Harry Styles

 GUCCI
jubilarni 30.

Od boy benda do svjetske slave, poznatih dama i statusa modne ikone: Harry Styles slavi rođendan

Proslavio se u bendu One Direction nakon čijeg je raspada krenuo u solo karijeru i ostvario zavidna postignuća. A osim poslovnog života, javnost je uvijek fascinirao i njegov ljubavni život.

Proslavio se u bendu One Direction nakon čijeg je raspada krenuo u solo karijeru i ostvario zavidna postignuća. A osim poslovnog života, javnost je uvijek fascinirao i njegov ljubavni život.

Poznati pjevač i miljenik žena Harry Styles slavi jubilarni 30. rođendan. Britanski pjevač karijeru je započeo pomalo neočkivano kada se 2010., kad se na nagovor majke prijavio u sedmu sezonu britanske verzije glazbenog talent showa The X Factor. Predstavio se s pjesmom Stevieja Wondera “Isn’t She Lovely”, ali nije daleko dogurao. Suci su ga tada neočekivano vratili s četvoricom ostalih kandidata - Zaynom Malikom, Liamom Payneom, Niallom Horanom i Louisom Tomlinsonom - i predložili da se dalje natječu kao boy bend. Upravo je Harry tada odlučio da će se zvati One Direction, a pod mentorstvom jednog od sudaca showa, Simona Cowella dogurali su do trećeg mjesta te godine. Ipak, pravi boom dogodio se poslije. One Direction je postao prava senzacija, a tinejdžerice diljem svijeta jednostavno su ih obožavale. Činilo se kako ih ništa ne može zaustaviti.

image

Harry Styles 2010. godine sa Zaynom Malikom, Liamom Payneom, Niallom Horanom i Louisom Tomlinsonom

KEN MCKAY/TALKBACK THAMES/SHUTTERSTOCK KEN MCKAY/TALKBACK THAMES/SHUTTERSTOCK

Godine 2015. jedan od pjevača Zayn Malik odlučio je napustiti bend, a za razlog je rekao da se želi osjećati kao "normalni 22-godišnjak". Samo godinu dana nakon njegovog odlaska bend se raspao, a svi su počeli graditi solo karijere. Mnogi nisu vjerovali da itko od njih može uspjeti samostalno te da je njihova karijera zapravo zacementirana One Directionom.

Ipak, nakon raspada benda, Harry je potpisao ugovor s produkcijskom kućom Columbia Records te je ubrzo objavio prvu pjesmu u samostalnoj karijeri "Sign of the Time" koja je završila na prvim mjestima britanskih glazbenih ljestvica. Iste godine objavio je debitantski album pod nazivom "Harry Styles". Harryjev glazbeni izričaj postao je poznat zbog kombiniranja različitih glazbenih žanrova poput klasičnog rocka i popa. Što se tiče nagrada, danas se može pohvaliti s tri osvojena Grammyja i šest BRIT Awardsa.

image

Harry je lani pomeo BRIT awardse i otišao kući s četiri nagrade

ANTHONY HARVEY/SHUTTERSTOCK ANTHONY HARVEY/SHUTTERSTOCK

Kako je gradio uspješnu glazbenu karijeru, tako se mladi pjevač želio okušati i u glumi. Igrao je u ratnom filmu redatelja Christophera Nolana "Dunkirk" 2017. i romantičnoj drami "Moj policajac" 2022. godine. Najviše pažnje je dobio s trilerom "Ne brini, draga" koji je nastao pod redateljskom palicom glumice Olivije Wilde. Mnogi bi pomislili da je zbog uloge Jacka Chambersa u spomenutom filmu počeo puniti medijske stupce, ali to je bilo puno više zbog njegove veze s redateljicom filma. Harryjev ljubavni život odavno je pod povećalom.

Par se upoznao sa setu filma "Ne brini, draga" nakon što je Harry zamijenio Shiu LaBeoufa koji je trebao igrati upravo tu ulogu. Dva mjeseca nakon što je počelo snimanje filma, glumica je objavila da prekida sedmogodišnju vezu sa zaručnikom Jasonom Sudeikisom s kojim ima dvoje djece - devetogodišnjeg Otisa i sedmogodišnju Daisy.

"Započelo je kao blisko prijateljstvo, a brzo je postalo nešto više. Svi su znali da će se to dogoditi. Harry se u pauzama snimanja nije mogao odvojiti od Olivije", rekli su tada izvori bliski paru. Vezu su Harry i gotovo deset godina starija glumica službeno potvrdili u siječnju 2022. na vjenčanju Harryjevog menadžera Jeffreya Azoffa. Harry je na svadbi održao govor, a Oliviju je tada pred svima nazvao svojom djevojkom.

Ipak, brojni mediji su pisali da je veza samo jednostavan marketinški trik kako bi prodali što više kinoulaznica za film na kojem su zajedno radili. No, Harry i Olivia nisu marili za komentare i nastavili su svoju ljubavnu priču. Ipak, bajka nije predugo potrajala.

