INSTAGRAM
LINDSAY LOHAN

Novi početak u Dubaiju: Životni zaokret glumice s kojom više nitko nije želio raditi

Kako doživljava novu životnu ulogu, zašto nosi Crocsice i koje je želje imala tijekom trudnoće ispričala je u prvom intervjuu otkako je otišla iz Hollywooda.

Kako doživljava novu životnu ulogu, zašto nosi Crocsice i koje je želje imala tijekom trudnoće ispričala je u prvom intervjuu otkako je otišla iz Hollywooda.

O preobrazbi Lindsay Lohan u ulozi majke mogao bi se, u najmanju ruku, snimiti film. Razlika između nekadašnje Lindsey čije je ime bilo sinonim za partijanje od sumraka do zore, sukobe s policijom prilikom desetak uhićenja zbog vožnje u polusvjesnom stanju, ovisnosti o drogi i alkoholu - i danas sretne, zadovoljne supruge i mame tolika je da materijala o njezinom životu prije te sada ima i za televizijsku seriju. Pa ipak, glumica je uspjela u onome što je pošlo za rukom rijetkim zvijezdama koje su poroci umalo uništili: "ispeglala" je imidž u tolikoj mjeri da je postala zaštitno lice novih Crocsica u šik verziji.

O suradnji Lindsay Lohan s MCM x Crocs prvi se raspisao američki Vogue, a povod je kampanja kojom je predstavila "ružne" natikače u glamuroznoj bijelosrebrnoj ili crnoj verziji nosivih u poslovnim kombinacijama ili uz večernju koktel haljinu. Intervju koji je dala Vogueu prvi je nakon 2016. kada se preselila u Dubai gdje danas živi sa suprugom, investicijskim bankarom Baderom Shammasom i njihovim sinčićem Luaijem, rođenim 17. srpnja ove godine. Pričala je s novinarima samo nekoliko dana prije rođenja sina, a razgovor se dotakao i neizbježne teme o promjeni koju je doživjela tijekom trudnoće. Na pitanje o tome čemu se najviše veseli u vezi s majčinstvom, rekla je: "Radujem se što suprug i ja dijelimo naše svjetove s ovom prekrasnom bebom, što ćemo izgraditi obitelj i što ću iskusiti život majke. Ovo je stvarno uzbudljivo vrijeme. Osjećam se zaista zahvalno, blagoslovljeno i uzbuđeno".

image
MCM X CROCS/PLANET/PROFIMEDIA MCM X CROCS/PLANET/PROFIMEDIA

Kada su je upitali je li imala specifične, trudničke želje, otkrila je da poseže za osvježenjem koje nikad nije pila.

"Prije nikada nisam imala želju za sportskim piće Gatorade, no to se promijenilo tijekom trudnoće. Također želim piti biljne čajeve koje nisam okusila čitavu vječnost, a nekad me uhvati želja za šalicom hladnog mlijeka. Nisam pristalica brze hrane, ali sam sada poželjela grickalice Pop-Tarts s jagodama.Tu je i cikla! Stalno bih jela ciklu. Moj se omiljeni obrok sastoji od piletine i cikle", ispričala je.

Samo nekoliko godina ranije, o snimanju i razgovoru za Vogue mogla je samo sanjati. Bila je na lošem glasu u tolikoj mjeri zbog ovisnosti, da su produkcijske kuće od 2007. kad su kulminirali njezini problemi s alkoholizmom i drogom, do 2015., kada su se primijetili rezultati mukotrpnog odvikavanja, tražili da potpiše posebnu klauzulu ugovora o tome da se na setu neće drogirati. Nije pomoglo: osim nevolja s ovisnošću na setu, Lindsay je prouzročila nekoliko prometnih nesreća. Zbog problematične glumice, kasnila je produkcija projekata u kojima je bila angažirana. Primjerice, na putu do seta televizijskog filma "Liz&Dick" u kojem je tumačila naslovnu ulogu Elizabeth Taylor, doživjela je prometnu nesreću i zadobila ozljede zbog kojih je snimanje odgođeno. Prilikom uhićenja je lagala policiji, opirala se uhićenju unatoč povredama, bila je pod utjecajem opijata a dokaza protiv nje bilo je toliko da se na suđenju u ožujku 2013. izjasnila da ne osporava navode koji su je teretili. Osuđena je na društveno-koristan rad, prisilnu psihoterapiju, prisilno odvikavanje i sve to u izolaciji. Kazna joj je produljena do svibnja 2015. i to je, čini se, bio posljednji put da je zbog ovisnosti završila na odvikavanju.

Nikad nije otkrila zbog čega je to skidanje s droge i alkohola bilo uspješno za razliku od najmanje sedam do deset propalih pokušaja, tim više što se počela drogirati kao tinejdžerica, nakon što je postala svjetski poznata glumica zahvaljujući filmu "Mean Girls" iz 2004. Preseljenje u Dubai dodatno ju je osnažilo: nova sredina i novi prijatelji pomogli su joj ustrajati da se ne vrati starim navikama.

Sa sadašnjim suprugom Baderom Shammasom prvi put je uočena na glazbenom festivalu u Dubaiju 2020. godine. On dolazi iz svijeta financija i trenutno radi kao pomoćnik potpredsjednika u bankarskoj tvrtki Credit Suisse. Diplomirao je strojarstvo 2010. na Sveučilištu Južna Florida, no na kraju je stekao diplomu iz financija na poslovnom sveučilištu John H. Sykes. Zaručili su se u studenom 2021., a treba dodati da je glumica već jednom bila zaručena za Egora Tarabasova, sina ruskog građevinarskog tajkuna Dmitryja Tarabasova no razišli su se prije no što su došli do oltara 2016. godine.

Lindsey Lohan je u srpnju prošle godine zatekla fanove viješću da se udala za Badera. Na Instagramu je uz njihovu romantičnu fotografiju napisala: "Vjenčali smo se. Svaka žena trebala bi se ovako osjećati svakog dana". Ovog proljeća ponovno je iznenadila javnost radosnom viješću o trudnoći. Miran život u Dubaiju pomogao joj je otkriti u sebi novu osobu, staloženu i zadovoljnu Lindsey. Prije nego li je rodila sina, u New Yorku se proljetos pomirila sa svojom disfunkcionalnom obitelji, majkom Dinom, braćom i sestrama s kojima dugo nije komunicirala. Čini se kako je glumica na svim razinama odlučila okrenuti novi list i živjeti mirniji život daleko od svjetla reflektora.

Linker
28. travanj 2024 03:55