MARCO PROVVISIONATO/IPA/SHUTTERSTOCK
nepo djeca

Od Angeline Jolie do Olivije Wilde, ovo su zvijezde koje su promijenile prezime

I dok nekad poznato prezime može itekako pomoći na putu prema uspješnoj karijeri, s druge strane može donijeti i negativne komentare. S toga su neke zvijezde odlučile "zatajiti" obiteljsko nasljeđe.

I dok nekad poznato prezime može itekako pomoći na putu prema uspješnoj karijeri, s druge strane može donijeti i negativne komentare. S toga su neke zvijezde odlučile "zatajiti" obiteljsko nasljeđe.

Glumci i glazbenici godinama mijenjaju pravo u umjetničko ime i to iz raznih razloga - od lakšeg izgovora, pamtljivosti pa do savjeta numerologa. Stoga i ne iznenađuje da se Lady Gaga zapravo zove Stefani Joanne Angelina Germanotta, Rihanna Robyn Rihanna Fenty, a pokojna Marilyn Monroe rođena je kao Norma Jean Mortenson. Ipak, djeca poznatih zvijezda nerijetko mijenjaju ime i prezime iz posve drugog razloga.

I dok nekad poznato prezime može itekako pomoći na putu prema uspješnoj karijeri, s druge strane može donijeti i negativne komentare. S toga su neke zvijezde odlučile "zatajiti" obiteljsko nasljeđe. Naime, rad i talent potomaka proslavljenih glumaca i glazbenika nerijetko može biti u sjeni utjecajnih roditelja te ostaviti dojam da su uspjeli samo zbog poznatog prezimena. Stoga ne čudi, kako su neke od svjetski poznatih zvijezda promijenie prezime kako bi samostalno uspjele u showbizz svijetu.

Malia Obama u Malia Ann

Dvadesetpetogodišnja kći bivšeg predsjednika Sjedinjenih Američkih Država Baracka Obame i bivše prve dame Michelle polako gradi hollywoodsku karijeru. Naime, u siječnju je na Sundance film festivalu predstavila svoj kratki film "The Heart" za koji je napisala scenarij i režirala ga. Ipak, da bi izašla iz sjene svojih slavnih roditelja i prezimena koje bi joj zasigurno otvorio mnogobrojna vrata u Hollywoodu, Malia se odlučila promijeniti ga. Naime, umjesto Obama, sada za prezime koristi svoje srednje ime Ann.

Nicholas Coppola u Nicholas Cage

Šezdesetogodišnji glumac Nicholas Cage, nećak je slavnog redatelja Francisa Forda Coppole koji je vjerojatno najpoznatiji po hitovima "The Godfather". Uz to teta mu je Talia Shire - glumica koja je također igrala u Francisovim filmovima, a utjelovila je i suprugu Rockyja Balboe - Adriannu u filmovima "Rocky". S obzirom na to, Nicholas je odlučio još na početku karijere promijeniti prezime u Cage kao bi izbjegao komentare o nepotizmu. Prema pisanju stranih medija, glumac je dobio inspiraciju za prezime po Marvelom superheroju Luku Cageu i kompozitoru Johnu Cageu. A očito je promjena prezimena bila i pametna odluka, jer se glumac može pohvaliti s Oscarom kojeg je osvojio 1996. za najboljeg glumca u filmu "Leaving Las Vegas".

Angelina Voight u Angelina Jolie

Angelina je kći poznatih hollywoodskih glumaca - Jona Voighta i Marcheline Bertrand. Da bi se odmakla od očevog utjecajnog prezimena u glumačkom svijetu, danas 48-godišnjakinja je uzela je svoje srednje ime Jolie i pretvorila ga u prezime. Izgleda da je to bila odlična odluka jer je glumica igrala u poznatim filmovima "Gone in 60 seconds", "Hackers", a planetarnu slavu stekla je u filmovima o junakinji Lari Croft - "Lara Croft: Tomb Raider" i "Lara Croft: Tomb Raider - The Cradle of Life". Oscara za najbolju sporednu glumicu osvojila je za film "Girl, Interrupted" 2000.godine. A osim što je nagrađivana i talentirana glumica velika je humanitarka koja pomaže ljudima diljem svijeta.

Henry Gummer u Henry Wolfe i Louisa Gummer u Louisa Jacobson

Henry Gummer je sin glumačke dive Meryl Streep i njezinog bivšeg supruga, kipara Dona Gummera. Inače, Henry se bavi glazbom i glumom, a da ne bi nepotizam utjecao na njegovu karijeru, odlučio je promijeniti prezime u Wolf. "Wolf je moje srednje ime. Pomislio sam kako bih ga mogao i iskoristiti", rekao je jednom prilikom 44-godišnjak.

Istu stvar je napravila i njegova mlađa sestra Louisa. Naime, njezino srednje ime je Jacobson, a po uzoru na starijeg brata i ona ga koristi kao prezime. Očito je to pametna odluka jer 32-godišnjakinja polako, ali sigurno gradi glumačku karijeru. Trenutno ju možemo gledati u HBO-ovoj seriji "The Gilded Age".

image

Louisa Jacobson

ERIK PENDZICH/SHUTTERSTOCK

Olivia Cockburn u Olivia Wilde

Tridesetdevetogodišnjakinja dolazi iz obitelji uglednih novinara. Naime, otac Andrew i majka Leslie Cockburn su istraživački reporteri, a također su i snimili nekoliko dokumentaraca. Tako se Olivijina majka može pohvaliti s nagradom Emmy koju je osvojila 1999. godine za dokumentarac "Yuri The Great". Andrew i Leslie su zajedno napisali knjige "Dangerous Liaison: The Inside Story of the US-Israeli Covert Relationship" i "One Point Safe". Osim roditelja i njezin djed Claud Cockburn također se bavio novinarstvom te je bio ratni prijatelj Ernesta Hemingwaya tijekom Španjolskog građanskog rata. Stoga je Olivia odlučila prezime promijeniti u Wilde - po omiljenom piscu Oscaru Wildu.

Linker
27. travanj 2024 06:04