Još jedan krimen

Novi udarac za Trumpa: Alexandria Ocasio-Cortez u suzama priznala da je bila seksualno zlostavljana

Zastupnica u američkom Kongresu Alexandria Ocasio-Cortez, jedna od najeksponiranijih mladih političarki iz Demokratske stranke, otkrila je u emotivnoj ispovijesti na Instagramu da je u prošlosti bila seksualno napadnuta, ali i da su traume toga događaja opet izašle na vidjelo nakon što su obožavatelji tadašnjeg američkog predsjednika Donalda Trumpa provalili u zgradu Capitola.

"Preživjela sam seksualno zlostavljanje. Dosad sam to rekla samo rijetkima. Ali kada jednom prođemo kroz traumu, svaka sljedeća se nadoveže na nju", rekla je Alexandria Ocasio-Cortez (31) u neočekivano intimnoj ispovjedi na Instagramu. U sat i pol dugačkom videu mlada političarka, inače jedna od najeksponiranijih mladih političarki Demokratske stranke, prvenstveno se osvrnula na neuspjeli pokušaj puča Trumpovih obožavatelja. Dogodilo se to kao reakcija na njihov nasilni upad 6. siječnja 2021. u zgradu Capitola, kada su je počeli uništavati i po zgradi tražiti zastupnike Kongresa. Ocasio-Cortez u videu je pokušala objasniti zašto se protivi sve češćim zahtjevima, prvenstveno republikanskih političara, da američka javnost "zaboravi" na taj događaj i krene gledati u budućnost.

Tako se i prisjetila kako se toga dana, nakon što je vidjela da rulja provaljuje u zgradu, povukla u svoj ured.

Čuvši jake udarce po vratima, pobjegla je u kupaonicu i zatvorila vrata.

Nije znala tko lupa, ali je čula da je uspješno provalio u ured te je kroz procjep na vratima mogla vidjeti siluetu muškarca. Čovjek, kojeg je opisala kao "bijelca s crnom kapom", počeo je vikati: "Gdje je? Gdje je?".

image
Kad su prosvjednici upali u zgradu Capitola prizvali su sjećanja na strahote koje je proživjela.
SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

"To je bio trenutak kada sam pomislila da je sve gotovo. Mislila sam da ću umrijeti", priznala je Ocasio-Cortez, poznata i po pokrati AOC.

Ispostavilo se da to ipak nije bio prosvjednik, već policajac koji ju je došao odvesti na sigurno. Poslušala ga je i otišla u drugu zgradu, gdje je bila puno sigurnija, ali taj osjećaj straha i nemoći duboko ju je potresao.

"Ako ste preživjeli zlostavljanje, bilo ono verbalno, seksualno ili neko treće, u vama ostaje trauma koja se još povećava ako vam drugi ne vjeruju ili vas javno pokušavaju poniziti zbog vaših osjećaja. Njihove riječi prihvaćate izuzetno osobno, jer i vi ne želite vjerovati da vam se to dogodilo", opisala je svoje osjećaje američka političarka.

image
AOC se nikako ne može pomiriti sa zahtjevima republikanaca da se nemili događaj od 6. siječnja samo tako zaboravi.
PROFIMEDIA

Zbog svega toga zalaže se da se napad na Capitol ne opisuje kao beznačajan.

Time se, prema njezinom mišljenju, omalovažavaju osjećaji ljudi koji su toga dana bili napadnuti.

"Pozivanje na odgovornost nije osveta. Nije tu riječ da se moramo osvetiti tim ljudima. To nije ono što je važno, već je bitno da stvorimo osjećaj sigurnosti. A njega nema sve dok imamo ljude koji svoje pozicije moći koriste kako bi ugrozili tuđe živote", završila je svoje izlaganje Alexandria Ocasio-Cortez.

Njezinu ispovijest možete pogledati u nastavku.

Linker
16. travanj 2024 16:16