tužna vijest

Prerani odlazak glazbenika Jurice Popovića: Matija Vuica bila je njegova životna ljubav

Glazbenik koji je lani obilježio 40 godina karijere koju je započeo u grupama Trotakt projekt i Gracia, a nastavio uspješnom solističkom karijerom napustio nas je u 65. godini života.

Preminuo je gitarist i skladatelj Jurica Popović, donosi Jutarnji list. Glazbenik koji je lani obilježio 40 godina karijere koju je započeo u grupama Trotakt projekt i Gracia, a nastavio uspješnom solističkom karijerom preminuo je u 65. godini života.

Mnogi su ostali u šoku od ove vijesti, a njegova životna partnerica, modna dizajnerica Matija Vuica je neutješna.

image
MARKO TODOROV CROPIX

Matija i Jurica zajedno su bili više od 40 godina. I nikada nisu skrivali koliko su sretni zajedno. Kako je rekla za Gloriju ranije, uz Juricu je propjevala - osamdesetih u Trotakt projektu, a devedesetih u Graciji - ali i pronašla životnu stabilnost i sigurnost. Bili su jedan su od rijetkih domaćih estradnih parova koji je ostao zajedno od mladenačkih dana.

image

Matija je ispričala kako se u njega zaljubila na metkovskoj rivi

SASA BURIC/CROPIX CROPIX

"Jure je već u srednjoj školi za nas bio modni guru. Jedini je od nas išao u školu u Splitu i odlazio u Trst po garderobu pa je uvijek bio lijepo dotjeran i poseban. Moram priznati da sam ga primijetila, a naša ljubav rodila se na metkovskoj rivi - korzu ispred hotela gdje smo se svi sastajali - i eto, traje više od četiri desetljeća", rekla je Matija ranije za Gloriju.

Ipak, Matija nikada nije poželjela službeno reći “uzimam” ili sebi sašiti jednu od čarobnih vjenčanica kakve za svoj najsretniji dan naručuju njezine klijentice.

"Nikad nisam pomislila da bih možda mogla biti s nekim drugim. Jer Jure mi po svemu odgovara: intelektu, afinitetima prema glazbi, umjetnosti i modi, a imamo i iste životne stavove. On je stvarao glazbu, a ja modu na krilima te glazbe. Tako je i danas, kad su njegovi instrumentali zvučna kulisa mojih revija. Naravno, ima i stvari u kojima se razlikujemo. Primjerice, ja sam impulzivna, reagiram na prvu, znam biti rastresena, dok je Jure smiren", ispričala je Matija. A u više u 40 godina ljubavi bili su potpuno posvećeni jedan drugome.

image

On je za mene poput lijeka, uz njega sam pronašla način kako se malo stišati, obuzdati, govorila je Matija o svom Juri

SASA BURIC/CROPIX CROPIX

"On je za mene poput lijeka, uz njega sam pronašla način kako se malo stišati, obuzdati. Brak nas kao institucija nikad nije privlačio, a s druge strane, oduvijek smo zajedno. Živimo uz divnu toleranciju, slobodu i uzajamno poštovanje. Potpuno smo usredotočeni jedno na drugo, i to nas razlikuje od ljudi koji imaju djecu, koji su, sasvim razumljivo, usredotočeni na njih. Mi nismo imali sreću postati roditelji, ali vjerujem da je naša međusobna posvećenost jedan od razloga dugo vječnosti naše veze", rekla je Matija koja se svome Juri prepustila čak i kad je bila riječ o liječenju. Naime, Jure je godinama proučavao alternativnu medicinu.

image

Zajedno su bili u bendovima Trotakt projekt i Gracia

DUJE KLARIC CROPIX

"Liječio mi je koljeno i ruku kad sam se polomila na skijanju i za dva i pol mjeseca, bez operacije, stajala sam na štiklama. Jednako tako već godinama radimo na svom imunitetu - crni kim, oljuštena opna jezgre marelice, omega masne kiseline, sok od đumbira, razni minerali i suplementi… Sve je to u ladicama i na policama nadohvat ruke i cijeli dan ih lagano pijuckam", ispričala je Matija tada koja je ljubav prema glazbi zamijenila ljubavlju prema dizajniranju. Ipak, 2020. životni partneri snimili su zajedničku pjesmu.

"Neopisivo sam sretna što sam snimila novu pjesmu nakon šest godina. Nisam mislila da će mi toliko značiti, jer je moda već odavno preuzela prvo mjesto i zauzela sve pozicije, ali u vrijeme izolacije probudila se ta želja da ponovo prenesem svoje emocije kroz pjesmu.U našem kućnom studiju snimili smo predivnu baladu koja u svakom životnom trenutku nosi poruku nade. Spot smo snimali po centru Zagreba, onim lokacijama koje su mi gotovo dva mjeseca bile cijeli svijet ", otkrila je Matija tada.

Linker
14. travanj 2024 02:27