Jannik Sinner

 PROFIMEDIA
Ovo je njegova godina

Osvojio je Ivaniševića, Australian Open, ali i Gucci: Slavni Talijan snimio svoju prvu kampanju

Tenisač Jannik Sinner u ulogu modela uživio se u elitnom ljetovalištu Imperia na obali Ligurskog mora.

Tenisač Jannik Sinner u ulogu modela uživio se u elitnom ljetovalištu Imperia na obali Ligurskog mora.

Ovo je njegova najbolja godina i 22-godišnji talijanski tenisač Jannik Sinner imat će je po čemu pamtiti. Početkom godine je stigao do svog prvog Grand Slam turnira - osvojio je Australian Open, a ovih dana snimio je i svoju prvu modnu kampanju za talijanski modni brend Gucci. Za lokaciju je odabran teniski klub Ospedaletti u ekskluzivnom ligurskom ljetovalištu Imperia, koje je smješteno na samoj obali mora, a Jannik Sinner sudeći prema fotografijama odlično se snašao u novoj ulozi.

image

Jannik Sinner snimio je kampanju za Gucci

ANTONINO BONOMO/IPA/SPLASHNEWS.COM/SPLASH/PROFIMEDIA

Jedan od najboljih svjetskih tenisača, kojem je Goran Ivanišević kao 18-godišnjaku predvidio fenomenalnu karijeru, javnost osvaja i glasom i stasom, a nažalost brojnih obožavateljica njegovo srce pripada talijanskom modelu i influencerici Mariji Braccini s kojom je u dužoj vezi.

image

Na prijemu kod talijanskog predsjednika Sergia Mattarelle povodom osvajanja Davisovog kupa

ANTONELLI/AGF/SHUTTERSTOCK

Danas se može pohvaliti najboljim rankingom u karijeri i trenutačno je drugi najbolji igrač svijeta na ATP-jevoj ljestvici, a na svom putu do vrha preklani je pokorio konkurenciju na turniru Plava laguna Croatia Openu u Umagu, u čijem finalu je pobijedio Španjolca Carlosa Alcaraza.

image

Odlično se snašao u ulozi modela

ANTONINO BONOMO/IPA/SPLASHNEWS.COM/SPLASH/PROFIMEDIA

Rođen je 16. kolovoza 2001. godine, a tenis je ozbiljno počeo trenirati nakon što je ostavio - skijanje. "Dolazim iz Tirola, alpskog predjela Italije, a moji roditelji, Sliglinde i Johhan Sinner, koji oboje rade u ugostiteljstvu - otac je kuhar, a majka konobarica, omogućili su mi najbolje uvjete za razvoj bez pritiska da moram u tome uspjeti", ispričao je Jannik Sinner, za čiji je razvoj zaslužan i hrvatski trener, Riječanin Luka Cvjetković, u čijem domu je Sinner živio neko vrijeme dok se usavršavao u teniskoj akademiji legendarnog Riccarda Piattija.

image

Jannik Sinner u Rimu početkom veljače

IPA-AGENCY.NET/SHUTTERSTOCK

S obzirom na to da je u Bordigheru stigao iz Južnog Tirola, gdje mu je materinski jezik bio njemački, talijanski je pričao s jakim naglaskom, koji je u međuvremenu izgubio, ali se i danas - čuje. A uz svog prvog trenera Luku Cvjetkovića i njegovu obitelj naučio je i nekoliko osnovnih riječi hrvatskog.

A njegov najveći sportski uzor je, kako stalno ponavlja, švicarski tenisač Roger Federer. "Kad bi to bilo moguće baš bih volio na jedan dan postati Roger Federer, taj čovjek je moj ideal kojem se želim približiti", izjavio je Jannik Sinner.

image

Jannik Sinner

MATTEO NARDONE/PACIFIC PRESS/SHUTTERSTOCK
Linker
26. travanj 2024 13:07