SIinead O‘Connor na vrhuncu slave devedesetih

 FIELD OF VISION - ALBUM/ALBUM/PROFIMEDIA
ZBOGOM

Odlazak Sinead O‘Connor, irske pjevačice božanskog glasa koju život nije mazio

Irska pjevačica godinama se borila s depresijom i duševnim poremećajima, a uništila ju je tragična smrt 17-godišnjeg sina Shanea.

Irska pjevačica godinama se borila s depresijom i duševnim poremećajima, a uništila ju je tragična smrt 17-godišnjeg sina Shanea.

Irska glazbenica Sinead O‘Connor, jedna od najvećih zvijezda devedesetih, preminula je u 56. godini. Proslavila se hitom "Nothing Compares 2 U", a napustila nas je godinu i pol nakon najveće osobne tragedije, gubitka 17-godišnjeg sina Shanea, koji je preminuo u siječnu 2022. Sinead, koja je 2018. godine promijenila ime u Shuhada‘ Sadaqat, otada je navodno provodila svoje vrijeme u Co Roscommonu, Irskoj i Londonu, a uoči smrti objavila je zajedničku fotografiju s pokojnim sinom.

Shanea je dobila s irskim folk pjevačem Donalom Lunnyjem, a njegovo tijelo pronađeno je dva dana nakon što je obitelj prijavila njegov nestanak. Problemi sa sinom su je dugo mučili, pa je početkom 2021. Sinéad O‘Connor zamolila obožavatelje da se pomole za Shanea, nakon što je u tajnovitoj poruci putem Twittera otkrila kako je imala "oduran dan iz pakla".

Objavu je završila apelom "Sve molitve viška koje postoje, molim vas jednu posvetite mom sinu Shaneu. On je svjetlo mog života!", a nekolicina obožavatelja odgovorila joj je kako misle na njenog sina te su joj uputili riječi podrške.

Sinéad se udavala četiri puta i ima četvero djece - najstariji Jake ima 34 godine, kći Roisin je 26-godišnjakinja, dok Yeshua Francis Neil Bonadio ima 16 godina. Nakon slave koju je stekla početkom 1990., njezina karijera krenula nizbrdo, a problemi su joj se počeli nizati u privatnom životu. Pjevačica se, naime, godinama borila s bipolarnim poremećajem i depresijom, ignorirala savjete liječnika, otkazivala turneje, a zbog svega je na kraju bila i hospitalizirana nakon što je puta najavljivala kako će sama sebi oduzeti život.

Prije nekoliko godina objavila je da se preobratila na islam, a prije tri godine obožavatelje je rastužila viješću kako se na neko vrijeme povlači iz svijeta glazbe. Svoj jedini koncert u Hrvatskoj održala je neposredno prije toga u Tvornici kulture u siječnu 2020. godine.

Linker
27. travanj 2024 07:27