U VISOKOM STADIJU TRUDNOĆE

Paula Sikirić mjesec dana pred porod hospitalizirana zbog plućne embolije: ‘Stanje je ozbiljno, pod nadzorom sam‘

Domaća influencerica Paula Sikirić u visokom stupnju trudnoće ponovno je hospitalizirana, a riječ je o plućnoj emboliji. Termin poroda sve je bliži, a Paula nam je otkrila kako provodi posljednje dane prije dolaska prinove!

Još se krajem prošlog mjeseca influencerica u drugom stanju, Paula Sikirić, na svom Instagram profilu požalila na poteškoće s disanjem.

"Gušilo me do te mjere da sam u sjedećem i poluležećem položaju osjećala da gubim svijest. Ne pišem ovo da bih se žalila ili dobila pažnju već samo želim skrenuti pozornost da je svaka trudnoća za sebe i da sve što proživljavate, drage trudnice, za duboki je naklon i šaljem ogroman zagrljaj podrške. U kakvom god stanju bile, zapamtite, ovo je drugo stanje s razlogom. Napravila sam sve pretrage koje su bile potrebne da ustanovimo da je isključivo do trudnoće", objavila je Paula tada.

Uspostavilo se da je ipak riječ o plućnoj emboliji.

"Na žalost, iako sam u početku mislila da je samo bebica previsoko pa da mi stišće ošit i aortu, ispalo je da je ipak riječ o plućnoj emboliji. Nisam paničar i dosta uzimam stvari zdravo za gotovo, ali kada nosiš još jedan život u sebi, ipak poduzimaš sve da saznaš točno što ti je", otkrila nam je Paula.

Problemi s koagulacijom u trudnoći relativno su česti tako da nije ovo ni prvi ni zadnji slučaj plućne embolije. Na svu sreću liječnici su reagirali na vrijeme, tako da težih posljedica na sreću nema.

Čitajte i: Zaruke nakon svega tri mjeseca ljubavi! Domaća influencerica otkriva: 'Zvuči ludo, ali znali smo'

Pitali smo mladu trudnicu kako se osjeća trenutno, pa nam je odgovorila:

"U odnosu na ono kako sam se osjećala prije 10 dana, dok nisam došla na Rebro, odlično! Napredak i poboljšanje se vide. Mala je super i trudnoća je uredna, samo sam ja ta koja je “stradala” od posljedica PE. Ali nema mjesta za brigu, iako je stanje ozbiljno, pod nadzorom sam vrhunskih doktora i odjela".

Još otprilike šest tjedana Paulu čeka od velikog dana kada će njezina kćerkica doći na svijet, a najveću podršku influencerici za vrijeme trudnoće pruža zaručnik.

Čitajte i: Beba stiže u srpnju! Najljepši dani poznate influencerice: ‘Saznali smo pred božić, presretni smo‘

"Blagoslovljene smo, i mala i ja, prekrasnim odgovornim, empatičnim, radišnim muškarcem i budućim tatom. Sve što sam mogla zamisliti u jednom muškarcu i onda još malo, e to je on. Zna kako utješiti, držati kućanstvo u redu i kad mene nema, čini me bezbrižnom i sigurnom", opisala nam je Paula svog zaručnika.

Ime kćerkice već je odabrano, no Paula je odlučila da to još neko vrijeme ostane tajna!

Baš kao što kažu, za neke stvari u životu nikad nisi spreman, tako se ni Paula ne osjeća spremno za dolazak kćerkice.

"Dok ležim u bolnici, sve što mi prolazi kroz glavu je: ništa nije spremno. Moramo još to, to , to... mislim da nikad niste spremni do kraja. Što psihički, što funkcionalno, ali u istu ruku je ne možemo dočekati", otkrila nam je Paula.

Linker
18. travanj 2024 17:39