UŽIVA U ISTRI

Pozdrav s Jadrana slavnog Mitcha Buchannona: "Hrvatska je tako cool!"

Američki glumac, pjevač, producent i biznismen David Hasselhoff proslavio se ulogom Mitcha Buchanona u serijalu Spasilačka služba.

U povijesti televizije ostat će upamćen po ulozi Mitcha Buchannona, koja mu donijela titulu seks ikone devedesetih, a ženu svog života, britansku manekenku Hayley Roberts, 34 godine mlađu od sebe, upoznao je kad je 2011. od njega zatražila autogram. Dobila ga je, a David Hasselhoff ju je pozvao na večeru i otada su - nerazdvojni. Vjenčali su se 2018. u Italiji, hrvatsku obalu su prvi put posjetili prije tri godine, a sada se ponovno vratili i uživaju u Istri.

"Hrvatska je tako cool!", poručio je Hasselhoff svojim pratiteljima na društvenim mrežama uz mnoštvo fotografija iz Istre. Izgleda da se ovaj put nije okupao, iako je bio na plaži. No, ovaj put draže su mu bile šetnje istarskim gradićima i ulicima, te upoznavanje lokalne gastronomske scene.

Proslavio ga je serijal Spasilačka služba koji je NBC ugasio nakon prve sezone emitiranja u Sjedinjenim Državama 1989. No, David Hasselhoff prepoznao je njegov potencijal i otkupio prava za nastavak snimanja uloživši vlastiti novac i postao njegov izvršni producent. To je bio poslovni potez desetljeća, jer je u idućih deset godina Baywatch postao serijal koji je obilježio televizijsku produkciju devedesetih, a Davidu Hasselhoffu donio bogatstvo. Na njemu je ukupno zaradio više od stotinu milijuna dolara.

image

Hrvatsku obalu je prvi put posjetio 2019.

ZXING/SHUTTERSTOCK

Rođen je 17. srpnja u Baltimoreu, a odrastao je na Floridi i u Atlanti, kamo su se njegovi roditelji Joseph Vincent Hasselhoff, potomak njemačkih useljenika u Sjedinjene Države, i Dolores Theresa, domaćica, preselili zbog očeva posla. Poduzetan je bio već kao dijete, pa je u školi briljirao u debatnom klubu, vodio školski zbor, bio kapetan odbojkaške momčadi i nastupao u predstavama.

S prvom suprugom Catherinom Hickland, američkom glumicom i hipnotizerkom, u braku je bio od 1984. do 1989., a nakon razvoda se u prosincu iste godine vjenčao se s kolegicom Pamelom Bach, s kojom je dobio kćeri Taylor Ann i Hayley. Razveli su se u siječnju 2006. zbog nepomirljivih razlika u karakteru, a Hasselhoff je na kraju dobio skrbništvo nad kćerima s kojima je živio u Kaliforniji. Prema sudskoj odluci bivšoj supruzi je za uzdržavanje plaćao 252 tisuća dolara godišnje. Taj iznos je 2016. prepolovljen, a iduće godine dodatno smanjen na pet tisuća dolara mjesečno, jer je Hasselhoff na sudu dokazao da su se njegovi prihodi znatno smanjili, a njegova bivša draga od dana njihova razvoda nije učinila nikakav napor da sama zarađuje za život.

image

Sa suprugom Hayley Roberts u Monte Carlu ovog ljeta

ISOPIX/SHUTTERSTOCK

Premda su mu prihodi manji, kako je to sudski dokazao, očito ima dovoljno za bezbrižan život i - putovanja svijetom.

Linker
19. travanj 2024 13:51