MICHAEL TRAN/AFP/PROFIMEDIA
S mamom na Oscare

Nova zvijezda ili nova nepo beba? Kći i unuka poznatih umjetnika nova je glumačka nada

Baka i djed su glumili sedamdesetih, mama je osvojila Oscara, a tata Grammyje. Sada 18-godišnjakinja kreće graditi svoj umjetnički put.

Baka i djed su glumili sedamdesetih, mama je osvojila Oscara, a tata Grammyje. Sada 18-godišnjakinja kreće graditi svoj umjetnički put.

Ona je mlada glumica u usponu koja se pokušava probiti u Hollywoodu. Osim nedvojbeno lijepog izgleda ima i pedigre koji bi joj trebao pripomoći na putu do slave. Čak dvije generacije njene obitelji uspješne su u svijetu showbusinessa. Majka već gotovo 40 godina glumi, pojavila se u nizu filmova, od nezavisnih indie filmova do blockbustera, nedavno je glumila s Reese Witherspoon u uspješnoj seriji, a dobila je i Oscara. Otac joj je talentirani glazbenik, s nekoliko Grammyja na policama, a baka i djed glumili su sedamdesetih, a djed je nedavno ostvario ulogu u filmu "Bilo jednom u Hollywoodu" s Bradom Pittom.

U nedjelju je pak ona oduševila svojom pojavom u zlatnoj haljini prisutne na Vanity Fair zabavi, na koju je došla u pratnji svoje slavne mame. Riječ je o 18-godišnjakinji imena Jaya Harper, kćeri Laure Dern i Bena Harpera. Glumica i glazbenik bili su u vezi od 2000., a u braku od 2005. do 2013.

image

Laura Dern i Jaya Harper

MATT BARON/BEI/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Laura Dern poznata je po indie hitovima iz devedesetih, a oduševila je u filmu "Divlji u srcu" uz Nicolasa Cagea, kao i "Rascvjetala ruža" uz Roberta Duvalla. Osim uloga u nezavisnim filmovima, 56-godišnja glumica bilježi i one u blockbusterima, svi koji su gledali "Jurski park" sigurno je znaju. Posljednji uspjeh zabilježila je u seriji "Male laži" uz Reese, Nicole Kidman i Shailene Woodley. Dern je osvojila Oscara za najbolju sporednu ulogu 2020. u filmu "Marriage Story". Prije toga je dva puta nominirana, za film "Wild" iz 2015. i za najbolju glavnu glumicu u "Rascvjetanoj ruži", 1992.

Otac nove glumačke nade je 53-godišnji glazbenik Ben Harper, koji svira eklektičan miks bluesa, soula, folka i reggaea kao i rocka, a poznat je po svojoj gitarskoj vještini, glasu i nastupima uživo, kao i aktivizmu. Harper je osvojio tri Grammyja, a nominiran je čak sedam puta za tu nagradu.

image

Na gala večeri u Academy Museum of Motion Pictures

IMAGE PRESS AGENCY/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

S majčine strane slava i holivudski dril sežu i u generaciju njenih djeda i bake, oboje glumci "žarili su i palili" filmskim platnom sedamdesetih. Jayina baka, 87-godišnja Diane Ladd, nominirana je za Oscara, a najpoznatija je po ulozi u filmu "Alice više ne stanuje ovdje" iz 1974. Bila je zvijezda TV serija tijekom sedamdesetih, poput "Sunset Strip", "Big Valley" i "Perry Mason". Djed je 86-godišnji Bruce Dern, također je zaradio nominaciju za Oscara, a sedamdesetih je glumio u "The Cowboys" i "Silent Running". U najnovijem filmu "Bilo jednom u Hollywoodu" glumi starca čiji su ranč napali sljedbenici Mansona. Majka i kći nisu prvi put izašle zajedno na ovako važan događaj, prošle godine viđene su na Gala večeri u Academy Museum of Motion Pictures u Los Angelesu, a od tada Laura svoju kći vodi na svaki značajniji događaj.

image

Ove jeseni na screeningu filma ‘The Son‘

KRISTINA BUMPHREY/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
Linker
26. travanj 2024 05:31