Joe Rogan
Inspirativno

Odrastao bez oca i bio na dnu: Žgoljavi klinac postao zvijezda teška milijune, a nema ni TV emisiju

Zvijezda popularnog podcasta, unovčio je svoj golemi trud zahvaljujući ugovoru potpisanom sa švedskim servisom Spotify, vrijednom sto milijuna dolara, postaje najplaćenijim voditeljem.

Internetske zvijezde sve više zasjenjuju perjanice tradicionalnih medija, što je najbolje dokazao američki komičar i voditelj Joe Rogan (52). Autor popularnog podcasta The Joe Rogan Experience tijekom desetogodišnje karijere stekao je višemilijunsku publiku, a sada ju je i monetizirao - ekskluzivna prava na njegov show otkupio je glazbeni servis Spotify. Iako nisu otkriveni svi detalji suradnje, vrijednost ugovora procjenjuje se na sto milijuna dolara, što ga čini najplaćenijim voditeljem. Iznosi koje primaju njegovi televizijski konkurenti poput Jimmyja Fallona i Jimmyja Kimmela na godišnjoj se razini kreću od 10 do 15 milijuna dolara i u odnosu na ovaj čine se poput sitniša.

"Ovo je sve čudno. Zapravo još ne mogu shvatiti koliko je to doista novca. Sve se čini kao san", rekao je Rogan nakon što se doznalo za ugovor.

Švedskom glazbenom servisu, koji zasad nije dostupan u Hrvatskoj, to nije prevelik izdatak, što je potvrdilo i financijsko tržište, na kojem je vrijednost Spotifya za samo 23 minute narasla za 1,7 milijarde dolara.

A tko je zapravo Joe Rogan? Rođen u Newar­ku, odrastao je bez oca, nasilnog policajca koji je napustio njegovu majku kada je Joe imao pet godina. Uslijedila su brojna obiteljska seljenja pa je neko vrijeme živio u San Franciscu i na Floridi, prije nego što se s majkom i očuhom skrasio u Bostonu.

Calabasas, CA  - *EXCLUSIVE*  - Joe Rogan was seen buying yet another gift from Polacheck's presumably for his model wife, who he's been seen with at the store on past occasions. Expensive taste: Joe drove off in a vintage 250K red Porsche.

Pictured: Joe Rogan

BACKGRID USA 27 AUGUST 2018,Image: 384229389, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: IXOLA / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia
IXOLA / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia
Joe Rogan podcastom je navodno dogurao do ugovora teškog sto milijuna dolara.

Prvak SAD u taekwondou

Svjestan da će uvijek biti jedan od najnižih klinaca u razredu, visok je 1,70 metara, počeo je trenirati borilačke vještine kako bi stekao samopouzdanje. U tome je bio toliko uspješan da je s devetnaest godina postao prvak SAD-a u taekwondou. Iako je uvijek volio zabavljati ljude oko sebe, tek na nagovor svojih suboraca, koji su uživali slušati njegove viceve u svlačionici, odlučio je okušati se kao stand-up komičar. Prvi nastup imao je 1988. u jednom klubu u Bostonu i toliko mu se svidjelo da je kimono odlučio zamijeniti mikrofonom.

Uslijedila je umjereno uspješna karijera, gdje je i glumio u Disneyjevim humorističnim TV serijalima "Hardball" i "NewsRadio", ali pravu slavu stekao je ulaskom u borilački svijet UFC-a. Nije se borio u ringu, već je bio jedan od najpopularnijih komentatora. Kako je rasla medijska eksponiranost UFC-a, tako je i Rogan postajao sve poznatiji, zbog čega je i prihvatio mjesto voditelja TV showa "Fear Factor".

HOLLYWOOD - AUGUST 30:  Comedian Joe Rogan of The Man Show performs a set at the Comedy Store August 30, 2003 in Hollywood, California.  (Photo by Carlo Allegri/Getty Images)
Getty Images
Rogan je pravom uzlaznom putanjom krenuo nakon što je s prijateljem komičarem Brianom Redbanom pokrenuo podcast krajem 2009. godine.

Na Badnjak 2009. s prijateljem komičarem Brianom Redbanom pokrenuo je podcast, čija je premisa bila vrlo jednostavna - dvojica šaljivaca u eteru se glupiraju. Tada nitko nije mogao ni pomisliti da će deset godina kasnije njegov podcast, što je naziv za internetski, uglavnom razgovorni show, imati više od 200 milijuna slušatelja mjesečno.

"Koji je moj cilj? Okružiti se zanimljivim ljudima i osigurati da se svi dobro zabavimo dok naporno radimo", jednostavno je objasnio Rogan tajnu svog poslovnog uspjeha.

No, ona se može primijeniti i na njegov privatni život - jedanaest je godina u braku s bivšom konobaricom Jessicom Ditzel, s kojom ima kćeri Lolu (12) i Rosy (10).

EXCLUSIVE: Joe Rogan with his family take a romantic gondola ride in Venice.
14 Jul 2019,Image: 458719677, License: Rights-managed, Restrictions: World Rights, Model Release: no
Joe Rogan jedanaest je godina u braku s bivšom konobaricom Jessicom s kojom ima dvije kćeri - Lolu i Rosy.

Više o Joeu Roganu, a i niz ostalih zanimljivih tema potražite u aktualnom broju magazina Gloria.

Pročitajte i:

Tko su tvorci Svevida, prvog online servisa za gledanje regionalnih filmova i serija!?

Ivana Kovač: 'Strahovala sam i paničarila zbog tate Miše. Sad je bolje, ali još uvijek brinem'

Filantrop kojeg ne vole: Životni put čovjek koji je promijenio svijet i donirao milijarde, a nije morao

Nezadovoljna stalnim partnerom pa je konstruirala savršenog muškarca-androida!

Linker
25. travanj 2024 18:02