Kate Winslet

 FRED DUVAL/SOPA IMAGES/SHUTTERSTOCK
RUŠITELJICA TABUA

Oskarovka o golotinji u 48. godini pred kamerama: "Ne razumijem u čemu je drama"

Proslavljena glumica Kate Winslet igra glavnu ulogu u filmu "Lee", o američkoj fotografkinji i rušiteljici tabua Lee Miller.

Proslavljena glumica Kate Winslet igra glavnu ulogu u filmu "Lee", o američkoj fotografkinji i rušiteljici tabua Lee Miller.

Proslavila se glavnom ulogom u "Titanicu" i postala jedna od najvećih filmskih zvijezda današnjice koju ćemo uskoro moći gledati u biografskom filmu "Lee", čija je svjetska premijera zakazana na Filmskom festivalu u Torontu. U njemu je redateljica Ellen Kuras okupila glumačku ekipu snova, pa uz Kate Winslet u njemu nastupaju Alexander Skarsgård, Andrea Riseborough, Marion Cotillard, Josh O‘Connor i Andy Samberg.

Slavna glumica u njemu igra američku fotografkinju i reporterku Lee Miller, čija je biografija nevjerojatna i smatra se jednom od najznačajnijih predstavnica borbe za ženska prava. Bila je Vougeov model koju je 1926. na ulici otkrio glavom i bradom Conde Nast, magnat njujorškog izdvaštva, učenica, ljubavnica i muza Mana Rayja, neustrašiva ratna fotografkinja i bliska prijateljica najvećih umjetnika svoga vremena: Pabla Picassa, Henryja Moorea, Maxa Ernsta..., a Drugi svjetski rat provela je s kamerom u ruci i potresne reportaže s fronta objavljivala u Vougeu.

image

Kate Winslet i Mia Threapleton u Londonu ove godine

DAVID FISHER/SHUTTERSTOCK

Uz sve to je svojim ponašanjem kršila tabue i prkosila konvencijama svoga vremena, uz ostalo i svojim aktovima, te nesputanom golotinjom na pariškim izletima u prirodi... Zbog toga se i Kate Winslet u nekoliko prizora morala skinuti pred kamerama, a svoje scene u toplesu prokomentirala je u razgovoru za Vogue.

"Ne razumijem uopće u čemu je drama s golotinjom pred kamerama, ne želim trošiti svoju energiju na takve stvari i postavljati si pitanja što će drugi misliti kad me vide u toplesu. Prihvaćam sebe, svoje godine i svoje tijelo kakvo god da je, pa nisam tražila niti da članovi ekipe koji nisu bili direktno uključeni u snimanje napuste set kad smo snimali golišave scene", izjavila je Kate Winslet, koja je film "Lee" snimala lani u Dubrovniku.

image

Kate Winslet u haljini Zaca Posena na dodjeli nagrada BAFTA 2009.

DAVID FISHER/SHUTTERSTOCK

Bivši hotelski kompleks Kupari poslužio je kao kulisa ruševina iz Drugog svjetskog rata, a Kate Winslet se na snimanju poskliznula, pa su producenti zatražili liječnički pregled u dubrovačkoj bolnici. Vijest o nezgodi na snimanju u Hrvatskoj prenijeli su svi svjetski mediji, a Kate Winslet se idućeg dana vratila na set.

Linker
26. travanj 2024 17:58