PALA JE ODLUKA

Pirova pobjeda: Costner dobio natrag kuću, ali bivšoj mora plaćati 130 tisuća dolara mjesečno

U parnici o podjeli bračne stečevine između Kevina Costnera i Christine Baumgartner sudac je donio privremenu odluku, a na stolu ga je dočekao spis od devet tisuća stranica.

Trebala je to biti epska borba povrijeđenih taština holivudskog velikana Kevina Costnera i njegove 19 godina mlađe supruge Christine Baumgarnter, od koje se glumac, redatelj i producent razveo nakon 18 godina braka. No, podjela bračne stečevine, barem privremeno je, završila u rekordnom roku, premda je suca na stolu dočekao spis s čak devet tisuća stranica forenzičkih vještačenja svake stavke iz predbračnog ugovora, koji su budući supružnici svojedobno potpisali.

Pravi proces tek počinje, ali od nečega se treba i živjeti, pa je sudac Thomas Anderele ekspresno odlučio o najvažnijim točkama prijepora, jer bi sudska bitka s nadmudrivanjima odvjetničkih timova suprotstavljenih strana mogla potrajati. Christina Baumgartner mora se iseliti iz Costnerove vile u Santa Barbari, a on bivšoj za uzdržavanje troje djece mora mjesečno isplaćivati 129755 dolara, skoro duplo manje nego što je ona zahtijevala, ali i gotovo trostruko više od glumčeve ponude na stolu.

image

Kevin Costner i Christine Baumgartner

BAXTER/ABACA/ABACA PRESS/PROFIMEDIA

Ta odluka se primijenjuje retroaktivno od 1. srpnja, jer se Christina Baumgartner do 31. srpnja mora iseliti s imanja i pronaći novi dom u kojem će živjeti s troje njihove djece. Sudac je na kraju preliminarnog saslušanja zaključio da se nova odluka o visini alimentacije neće razmatrati u dogledno vrijeme, čime je možda suprotstavljene strane indirektno pozvao da se same dogovore, a preliminarno ročište u raspravi o valjanosti točaka iz predbračnog ugovora odredio je za početak kolovoza.

image

Glumac za alimentaciju i brigu o troje djece Christini Baumgartner mjesečno će plaćati 130 tisuća dolara

MAYER/FACE TO FACE/FACE TO FACE/PROFIMEDIA

Tako da pravog pobjednika - nema. Svatko je dobio i izgubio nešto, a nitko nije dobio sve što je - želio. Do dogovora među suprotstavljenim stranama, kako se i očekivalo, nije došlo, ali je sudac Thomas Anderele najvažnije stvari presjekao.

Linker
21. travanj 2024 01:05