Svestrana dama

Povratak Tihane Zrnić na male ekrane: ‘Moji muški kolege oduševljeni su ženskim pojačanjem‘

Kako zbog srčane mane nije mogla biti profesionalna sportašica poput brata blizanca Vedrana Zrnića, bivšeg rukometaša, Tihana Zrnić postala je TV komentatorica teniskih mečeva i vratila se na male ekrane nakon 15-godišnje pauze.

Premda je još kao djevojčica udarala reketom o zid Osnovne škole Ante Kovačića u Španskom i maštala o profesionalnoj sportskoj karijeri, bivša voditeljica na HRT-u Tihana Zrnić (41) nije krenula stopama svog brata blizanca Vedrana Zrnića (41), nekadašnjeg rukometnog reprezentativca, a sada sportskog direktora rukometnog kluba Nexe.

Zbog urođene srčane mane liječnici su joj u djetinjstvu savjetovali da izbjegava fizičke napore, pa se sportom bavila samo rekreativno, a najviše tenisom.

image
Tihana Zrnić i Tomislav Ivković razišli su se civilizirano i zajednički skrbe o kćerima.
MAJA JUROVIĆ/CROPIX

Satima može gledati mečeve, među sportskim novinarima je poznata kao “teniska enciklopedija” i zato je bila najbolji izbor za posao komentatorice na televizijskom kanalu SportKlub, gdje radi od siječnja.

Na male ekrane se vratila nakon 15-godišnje stanke i ne skriva koliko je zbog toga sretna.

- Radim u muškoj redakciji gdje ženska noga dosad nije kročila, ali kolege su me odlično prihvatili i ni u jednom trenutku nisam osjetila da mi se obraćaju svisoka. Upravo suprotno, oduševljeni su ženskim pojačanjem - kaže Tihana koja je prije 21 godinu postala Miss Zagreba, a potom i druga pratilja na izboru za Miss Hrvatske.

Osim televizijskoj karijeri, majka 15-godišnje Lune i 13-godišnje Leni, koje je dobila u bivšem braku s nogometnim trenerom Tomislavom Ivkovićem (60), posvetila se i iznajmljivanju nekretnina.

- Jedan dio dana bavim se komunikacijom s gostima, a drugi dio radom na televiziji. Iako sam teniska komentatorica svega nekoliko mjeseci, mislim da sam se snašla kao riba u vodi. Posao je to koji zahtijeva multitasking: dok komentirate, paralelno trebate na ekranima pratiti meč i statistike. Zato smatram da su žene za taj posao idealne - zaključuje Tihana Zrnić.

Cijeli intervju pročitajte u novom broju magazina Gloria koji je na kioscima od četvrtka, 8. travnja 2021.!

image
Gloria produkcija

U novom broju magazina Gloria čitajte i:

Jelena Pavičić Vukičević predstavila svoju obitelj i progovorila o životu na dvije adrese

KATE WINSLET S mladenačkom ljubavi pod istim krovom

HUNTER BIDEN Problematični sin američkog predsjednika

BORIS BAČIĆ Stručnjak s instrumentima

LJEPOTA Mirna Maras: postom protiv naslaga oko struka

ZDRAVLJE Bez brige s Dijanom: Vesna Hercigonja Novković o psihičkim problemima tinejdžera

MODA Ikone stila: Pia Mia i Kylie Jenner

STIL ŽIVOTA Prvi čistač javnih površina od koronavirusa

KUHINJA MICHELLE OBAME Nova kulinarska zvijezda

PUTOVANJE: ALEN JAKOVINA U istraživanju nepoznatog Meksika

FELJTON: SHARON STONE Mračna tajna slave

Linker
07. travanj 2024 20:00