonimom Ingahild Grathmer, slika, bavi se kostimografijom i scenografijom, a posljednje je radila je kao set dizajnerica na Netflixovom filmu "Ehrengard" u režiji Billea Augusta čije se prikazivanje očekuje ove godine.

image

Rođendan je proslavila u krugu cijele obitelji

MADS CLAUS RASMUSSEN AFP

Ukratko, daleko od predodžbe kakvu je kao vladarica postavila njezina pokojna kolegica Elizabeta II., no jednako je odlučna kao i ona. Ne planira abdicirati, a nedavno je djeci svog mlađeg sina, princa Joachima, oduzela prinčevske titule, kako je objasnila, da bi im olakšala život i oslobodila ih obaveza koje nosi titula - njihovog kraljevskog visočanstva.Danci su svojoj kraljici nadjenuli nadimak "teta Daisy", a Margareta II. je vjerojatno najomiljenija vladarica na svijetu među svojim podanicima. Istraživanja javnog mnijenja, naime, već godinama bilježe kako nju i monarhiju podržava više od 80 posto Danaca.

image

Uoči njezinog rođendana ispred dvorca je održana procesija

IDA MARIE ODGAARD AFP
Linker
12. travanj 2024 11:06