Nakon manje od godinu dana Wilde i Styles su odlučili prekinuti vezu. Iako se ne zna točan razlog njihovog prekida, smatra se da su obveze zbog Harryjeve turneje "Love On Tour" odigrale veliku ulogu u njihovom prekidu. Ipak, čini se da je Harry ubrzo prebolio propalu vezu jer je u ožujku 2023. godine, snimljen kako se ljubi s manekenkom Emily Ratajkowski. Očito ta veza nije naginjala ničemu ozbiljnom jer je u lipnju iste godine viđen u društvu glumice Taylor Russell, s kojom je očito i danas u vezi jer su ih paparazzi snimili u Londonu prije nekoliko dana. Iako, Harry ne voli pričati o privatnom životu, nepobitna je činjenica kako je u svojih 30 godina bio s mnogim slavnim ženama.

"Nikad nisam pričao o svom ljubavnom životu i smatram da mi je to donijelo samo dobro u životu", rekao je jednom prilikom. Prva djevojka mu je bila Felicity Skinner koju je upoznao preko zajedničkog prijatelja. Iako su živjeli u različitim gradovima, dvoje tinejdžera je bilo zajedno skoro godinu dana. A u jednom intervjuu Felicity je imala samo riječi hvale za Stylesa te je rekla da je veoma romantičan i brižan dečko.

Godine 2011. kada je imao 17 godina bio je u romantičnoj vezi s tada 32-godišnjom voditeljicom "X Factora" Caroline Flack. Hodali su nekoliko mjeseci, ali su odlučili raskinuti 2012. godine. O samom prekidu se oglasio i Styles. "Ovaj prekid je bio zajednička odluka. Nije uopće istina da sam ja ‘nogirao‘ Caroline. Ona je jedna od najljubaznijih osoba koje poznajem", napisao je na društvenoj mreži X, prije poznatoj kao Twitter. Nažalost, Flack je preminula 2020. godine, a iako Harry nikada nije otvoreno pričao o njezinoj smrti, odao joj je počast noseći crnu vrpcu na dodjeli nagrada BRIT 2020.

Veza koja je oduševila obožavatelje je zasigurno ona s megapopularnom Taylor Swift. U vezi nisu bili dugo, ali njihov odnos podigao je popriličnu prašinu 2012. godine. Mjesecima se šuškalo kako su planetarno popularni glazbenici u romantičnoj vezi i kada su krajem godine napokon snimljeni zajedno u New Yorku, fanovi su bili oduševljeni. Ipak, Taylor i Harry ubrzo su odlučili svaki krenuti svojim putem.

Iako kratka njihov odnos imao je veliki utjecaj na pop kulturu. Naime, strani mediji su tvrdili da je Taylor u nekoliko pjesma progovorila o njihovom odnosu pa su tako tvrdili kako je "... Ready for it" posvećena Harryju, baš kao i njezin hit "I Knew You Were Trouble". Istovremeno nagađali su kako i njegova pjesma "Two Ghosts" zapravo govori o Taylor. Styles je u intervju za magazin Rolling Stones rekao da su prekinuli zbog velike medijske pažnje koju im je donijela veza.

Harry nije patio za pjevačicom jer je nedugo nakon prekida bio u kratkoj vezi s britanskom glumicom Emily Atack. Iste godine šuškalo se da je u romantičnoj vezi s Kimberly Stewart koja je kći glazbene zvijezde Roda Stewarta. U to vrijeme Harry je imao 19, a Kimberly 33 godina. Nakon toga pričalo se da je u vezi s reality zvijezdom Kendall Jenner, ali je poznata manekenka rekla da su samo prijatelji. Povezivalo ga se i modelima Camille Rowe, Sarom Sampaio, Georgiom Fowler, Carom Delevingne, ali gastro blogericom Tess Ward, a navodno i britanska pop-zvijezda Rita Ora u nekom trenutku života pala na njegov šarm.

image

Harry Styles u kampanji za Gucci 2018. godine

GUCCI

Osim, po glazbenim, glumačkim, ali i ljubavnim uspjesima, Harry Styles, prometnuo se kao i svojevrsna modna ikona. Naime, iako je na početku karijere bio tek dječak u hoodie majicama i trapericama, Harry je s godinama počeo graditi i vlastiti stil koji je prije svega unikatan i prožet rokerskim šarmom. Već godinama je zaštitno lice modne kući Gucci. Harry se na modnom polju ne boji eksperimentirati, pa je tako dokazao i da muškarci itekako mogu nositi suknje kada je 2020. pozirao na naslovnicu američkog Voguea u Gucci suknji i sakou. Svaki njegov izlazak na crveni tepih prilika je pokaže svoj jedinstven i drugačiji modni izričaj, baš kao što uostalom pokazuje i na svojim nastupima pred tisućama ljudi.

image

Njegov modni izričaj je pomno osmišljen

DAVID FISHER/SHUTTERSTOCK DAVID FISHER/SHUTTERSTOCK

Iako je tek napunio samo 30 godina, može se reći da Harry Styles vodi poprilično uzbudljiv život - kako na poslovnom tako i na privatnom planu i mnogi jedva čekaju vidjeti što će ovaj multitalentiran glazbenik napraviti u četvrtom desetljeću života.

Linker
27. travanj 2024 10:02