POPULARNI STAKI

Odlazak legende! Preminuo Jasmin Stavros, nezaboravni kralj fešti

Legendarni glazbenik preminuo je u bolnici, nepuna dva mjeseca nakon što mu je dijagnosticirana zloćudna bolest.

Nakon kratke borbe s teškom bolesti u zagrebačkoj Klinici za plućne bolesti preminuo je legendarni pjevač i kralj fešti Jasmin Stavros.

"Dijagnoza je loša, sve me boli, krenuo sam na zračenje, ali se psihički dobro držim", tim nam je riječima popularni pjevač sredinom ožujka potvrdio vijest koja je rastužila naciju. Tada je zbog bolova u leđima završio u karlovačkoj bolnici, odakle je zbog teške dijagnoze prebačen u Klinički bolnički centar Sestre milosrdnice u Zagrebu. Dijagnosticiran mu je karcinom kostiju i otad je na bolničkom liječenju, potvrdio nam je njegov menadžer Ljubo Šeperić

image

Jasmin Stavros u Makarskoj

IVO RAVLIC/CROPIX CROPIX

Svi koji su ga posjećivali ili se čuli s njim telefonom kažu da se psihički nije predavao, premda je dijagnoza bila jako loša, a najteže mu je padalo što je zbog zdravstvenog stanja bio primoran otkazati sve planirane nastupe, a i njegov projekt ‘Tri mušketira‘ sa Zlatkom Pejakovićem i Mladenom Grdovićem bio je stavljen na čekanje.

Brojni Jasminovi prijatelji, kolege i obožavatelji nadali su se čudu i što bržem oporavku kako bi omiljenog glazbenika ponovno vidjeli u njegovom elementu na pozornici, ali to se nije dogodilo. Zdravstvenu kalvariju, doduše u mnogo blažem obliku, prošao je preklani, kad je baš kad se oporavio od operacije koljena - pao i slomio petnu kost. U svom stilu bio je nezaustavljiv i nastupao - na štakama.

image

Mladen Grdović, Jasmin Stavros i Zlatko Pejaković

NEJA MARKICEVIC/CROPIX CROPIX

"Neobičan je to osjećaj, jer sam navikao kretati se po pozornici, penjati se na zvučnike, skakati i plesati, a sada svojoj publici mogu jedino u ritmu pjesme mahati štakama. Ali ljudi to izgleda smatraju simpatičnim i apsolutno me razumiju, pa je na koncertima atmosfera odlična, možda i bolja nego inače", izjavio je tada za Gloriju popularni pjevač, koji se nakon tjedana suživota sa štakama umorio od kretanja s medicinskim pomagalima i ovisnosti o pomoći drugih prilikom odijevanja, pakiranja i nabavke. A originalno nam je objasnio zašto mu nije bilo niti na kraj pameti da otkaže koncerte.

"Na koncerte bih bio otišao i sa samrtne postelje, toliko sam se u pandemiji zaželio nastupa, veselja i publike. Ali mi je žao što sam sad mnogo duže osuđen na život sa štakama", izjavio je tada Stavros.

image

Jasmin i Milo Stavros

BILJANA BLIVAJS/CROPIX CROPIX

Glazbenu karijeru započeo je kao jedan od najboljih i najtraženijih bubnjara koji je kao studijski glazbenik tadašnjeg Jugotona surađivao s brojnim izvođačima, a četiri godine svirao je udaraljke u orkestru splitskog HNK. No, proslavio se nakon što se odlučio za samostalnu karijeru, a bez njegovih hitova "Umoran sam" i "Dao bi‘ sto Amerika" teško je zamisliti ijednu pravu feštu.

Žena njegovog života bila je supruga Žarka s kojom je podigao sinove Milu i Krešu, a supružnici su se zajedničkii skrbili i za djevojčicu Lidiju, koju nisu uspjeli posvojiti jer su prema slovu zakona bili prestari za to.

image

Jasmin Stavros

SRDJAN VRANCIC/CROPIX CROPIX
Linker
23. travanj 2024 04:19