preminuo ivan bekjarev

Ostavio je dubok trag kao muljator iz ‘Boljeg života‘, a privatno ostao skroman do samog kraja

Glumac Ivan Bekjarev (74) preminuo je uslijed zaraze koronavirusom, s kojim se borio posljednjih tjedana života u Infektivnoj klinici u Beogradu.

Poznati srpski glumac Ivan Bekjarev preminuo je u ponedjeljak u Beogradu. Bekjarev se prošlog mjeseca zarazio koronavirusom, a posljednjih desetak dana stanje mu se znatno pogoršalo. Posljednje tjedne života proveo je u Infektivnoj klinici u Beogradu. Da je pozitivan na koronavirus, Bekjarev je saznao tijekom snimanja filma, a po nesretnom saznanju odmah je napustio set.

Proslavljeni glumac prvu je ulogu dobio još davne 1967. godine, a otad je odigrao više od 150 kazališnih i preko 50 filmskih uloga. Među najpoznatijim serijama u kojima je glumio ističe se veliki jugoslavenski hit "Bolji život", a potom i serije "Sretni ljudi", "Otpisani" i "Gorki plodovi".

image
Ulogom muljatora Stevice Kurčubića u hit seriji "Bolji život", Bekjarev je ostavio veliki trag u dramskom programu ovih prostora.
Screenshot/Youtube

Nadimak dobio zahvaljujući legendarnom liku

U "Boljem životu" sjajno je utjelovio ulogu Stevice Kurčubića, toliko da su ga nakon te uloge svi počeli nazivati Kurčubić. Uloga mu je donijela, naime, novi nadimak. "Uvijek sam se trudio ne igrati iste uloge cijeli život i svakome sam udahnuo nešto novo. Trudio sam se da ne uđem u taj rizik iako neki glumci čitavog života igraju iste likove Toga sam se grozio jer je meni transformacija najbitnija stvar u glumi i uvijek sam se trudio biti drugačiji", rekao je prije svega mjesec dana Bekjarev u svom posljednjem intervjuu, koji je dao za Blic.

Iako je kao Kurčubić ostavio dubok trag, odigrao je niz uloga, a mlađe generacije mogu ga se sjećati i iz serija "Lud, zbunjen, normalan" te "Dva smo svijeta različita".

Osim kao glumac, Ivan Bekjarev radio je i kao voditelj te profesor. Privatno je, kažu suradnici, ostao skroman do samog kraja. Vjeran svojoj supruzi Milki, stremio je i radio na bračnoj stabilnosti pa je tako sa svojom ženom preveo više od 40 godina u braku.

Linker
17. travanj 2024 05:33