DARKO TOMAS CROPIX
U tandemu

O braku, odgoju i strahovima: Ecija Ojdanić otkrila Frani Maškoviću bi li se udala za njega

Bi li se udala za kolegu glumca, Ecija Ojdanić iskreno odgovara Frani Maškoviću u našem novom video formatu "U tandemu", u kojem su otkrili svoja razmišljanja o brojnim škakljivim pitanjima...

Bi li se udala za kolegu glumca, Ecija Ojdanić iskreno odgovara Frani Maškoviću u našem novom video formatu "U tandemu", u kojem su otkrili svoja razmišljanja o brojnim škakljivim pitanjima...

Ecija Ojdanić i Frano Mašković izvrsno se nadopunjuju u predstavi "Ništa im neće bit" kao složni bračni par simboličnih imena – Nada i Dragan (vidjet ćete zašto). Tema – kako iznova pronaći "vlastiti" život kada obiteljske konstelacije trajno promjene smjerove i lokacije? Na tragu otvorenih tema u ovoj predstavi, dvoje umjetnika je u našem novom video formatu "U tandemu" pokušalo odgovoriti na sljedeća pitanja: što im je definicija i dominantna slika ljubavi, postoji li šansa novom braku, klauzule u dosadašnjem bračnom ugovoru, te tko vodi brigu o računima u kući... Dotakli su se i tema "samozaborava", straha od sebe i od drugih, koje dijete kome više karakterno odgovara unutar njihovih (stvarnih) obitelji, što se uglavnom radi kada djece nema doma.

Naime, njih dvoje igraju dvoje ljudi koji se vole, toleriraju i žele ispunjen život, a na tom putu se događa život. Ecija Ojdanić je u prvome planu, usmjerena publici i nekim "daljinama", kao i zvukovima mobitela koji nekad zvone, ali nikad kad bi trebali zazvoniti u očekivanju saznanja gdje je kći. Frano Mašković, kao rođeni Dubrovčanin s izvrsno usvojenim splitskim idiomom, govori kao da je gotovo fetivi Splićanin i, uglavnom u drugome planu, miroljubivo i znalački pokušava "smiriti" ženu.

image
DARKO TOMAS CROPIX

Nova Moruzgvina duodrama, komedija karaktera "Ništa ima neće bit", koju je napisala Tanja Mravak i režirala Tamara Damjanović, oduševila je publiku koja je imala priliku prepoznati se na nekoliko razina - kao djeca i kao roditelji u ovoj specifičnoj toploj i posesivnoj kulturi koju predano živimo i od koje volimo pobjeći.

Linker
27. travanj 2024 07:31