Večer za pamćenje

Njujorška MoMA i modna kuća Chanel odali počast bogatoj karijeri najpoznatije španjolske glumice

Penelope Cruz na svečanost je stigla bez supruga Javiera Bardema, ali ju je zato preko video linka nahvalio njezin prijatelj, slavni redatelj Pedro Almodovar

U njujorškom Muzeju moderne umjetnosti (MoMA) pod pokroviteljstvom modne kuće Chanel, održana je večer posvećena Penelope Cruz (47), španjolskoj glumici s holivudskom karijerom. Četrnaesta je to po redu ''Annual MoMA Film Benefit'', svečanost u organizaciji filmske sekcije Muzeja na kojoj se odaje počast odabranim filmskim zvijezdama, a pokrovitelj je slavna francuska modna kuća koja je i odjenula uzvanike za ovu priliku. Zbog epidemiološke situacije neki od gostiju, poput bliskog Penelopinog prijatelja, slavnog španjolskog redatelja Pedra Almodovara, bili su uključeni u slavlje putem video linka.

image

Penelope Cruz u Chanelovoj haljini ispred njujorškog Muzeja moderne umjetnosti

J MAYER/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

''Pedro nije samo prijatelj, on je više poput člana obitelji s kojim se poznajem i radim od 1997. Iza nas je osam filmova i sigurna sam da će ih biti još''- kazala je Penelope Cruz, jedina španjolska glumica koja ima Oscara, nakon javljanja Almodovara koji je pohvalio njezin talent i sklonost igranju majčinskih figura. A izmamio je osmijeh prisutnih kada ju je podsjetio na obećanje da će se o njemu brinuti kada ostari.

Glumica je na svečanost stigla odjevena u Chanelovu raskošnu crvenu haute couture haljinu za koju je trebalo 700 sati rada, a koja je po svojoj raskoši čista suprotnost njezinom samozatajnom i nježnom karakteru.

image

Anne Hathaway na svečanosti u MoMA

GREGORY PACE/SHUTTERSTOCK /PROFIMEDIA

Čitajte i: Penelope Cruz u emotivnoj ispovijesti oprostila se od voljene svekrve: ‘Spojila nas je sudbina‘

''Za nas glumce velika je čast imati priliku poput ove večeri gdje možemo odijenuti ovako lijepe raskošne haljine i upoznati ljude koji sudjeluju u njihovoj izradi. To je uistinu težak i naporan posao iza kojeg stoje istinski umjetnici'' izjavila je glumica koja je inače i Chanelova ambasadorica te dodala da su moda i film u neraskidivom braku.

''U glumačku profesiju sam se zaljubila još kao djevojčica, glumiti sam počela vrlo rano i iza sebe imam desetke filmova, no još uvijek osjećam onu početničku tremu. Prije svakog snimanja imam leptiriće u trbuhu od uzbuđenja i stalni strah da neću zadovoljiti redatelja i da će mi dati otkaz'' kazala je glumica koja je sreću u ljubavi pronašla s kolegom Javierom Bardemom (52) s kojim ima 10 -godišnjeg sina Lea i 8 - godišnju Lunu.

image

Penelope Cruz i Javier Bardem na ovogodišnjoj Mostri gdje je glumica dobila nagradu za najbolju žensku ulogu

COBRA TEAM /BACKGRID/PROFIMEDIA

Iako oboje imaju zavidnu holivudsku karijeru par se odlučio na život u predgrađu Madrida, a zbog poslovnih obaveza imaju i kuću u Los Angelesu.

Na večer u čast njezine bogate karijere, Javier Bardem nije došao, ali u MoMA-i su bili brojni kolege i prijatelji poput Kristen Wiig, Diane Kruger, Anne Hathaway, Dashe Nekrasove, Pom Klementieff, Rickya Martina, a svečanost je završila nastupom R&B pjevača Giveona koji je iznad pozornice lebdio u crno-bijelom Chanelovom kardiganu.

Linker
11. travanj 2024 12:52